Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 19 октября 2021, вопрос №50016

Шкільна ситуація, чи можна під час уроки дитині відрашуватися в туалет?

Ситуація полягає в тому що дитина в 3 класі під час уроки відпрашується в туалет, коли дуже хочеться, а її не те що не пускають, навіть не реагують на його прохання, і він, нажаль, зробив це класі але нікому не сказав. Згодом мені сказав, я написала вчительки що дитина за неї впісалася, вона довго мовчала, а потім написала що хоче зі мною зустрітися щоб обговорити цю ситуацію і видно хоче сказати що не можна під час уроків ходити в туалет...я незнаю що робити, але буду відстоювати щоб вона пускала, підскажіть, будь ласка, як бути в цій ситуації?

Ответы юристов (1)

    Костюк Любовь Тарасовна

    Стаття 28 Конституції України каже: «Ніхто не може бути підданий катуванню, жорстокому, нелюдському або такому, що принижує його гідність, поводженню чи покаранню», а наказ Міністерства освіти й науки №844 від 25 грудня 2006 року «Про вжиття додаткових заходів щодо профілактики та запобігання жорстокому поводженню з дітьми» визначає, що до жорстокого поводження, у тому числі, належить «ігнорування фізичних потреб дитини». Відтак, якщо вчитель не відпускає дитину до туалету під час уроку — це розцінюється як жорстоке поводження і може призвести до догани педагогові чи навіть звільнення. Батькам у такій ситуації слід написати заяву на ім’я директора. Якщо ж ситуація складніша (до прикладу, дитина не змогла втерпіти та справила природні потреби просто у класі й стала об’єктом насмішок), батькам слід писати одразу дві заяви — на ім’я директора та у поліцію, повідомивши про факт булінгу». Тому вчитель однозначно винен, і це ваше право пробачити його чи покаратти, я більш схильна до другого, щоб наступного разу вона чи він усвідомлював наслідки.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України