Задайте вопрос юристу

827 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Договорное право, 01 ноября 2021, вопрос №50589 100₴

Обманули риелторы - необходима помощь по договору

Добрый день! Вчера хотел через риэлтеров снять квартиру. Созвонились, встретились, подписали договор (приложен файлом) и внес предоплату за квартиру. В 9ч вечера договорились осмотреть квартиру, но до этого момента человек, который должен был ее показать звонит, говорит, что квартира сдана, деньги не вернем, так как мы даем лишь информацию, можете обращаться в полиция/суд.
В контракте написано, что если информация не подошла, либо с любых причин не воспользовался - можно в течении 3 дней написать (п 2.2.4). Но в то же время п 3.8 - если сдано - не проблемы исполнителя. Стоит ли по контракту искать другие варианты, которые не подойдут, что бы по п.2.2.4 вернуть за это? Или лучше по тому же пункту сразу говорить, что не воспользовался информацией? Какие есть варианты вернуть деньги?

Ответы юристов (6)

    Прокопець Олександр Васильович
    50%
    Общаться в чате Прокопець Олександр Васильович 2 года назад

    Адвокат, г. Киев, 23 года опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Если кратко, то, к сожалению, Вас кинули! (

    Сама схема работы по данному договору изначально предполагает "развод клиента" на деньги! П. 2.2.4. по сути ни о чем, т.к. он предполагает всего лишь возможность заявить исполнителю о том, что Вам не подошли варианты. Самый несправедливый и манипулятивный пункт это 3.8. Всегда можно сказать (в том числе и по сговору с владельцем), что квартира сдана либо уже не сдается и исполнитель не при чем.

    Единственный пункт, который может вселить надежду, это 3.10. о возврате 50% суммы, но по факту, поскольку исполнитель уже пошел в отказ, добровольно он деньги не вернет, а идти в суд за 2 500,00 грн. себе дороже.. Да и, как я понял, кроме договора у Вас никаких документов нет (Акта оказанных услуг). Доказать, что Вы не нарушили п. 2.2.3. скорее всего будет невозможно.

    Гончаренко Константин
    Общаться в чате Гончаренко Константин 2 года назад

    Юрист, г. Сумы, 5 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Доброго дня!

    У Вас наявні ознаки шахрайства з боку риелтора:

    • Вам необхідно особисто звернутися до поліції у тому місті де вчинено злочини і подати заяву ( бланк видадуть) у відділку , перепишіть всю ту інформацію про злочини, що ви надали на бланк у поліції та передайте працівникам .
    • Працівники поліції мають прийняти Вашу детальну заяву з доказами на окремих аркушах , запис на флешці та видати вам довідку про внесення відомостей до реєстру ЕРДР В порядку ст..214 КПК України ( довідка оформлена на бланку з підписом особи , яка приймала заяву) , далі у термін 24 –х годин , або раніше слідчий встановлює обставини події , перевіряє факти наведені у заяві та виносить постанову про відкриття провадження по справі , або мотивовану відмову( Вам мають повідомити про результат письмово на адресу вказану у заяві. Всі докази долучаються до заяви , як окремі документи чи аудіо запис на флешці, опис всіх наявних доказів робиться слідчим у рапорті.
    • Далі коли відкриють провадження , Вас мають викликати повісткою письмово для надання пояснень слідчому.
    • По справі ви маєте проходити як потерпіла сторона тому обов язково заявіть про це слідчому, для більш об активного розгляду справи Ви можете надавати заяву про залучення свідків , доказів , данних про злочин , яких не було у справі – письмово, особисто, або поштою на кожне ваше клопотання про залучення нових свідків чи доказів слідчий надає відповідь письмово , та оформлює відповідний рапорт за формою.
    • Про хід справи Вас мають інформувати письмово та викликати на слідчі дії , якщо це необхідно.

    Якщо слідчі дії будуть проходити повільно то Ви можете самостійно ініціювати проведення слідчих дій як сторона по справі (потерпілий), подаючи відповідні письмові заяви на ім я слідчого по вашій справі, він має надати вам письмову відповідь , якщо її не буде , необхідно подати заяву – скаргу на ім. я начальника управління поліції в якому розслідують вашу справу, отримати письмову відповідь.

