Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Автомобильное право, 02 августа 2021, вопрос №46245

Оплата за Штрафмайданчик

Ми учасники ДТП. Ми визнані виноватими. З іншого боку були потерпілі. Слідчий прибув на місце ДТП, так як підозра була на Кримінальне впровадження, наше авто забрали на штрафмайданчик, направлення слідчого офіційне, блак Національна поліція передає під відповідальне зберагання. Від них приїхав евакуатор і забрали авто. адреса штрафмайданчику м.Біла Церква, вул.Матросова,48а.Через неділю справу перекваліфікували в адміністративне правопорушення, так як ушкодження після медичного огляду незначні. Питання: чи повинні ми оплачувати евакуатор та зберігання авто. Чи маємо право вимагати ознайомлення з договором, який складений з штрафмайданчиком та Національною поліцією? Дякую!

Ответы юристов (1)

    Иванов Артем Валериевич

    Доброго дня! Ну по-перше, копію договорур між Національною поліцією та ДП МВС "Інформ-ресурси", якщо не будуть надавати, можливо витребувати через адвокатський запит. По-друге, відповідно до п. 32 Порядку зберігання речових доказів, затвердженого постановою Кабінету міністрів України від 19 листопада 2012 року №1104 фінансування витрат, пов’язаних із зберіганням чи пересиланням речових доказів, здійснюється за рахунок коштів державного бюджету, передбачених для утримання органу, у складі якого функціонує слідчий підрозділ або підрозділ дізнання, який здійснив пересилання речових доказів або їх передачу на зберігання.Граничний розмір таких витрат не може перевищувати суми, обчисленої на підставі первинних документів, які підтверджують витрати.

    Але скоріш за все так просто це не закінчиться ) Є аналогічні судові прецеденти.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України