Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Нотариат, 27 августа 2021, вопрос №47761 100₴

Действителен ли вкладыш к диплому с незначительными повреждениями?

Добрый день, долго лежал вкладыш с дипломом в файле, и по каким-то причинам (возможно повышенная влажность), два документа слиплись. Разделила и заметила незначительные повреждения на первой странице вкладыша. Некоторые буквы плохо пропечатаны, но разборчивы. А вот во слове "закладу" буква д получилась размытой. Считаются ли подобные повреждения критическими? Нужно ли менять документ? Фото прилагаю. Прошу проконсультировать онлайн, так как на телефонный звонок не смогу ответить.

Ответы юристов (9)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Доброго дня!

    Такі дрібні пошкодження, як на мене, абсолютно не впливають на дійсність додатку до диплома, як і самого диплома (оскільки і диплом без додатка, і додаток без диплому не мають жодної сили)

    Цілісність інформації жодним чином не зіпсовано, а це один із основних критеріїв.

    Тому можете бути спокійними!

    Карпенко Андрей Владимирович

    Добрый день!

    Документ считается недействительным, если в нем вырваны страницы, повреждены фотографии, нечитаема личная информация владельца и т.д.

    В Вашем случае вся информация разборчива и читаема.

    Необходимости в замене нет.

    Сергеев Артем
    Сергеев Артем 2 года назад

    Юрист, г. Харьков, 24 года опыта

    Общаться в чате

    Добрый день. Если б Вы не обратили внимание на повреждения, то повреждения не видны. Документ вполне читаем, и соответственно имеет юридическую силу

    Гончаренко Константин

    Доброго дня!

    Повідомляю наступне:

    Документ , що Ви надали повністю відповідає вимогам та є дійсним.

    Пошкодження малопомітні та не впливають на суть документа

    Документ цілком придатний до використання та має юридичне значення.

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    Адвокат Евгений Александрович
    50%

    Здравствуйте, Ольга!

    "... Считаются ли подобные повреждения критическими? Нужно ли менять документ? Фото прилагаю"?

    Предоставленный Вами документ является действительным, его менять не нужно, так как нет для этого оснований.

    Поэтому Вы можете спокойны и не обращать на это внимание.

    Всего доброго, удачи Вам!

    Рибінцев Сергій Сергійович

    Добрый день, Ольга!

    Указанные недостатки никак не влияют на доказательную силу данного документа. Абсолютно не влияют на его значения и текст, и релевантны для предоставления.

    Набирайте, если остались вопросы.

    Пуха Наталія ТендерОк
    50%

    Доброго Дня

    Щодо вашого питання

    прикладені вами копії документів є дійсним пошкодження не є критичними, на зазначений додаток можна вільно використовувати, підстави для визнання його недійсним немає, текст зрозумілий, видимий та читаємий.

    На майбутнє у випадку втрати чи значного пошкодження документу про освіту

    Ви можете отримати дублікат документа. Дублікат виготовляється за формою (зразком), чинними на дату видачі дубліката.

    Власнику потрібно:

    подати оголошення у друкованих ЗМІ за місцем проживання. В оголошенні вказуються назва документа, його номер, дата видачі, на чиє ім’я виданий, яким закладом освіти й те, що документ визнається недійсним;

    оплатити послуги з виготовлення дубліката, щоб мати підтвердження про оплату. Оскільки пошкодження або втрата свідоцтва сталися з вини його власника, тому в цій ситуації саме він оплачує послуги;

    прийти до закладу освіти з необхідними документами (оголошення у ЗМІ підтвердження про оплату, ксерокопією свідоцтва про освіту (якщо її можливо надати). Також при собі необхідно мати оригінал паспорта;

    написати заяву на ім’я керівника закладу освіти. У заяві зазначається причина втрати або пошкодження документа, прізвище, ім’я та по батькові, місце проживання, телефон (за наявності), назва втраченого або пошкодженого документа, назва закладу освіти та дата його закінчення, інші відомості, якщо власник документа або заклад освіти вважають їх суттєвими для видачі дубліката (пункти 5.2 – 5.4 розділу 5 Порядку);

    очікувати, поки заклад освіти повідомить про виготовлення дубліката. Власник свідоцтва має отримати дублікат безпосередньо у закладі освіти, розписавшись у книзі видачі.

    Заклади освіти, управління та департаменти освіти під час процедури замовлення виправлених документів або дублікатів діють відповідно до «Порядку замовлення документів про базову середню освіту та повну загальну середню освіту, видачі та обліку їх карток».

    Успіхів

    Костромина Виктория

    Некоторые буквы плохо пропечатаны, но разборчивы. А вот во слове "закладу" буква д получилась размытой. Считаются ли подобные повреждения критическими? Нужно ли менять документ?

    я считаю что ничего Вам не нужно менять и проблем у Вас с таким вкладышем быть не должно - он действителен

    Савченко Олександр
    Савченко Олександр 2 года назад

    Юрист, г. Чернигов, 9 лет опыта

    Общаться в чате
    ПОРЯДОК замовлення, виготовлення, видачі, обліку документів про вищу освіту та додатків до дипломів європейського зразка (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0494-15#Text):

    ІХ. Замовлення, виготовлення, видача та облік додатків (дублікатів додатків) до документів про вищу освіту

    1. Додатки до документів про вищу освіту (їх дублікати) замовляються, виготовляються, видаються, обліковуються та перевіряються, а інформація про них анулюється в ЄДЕБО в тому ж порядку, що й документи про вищу освіту (їх дублікати), крім випадків, встановлених цим розділом.

    2. Дублікат додатка до документа про вищу освіту виготовляє заклад освіти у разі:

    3) пошкодження додатка до документа про вищу освіту, що призвело до порушення цілісності інформації;

    Звертайтесь, якщо буде потрібна допомога.

    Всього доброго!

    Щасти Вам!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України