    6.Ваша цель - это чтобы преступнику было вручено сообщение о подозрении в уголовном деле в соответствии со статьями 42, 276-278 Уголовного процессуального кодекса Украины, если его не могут найти или не ищут, то такое сообщение может быть направлено официально по почте ценным письмом с описью вложения и уведомлением, если его нет, то после вынесения сообщения о подозрении пусть сразу же выносят постановление об объявлении розыска (статья 281 Уголовного процессуального кодекса Украины).

    После открітия производства по делу и дачи Вами обряснений по сути дела, если следователь медлит со следственніми действиями то:

    7.Рекомендую Вам подать ходатайство по статьям 55, 56, 220 Уголовного процессуального кодекса Украины о вручении сообщения о подозрении и об объявлении в розыск.

    8.Если не будет результата, подавайте жалобу на бездействие дознавателя в местную прокуратуру (статья 36, 308 Уголовного процессуального кодекса Украины) и в суд следственному судье (статьи 303 - 307 Уголовного процессуального кодекса Украины).

    9.При этом, жалобу на оперативников Вы имеете право подать, но скорее всего результата не будет, ведь они только выполняют поручение дознавателя по статье 41 Уголовного процессуального кодекса Украины, а за все отвечает сам дознаватель.

    10. Процедуры розыска обвиняемых или вызова свидетелей или назначение экспертиз в рамках уголовного дела

    как минимум следователь - дознаватель должен подтвердить факт отправки, поданным в уголовном деле рапортом, иначе такой факт вызова не имеет юридического какого-либо подтверждения и не будет нести за собой обязательства и ответственности для того, кто не является.

    Дознаватель имеет право официально вызвать по телефону, что приравнивается вызову по повестке (статья 135 Уголовного процессуального кодекса Украины),оформив это рапортом.

    Пусть оформит две повестки на разные даты, с разницей в более чем три дня, скажем неделя, Вы их сами лично отправьте заказными письмами с уведомлением и описью вложения от имени дознавателя (фискальные чеки с почты отдадите дознавателю), тогда будут подтверждения и если сразу не объявят в розыск (статья 281 Уголовного процессуального кодекса Украины), то как минимум должны обратиться в суд за применением привода к дознавателю (статья 140 Уголовного процессуального кодекса Украины), а если он не будет исполнен, так как его нет, тогда можете вести речь и о розыске и главное сообщении о подозрении (статьи 42, 276-278 Уголовного процессуального кодекса Украины).

    1. отправить лично повестки

    2. ходатайство о розыске

    3. ходатайство о вручении подозрения

    после повесток, должно быть сначала сообщение о подозрении, а затем объявление в розыск и лучше это оформить одним ходатайством.

    1. Отправляете сразу две повестки на все известные и возможные его адреса проживания, от имени дознавателя (ценными письмами с описью вложения и уведомлением), на разные даты, с разницей в неделю, после того, как он не явиться на вторую дату, то:

    2. и 3. сразу же, подавайте в одном ходатайстве о составлении сообщения о подозрении и об объявлении в розыск подозреваемого (в розыск может быть объявлен только подозреваемый).

    Якщо слідчий буде затягувати слідчі дії то необхідно зібрати всі його письмові відповіді зробити копії з матеріалів справи, під час ознайомлення та оскаржити бездіяльність слідчого на підставі наявних матеріалів справи та відповідей слідчого у тому числі рапортів з матеріалів справи до суду , прокуратури чи ДБР (державне бюро розслідувань)

    Іншим шляхом до прискорення процесу досудового розслідування є оскарження прокурору вищого рівня недотримання слідчим, дізнавачем або прокурором розумних строків. Порядок здійснення такого оскарження також досить простий - потерпілий чи його представник, подають на розгляд вищестоящому прокурору (відносно прокурора-процесуального керівника) скаргу, в порядку ст. 308 КПК України, у якій обґрунтовують свої доводи про неефективність слідства та недотримання розумних строків під час проведення досудового розслідування. За результатами розгляду такої скарги, вищестоящим прокурором приймається рішення про задоволення скарги, з наданням прокурору обов'язкових для виконання вказівок, або ж про відмову у її задоволенні.

