Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Миграционное право, 31 июля 2021, вопрос №46135 150₴

По поводу новых правил для въезда в Украину с 5 августа.

Ситуация такая, я - гражданин Украины, девушка - гражданка России, у девушки истек временный вид на жительство в самом начале ковид-эпидемии, год она жила в Украине с истекшим видом на жительство, так как штрафы и санкции из за ковида на просрочку вида на жительство сняли, да и выехать было очень сложно. Сейчас девушка выезжала на 4 месяца в Россию, 6 августа будем ехать с ней через границу Россия - Украина. Вопрос по поводу этого пункта новых правил:

"Всем иностранным гражданам для въезда в Украину, нужно иметь полис страхования, выданный страховой компанией, зарегистрированной в Украине, покрывающей расходы на лечение COVID-19, обсервацию, и действует весь срок пребывания в Украине."

интересует именно часть "весь срок пребывания", девушка по приезду будет подавать документы на постоянный вид на жительство, на сколько нужно взять "ковид-страховку" в таком случае? Так как возвращаться в ближайший год в Россию девушка не собирается.

Ответы юристов (2)

    Гончаренко Константин

    Доброго дня!

    Нові зміни до «карантинної» постанови №1236 від 9 грудня 2020 року мають сприяти виявленню та протидії розповсюдженню коронавірусу, зокрема його «Дельта»-штаму. заявив міністр охорони здоров’я Віктор ЛЯШКО на засіданні Кабінету міністрів 26 липня, де прийняли рішення проактивно реагувати на можливість нової хвилі COVID-19.

    Ці рішення почнуть діяти через 7 днів з моменту публікації постанови. Громадяни які виїхали за кордон до цього часу повертаються в Україну безперешкодно.

    Нові правила перетину кордону України:

    Для іноземців обов’язково потрібно мати страховий поліс на випадок захворювання на COVID-19, та один з таких документів:

    • негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР (не більше як за 72 години до перетину кордону),
    • негативний результат експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2 (не більше як за 72 години до перетину кордону),
    • документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ до переліку дозволених для використання у надзвичайних ситуаціях, виданий відповідно до ММСП або відповідно до укладених Україною міжнародних договорів про взаємне визнання документів про вакцинацію

    Якщо документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ, відсутній, іноземець (крім осіб до 18 років та інших категорій іноземців, визначених постановою) встановлює застосунок «Вдома» та бере на себе зобов'язання розпочати самоізоляцію через 72 години в разі відсутності негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тестування на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, зробленого протягом 72 годин з моменту перетину кордону.

    Детальніше можна ознайомитись на офіційному сайті МОЗ України.

    https://moz.gov.ua/article/news/urjad-zminiv-pravi...

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    Рибінцев Сергій Сергійович
    100%

    Добрый день, Алексей!

    На данный момент берите страховку на 60-90 дней, этого периода достаточно, что бы подать вам документы и продлить основания для пребывания.

    Продлить страховку всегда можно, тем более вы же будете через украинскую СК работать.

    Набирайте, если остались вопросы.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України