Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Трудове право, 01 вересня 2021, питання №48087

Добрий день! Цікавить звільнення зі школи Як правильно написати заяву..І якщо сьогодні написав а завтра не дай Боже захворів тоді з лікарняного можна звільнитися через (2 тижні)

Якщо написати заяву на звільнення з роботи,але піти на лікарняне,чи потрібно тоді відробляти . Наприклад написав заяву 5 вересня що звільняюся 16 вересня але 7 числа пішов на лікарняне .( Хочеться за двосторонньою згодою).Так як переїзджаю в інше місце проживати але без прописки.Знаю що якщо двостороння згода тоді можна ще звернутися на біржу праці.Дякую

Відповіді юристів (1)

    Юсько Іван Михайлович
    Юсько Іван Михайлович 2 роки тому

    Юрист, м. Рівне, 7 років досвіду

    Доброго дня, Таїсія!

    Якщо Ви не бажаєте відпрацьовувати 2 тижні, Ви маєте право написати заяву за угодою сторін (прошу звільнити мене з посади... з... 09.2021 року за угодою сторін на підставі п. 1 ч. 1 ст. 36 КЗпП України).

    Крім того, Ви маєте право звільнитись за власним бажанням, без відпрацювання 2-х тижнів, у зв’язку з переїздом в інше місто, на підставі ч. 1 ст. 38 КЗпП. При цьому в заяві також вказуєте дату бажаного звільнення.

    Крім того, варто розуміти, що відпрацювання не є обов'язковим. Ви повинні попередити роботодавця за 2 тижні, а не відпрацьовувати їх. Таке попередження не залежить від того, чи працює працівник у момент попередження, чи перебуває на лікарняному або ж знаходиться у відпустці.

    У разі потреби додаткових консультацій - звертайтесь.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України