    Однак, даний метод також не завжди дає очікуваний результат. Досить часто трапляється так, що вищестоящий прокурор задовольняє скаргу, надає слідчому письмові вказівки, і навіть запевняє скаржника, що кримінальне провадження поставлено на особистий контроль. Проте, такі обіцянки, не мають нічого спільного з реальним впливом на слідчого, дізнавача чи прокурора-процесуального керівника, а надані вказівки залишаються без фактичного виконання.

    І нарешті третій шлях, ймовірно, найбільш ефективний - встановлення слідчому, дізнавачу чи прокурору конкретного строку на вчинення тих чи інших процесуальних дій. Органом вищого рівня ,або судом.

    ---

    Щоб ви могли оскаржити ті чи інші дії необхідні письмові документи докази бездіяльності слідчого.

    У Вашому випадку адвокат потрібен з моменту отримання листа від слідчого про відкриття провадження. Надалі приходити до слідчого тільки з адвокатом – приватним або державним уклавши договір на надання правової допомоги.

    Рекомендую звернутися за допомогою до регіонального адвоката системи надання безоплатної вторинної правової допомоги для оперативного напрацювання правової позиції по кримінальній справі та здійснення представництва особи Центри БВПД (державні адвокати) є в кожному регіоні України.

    такі види правових послуг надаються громадянам : тел. :0 800 213 103

    • 1) особи, які перебувають під юрисдикцією України, якщо їхній середньомісячний дохід не перевищує двох розмірів прожиткового мінімуму, розрахованого та затвердженого відповідно до закону для осіб, які належать до основних соціальних і демографічних груп населення, а також особи з інвалідністю, які отримують пенсію або допомогу, що призначається замість пенсії, у розмірі, що не перевищує двох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб – на всі види правових послуг, передбачених частиною другою статті 13 цього Закону;захист;
    • здійснення представництва інтересів осіб у судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами;
    • складення документів процесуального характеру.

    Право на безоплатну вторинну правову допомогу мають категорії осіб, які визначені Законом України «Про безоплатну правову допомогу» та іншими законами України.

    Право на безоплатну вторинну правову допомогу згідно з цим Законом та іншими законами України мають такі категорії осіб:

    2) діти, у тому числі діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти, які перебувають у складних життєвих обставинах, діти, які постраждали внаслідок воєнних дій чи збройного конфлікту;

    2-1) внутрішньо переміщені особи;

    2-2) громадяни України, які звернулися із заявою про взяття їх на облік як внутрішньо переміщених осіб;

    3) особи, до яких застосовано адміністративне затримання;

    4) особи, до яких застосовано адміністративний арешт;

    5) особи, які відповідно до положень кримінального процесуального законодавства вважаються затриманими;

    6) особи, стосовно яких обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою;

    7) особи, у кримінальних провадженнях стосовно яких відповідно до положень Кримінального процесуального кодексу України захисник залучається слідчим, прокурором, слідчим суддею чи судом для здійснення захисту за призначенням або проведення окремої процесуальної дії, а також особи, засуджені до покарання у вигляді позбавлення волі, тримання в дисциплінарному батальйоні військовослужбовців або обмеження волі;

    8) особи, на яких поширюється дія Закону України “Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту”;

    9) ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, особи, які мають особливі заслуги та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, особи, які належать до числа жертв нацистських переслідувань;

    9-1) особи, які перебувають під юрисдикцією України і звернулися для отримання статусу особи, на яку поширюється дія Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”;

    10) особи, щодо яких суд розглядає справу про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи;

    11) особи, щодо яких суд розглядає справу про надання психіатричної допомоги в примусовому порядку;

    12) особи, реабілітовані відповідно до законодавства України;

    13) особи, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі;

    2. Право на безоплатну вторинну правову допомогу мають громадяни держав, з якими Україна уклала відповідні міжнародні договори про правову допомогу, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, а також іноземці та особи без громадянства відповідно до міжнародних договорів, учасником яких є Україна, якщо такі договори зобов’язують держав-учасниць надавати певним категоріям осіб безоплатну правову допомогу.

