Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Автомобильное право, 19 сентября 2021, вопрос №49122

Чи може постраждалий в ДТП, після того як відмовився від госпіталізації та написав заяву про відсутність претензій до водія, поновити справу?

Я випадково потрапив на велосипеді під колеча авто. Відмовився віл госпіталізації. Та написав заяву про те, що не маю претензій до водія.
Через чотири дні в мене стався мікро інсульт. Чи можу я подати позов на водія?

Ответы юристов (2)

    Танача Юлія  Антонівна

    Доброго дня!

    Потрібно розуміти, чи перебуває Ваше захворювання у причинно-наслідковому зв'язку із подією;

    Чи оформлювалася ДТП належним чином ( був наряд поліції, чи складено протокол на кого-сь з учасників).

    Де і кому Ви писали заяву про відмову від претензій?

    Для подання позову слід мати докази, тому спочатку потрібно розібратися з оформленням події, визнання водія винним у її вчиненні, а вже потім оцінювати ймовірність задоволення вимог в судовому порядку.

    Успіхів Вам!

    Рибінцев Сергій Сергійович

    Добрий день, Наталія!

    Так ви технічно можете це зробити, але на мою думку відсутність належно зібраних доказів у вашій справі ускладнить розслідування по вашій справі.

    З точки зору кримінального права, вам було потрібно зафіксувати через 103 факти виклики швидкої та ушкодження.

    Якщо на місце ДТП приїжджала поліція і фіксувала його, то з цівільно-правового аспекта, ви зможете заявити позов до винного. Але експертизи щодо ушкоджень маєте отримувати самостійно і за свій рахунок.

    Я впевнений, що у вас є питання які потребують роз'яснення, а тому натискайте "Звернутися" щоб ми могли обговорити їх.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України