Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

ДТП, транспортное право, 21 июля 2021, вопрос №45483

Чи маю можливість виграти суд

Доброго дня, ситуація така два роки тому була дтп (постраждалих немає) я винуватець в'їхала в в авто, що було попереду. Вину визнала, протокол складено, згідно суду сплатила штраф. Поліс страхування у мене був, по ньому виплата до 100000, потертілий зробив все як годиться правилам і страхова йому виплатила лише 23 тис., а сума роботи сто складає 90тис. Ми франшизу сплатили потерпілому, оплачували бензин на поїздку в друге місто на сто, оплатили адвоката для суду зі страховою, оплатили всі судові збори двох двох судових засіданнях і ще заплатили 30 тис., але останній суд потерпілий програв і апеляції не підлягає, а тепер сказав, що подає в суд на мене. Які мої дії, що треба зробити щоб виграти судовий процес?

Ответы юристов (1)

    Найда Олександр

    Доброго дня, Марія!

    Дійсно, відповідно до чинного законодавства, постраждала сторона має право на отримання відшкодування матеріального збитку по ремонту транспортного засобу в розмірі РІЗНИЦІ між вартістю ремонту і страховим відшкодуванням

    Рекомендуємо провести наступні дії:

    1) підготувати листа до потерпілого водія з метою отримання доказів щодо розміру заявленої шкоди .

    2) з метою збору доказів невідповідності заявленої суми фактичному розміру збитку підготувати заяву про ознайомлення з матеріалами адміністративної справи за ст. 124 КУпАП (опис пошкоджень транспортного засобу, фото і відео з місця події)

    3) з метою збору доказів невідповідності заявленої суми фактичному розміру збитку підготувати заяву про ознайомлення з матеріалами страхової справи за фактом ДТП (висновок спеціаліста з оцінки збитків)

    4) при необхідності, підготувати відзив на позовну заяву потерпілого

    5) при необхідності, здійснити представництво інтересів в суді

    Наша практика показує, що значна кількість людей, робить велику кількість помилок, які призводять до визнання їх провини вже в суді першої інстанції. Це все відбувається, як правило, з двох причин:

    - спроба самостійного проведення всієї процедури захисту при недостатніх для цього знаннях і досвіді. Відбувається таке зазвичай на тлі самовпевненості, в спробі заощадити на допомозі досвідченого фахівця.

    - звернення за допомогою до некваліфікованого фахівця. Адже якщо людина юрист, адвокат - це зовсім не означає, що він розбирається саме в даній категорії справ і має досвід їх позитивного вирішення


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України