    3. Суб’єкти права на безоплатну вторинну правову допомогу, визначені пунктами 1, 2-1, 2-2, 8, 9, 12, 13 частини першої цієї статті, мають право на отримання такої допомоги не більше шести разів протягом бюджетного року та не більше ніж за шістьома дорученнями/наказами про надання безоплатної вторинної правової допомоги, виданими центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги, одночасно.

    Належність до однієї із перелічених категорій осіб слід підтвердити відповідними документами.

    Безкоштовно адвокат має прибути у термін 3 -х годин з моменту затримання та повідомлення на гарячу лінію

    (зразок)

    ЗАЯВА

    про вчинення злочину

    ГУНП Київської області

    (прізвище,ім’я, по батькові автора)___

    ___

    Адреса: ___

    Адреса електронної пошти:___

    тел. ___

    ЗАЯВА

    про вчинення злочину

    « »___20__ року о ___ годині по вул.___в м. Києві, гр. ___, 1977 року народження, що мешкає ___,шляхом обману та зловживання довірою, заволодів належним мені майном або коштами: ___

    ___(детальніший опис події), чим вчинив(ла) кримінальне правопорушення, передбачене ст.190 КК України - шахрайство.

    Свідки події:___.

    Викладені обставини можуть бути підтверджені ___ ___ (Вказати ким чи якими засобами, документами можуть бути підтверджені наведені обставини)

    Враховуючи викладене вище, керуючись ст.ст. 55, 56, 60, 214, 215 КПК України,

    ПРОШУ:

    1. Прийняти та невідкладно зареєструвати цю заяву про вчинення злочину, внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

    2. Розпочати за цією заявою про вчинення злочину досудове розслідування у формі досудового слідства у зв’язку із вчиненням дій, які мають ознаки складу злочину.

    3. Повідомити мене письмово у встановленому законом порядку про початок кримінального провадження та закінчення досудового розслідування злочину.

    «___»___201 р. ___ (___)

    підпис прізвище, ініціали

    Гр. ___ попереджений про кримінальну (прізвище, ініціали заявника)

    відповідальність згідно зі ст. 383 КК України за завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину.

    ___

    (підпис заявника)

    Гр.___ роз’яснено права заявника відповідно до ст. 60 КПК України:

    1) отримати від органу, до якого він подав заяву, документ, що підтверджує її прийняття і реєстрацію;

    2) подавати на підтвердження своєї заяви речі і документи;

    3) отримати інформацію про закінчення досудового розслідування.

    ___

    ЦЕ зразок повідомлення про злочин кожний відділ поліції має власний бланк , який вам нададуть ,просто перепешіть туди суть, або роздрукуйте ту версію яку ви надали мені , докази додаються до заяви в окремому файлі , або на флешці, Вам видається довідка про прийняття та внесення до реєстру.

    З моменту отримання повідомлення про відкриття справи з Вами має бути адвокат з кримінальних справ з довіреністю на представництво та договором він має бути поряд у момент всіх процесуальних дій та разом з вами у кабінеті слідчого.

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    Рибінцев Сергій Сергійович
    Общаться в чате Рибінцев Сергій Сергійович 2 года назад

    Адвокат, г. Киев, 15 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Добрый день, Алексей!

    Обман и заключался в том, что с низкой вероятностью вы пойдете в суд/полицию/будете писать претензию.

    И в большинстве случаев именно так и делают, "отпускаю" ситуацию и не тратят на нее время.

    Поэтому все в ваших руках. От обращения в полицию, до написания претензия на ФОП, который выступает исполнителем по договору.

    По сути договора, и закона (!) услуга вам не оказана, а поэтому вы вправе требовать возврат средств.

    Главное это ваша решимость.

    Набирайте.

    Адвокат Евгений Александрович
    Общаться в чате Адвокат Евгений Александрович 2 года назад

    Адвокат, г. Киев, 30 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Здравствуйте, Алексей!

    "В контракте написано, что если информация не подошла, либо с любых причин не воспользовался - можно в течении 3 дней написать (п 2.2.4). Но в то же время п 3.8 - если сдано - не проблемы исполнителя. Стоит ли по контракту искать другие варианты, которые не подойдут, что бы по п.2.2.4 вернуть за это? Или лучше по тому же пункту сразу говорить, что не воспользовался информацией? Какие есть варианты вернуть деньги"?

    - Договор заранее был для Вас незаконным и несправедливым для Вас, как потребителя и обман имеет место с самого начала, так как квартира была уже сдана на момент заключения договора.

    ЗАКОН УКРАЇНИ

    Про захист прав споживачів

    (Відомості Верховної Ради УРСР (ВВР), 1991, № 30, ст.379):

    Про захист прав споживачів | від 12.05.1991 № 1023-XII (rada.gov.ua)

    "Стаття 18. Визнання недійсними умов договорів, що обмежують права споживача

    1. Продавець (виконавець, виробник) не повинен включати у договори із споживачем умови, які є несправедливими.

    2. Умови договору є несправедливими, якщо всупереч принципу добросовісності його наслідком є істотний дисбаланс договірних прав та обов'язків на шкоду споживача.

    3. Несправедливими є, зокрема, умови договору про:

    1) звільнення або обмеження юридичної відповідальності продавця (виконавця, виробника) у разі смерті або ушкодження здоров'я споживача, спричинених діями чи бездіяльністю продавця (виконавця, виробника);

    2) виключення або обмеження прав споживача стосовно продавця (виконавця, виробника) або третьої особи у разі повного або часткового невиконання чи неналежного виконання продавцем (виконавцем, виробником) договірних зобов'язань, включаючи умови про взаємозалік, зобов'язання споживача з оплати та його вимог у разі порушення договору з боку продавця (виконавця, виробника);

    3) встановлення жорстких обов'язків споживача, тоді як надання послуги обумовлене лише власним розсудом виконавця;

    4) надання можливості продавцю (виконавцю, виробнику) не повертати кошти на оплату, здійснену споживачем, у разі відмови споживача укласти або виконати договір, без встановлення права споживача на одержання відповідної компенсації від продавця (виконавця, виробника) у зв'язку з розірванням або невиконанням ним договору;

    5) встановлення вимоги щодо сплати споживачем непропорційно великої суми компенсації (понад п'ятдесят відсотків вартості продукції) у разі невиконання ним зобов'язань за договором;

    6) надання продавцю (виконавцю, виробнику) права розірвати договір із споживачем на власний розсуд, якщо споживачеві таке право не надається;

    7) надання продавцю (виконавцю, виробнику) права не повертати кошти на оплату ненаданої продукції у разі розірвання договору з ініціативи продавця (виконавця, виробника);

    8) надання продавцю (виконавцю, виробнику) права розірвати договір, укладений на невизначений строк із споживачем без повідомлення його про це, крім випадків, установлених законом;

    9) установлення невиправдано малого строку для надання споживачем згоди на продовження дії договору, укладеного на визначений строк, з автоматичним продовженням такого договору, якщо споживач не висловить відповідного наміру;

    10) установлення обов'язкових для споживача умов, з якими він не мав реальної можливості ознайомитися перед укладенням договору;

    11) надання продавцю (виконавцю, виробнику) права в односторонньому порядку змінювати умови договору на власний розсуд або на підставах, не зазначених у договорі;

    12) надання продавцю (виконавцю, виробнику) права в односторонньому порядку змінювати характеристики продукції, що є предметом договору;

    13) визначення ціни товару на момент його поставки споживачеві або надання продавцю (виконавцю, виробнику) можливості збільшувати ціну без надання споживачеві права розірвати договір у разі збільшення ціни порівняно з тією, що була погоджена на момент укладення договору;

    14) надання продавцю (виконавцю, виробнику) права визначати відповідність продукції умовам договору або надання йому виключного права щодо тлумачення договору;

    15) обмеження відповідальності продавця (виконавця, виробника) стосовно зобов'язань, прийнятих його агентами, або обумовлення прийняття ним таких зобов'язань додержанням зайвих формальностей;

    16) встановлення обов'язку споживача виконати всі зобов'язання, навіть якщо продавець (виконавець, виробник) не виконає своїх;

    17) надання продавцю (виконавцю, виробнику) права передавати свої права та обов'язки за договором третій особі, якщо це може стати наслідком зменшення гарантій, що виникають за договором для споживача, без його згоди.

    4. Перелік несправедливих умов у договорах із споживачами не є вичерпним.

    Положення пункту 8 частини третьої цієї статті не застосовується до умови договорів про надання споживчого кредиту, відповідно до якої кредитодавець встановлює право розірвати договір в односторонньому порядку за наявності підстав, визначених законодавством, та за умови негайного повідомлення кожної із сторін про розірвання договору.

    Положення пункту 11 частини третьої цієї статті не застосовується до договорів, укладених на невизначений строк, за умови встановлення в таких договорах обов'язковості повідомлення заздалегідь споживача про намір змінити умови договору і надання йому у зв'язку з цим права на розірвання договору.

    Положення пункту 13 частини третьої цієї статті не застосовується до положень про індексацію ціни, що відповідають законодавству, якщо умови та метод розрахунку ціни чітко і недвозначно визначено у договорі.

    Положення пунктів 8, 11 та 13 частини третьої цієї статті не застосовуються до:

    1) операцій із цінними паперами, фінансовими послугами та іншими товарами або послугами, ціна яких залежить від зміни котировок або індексів на біржах чи ставок на фінансових ринках, які не контролюються продавцем;

    2) договорів про купівлю/продаж іноземної валюти, дорожніх чеків або про виконання платіжних операцій в іноземній валюті.

    5. Якщо положення договору визнано несправедливим, включаючи ціну договору, таке положення може бути змінено або визнано недійсним.

    6. У разі коли зміна положення або визнання його недійсним зумовлює зміну інших положень договору, на вимогу споживача:

    1) такі положення також підлягають зміні; або

    2) договір може бути визнаним недійсним у цілому.

    7. Положення, що було визнане недійсним, вважається таким з моменту укладення договору. Якщо до положення вносяться зміни, такі зміни вважаються чинними з моменту їх внесення.

    8. Нечіткі або двозначні положення договорів із споживачами тлумачаться на користь споживача.

    9. Якщо в результаті застосування умов договору, що обмежують права споживача, споживачеві завдано збитків, вони повинні відшкодовуватися винною особою у повному обсязі.

    Споживач має право на відшкодування збитків, завданих йому виробником (виконавцем, продавцем), у зв'язку з використанням останнім переваг свого становища у виробничій чи торговельній діяльності".

    Рекомендую подать претензию о возврате денежных средств. а сели не будет результата. тогда иск в суд.

    Всего доброго, удачи Вам!

    Крикун Сергій  Павлович
    50%
    Общаться в чате Крикун Сергій Павлович 2 года назад

    Юрист, г. Днепр, 30 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Гражданский кодекс Украины (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/435-15#n2877):

    "Стаття 571. Правові наслідки порушення або припинення зобов'язання, забезпеченого завдатком

    1. Якщо порушення зобов'язання сталося з вини боржника, завдаток залишається у кредитора.

    Якщо порушення зобов'язання сталося з вини кредитора, він зобов'язаний повернути боржникові завдаток та додатково сплатити суму у розмірі завдатку або його вартості....".

    Продайте эту Вашу дебиторскую задолженность коллекторской компании - они знают, как "из мухи делать слона", и как сделать ситуацию для должника нетерпимой.

    Костромина Виктория
    Общаться в чате Костромина Виктория 2 года назад

    Адвокат, г. Киев, 19 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Или лучше по тому же пункту сразу говорить, что не воспользовался информацией? Какие есть варианты вернуть деньги?

    у ВАС ДОГОВОР на консультационно - информационное обслуживание

    а не на аренду

    то есть Вам дали перечень квартир - но они могут быть сданы - и все

    в суде Вы ничего не добьетесь и деньги Вам не вернут


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України