Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Налоговое право, 19 ноября 2021, вопрос №51769

1% ПЕНСІЙНОГО ЗБОРУ ПРИ УКЛАДАННІ ДОГОВОРУ КУПІВЛІ-ПРОДАЖУ КВАРТИРИ

Касательно не оплаты "1% ПЕНСІЙНОГО ЗБОРУ ПРИ УКЛАДАННІ ДОГОВОРУ КУПІВЛІ-ПРОДАЖУ КВАРТИРИ", выходит если ты никогда не владел жильем, но жена владела частью жилья, то отменить этот платёж нельзя?

Ответы юристов (2)

    Венгаренко  Тетяна  Анатоліївна

    з питання не зрозуміло, хто виступав покупцем при укладенні договору купівлі-продажу квартири. Якщо покупцем виступали обидва з подружжя і у тексті договору зазначено, кому з покупців яка частка належить (спільна часткова власність), то той з покупців, хто не має та не набував права власності на житло ( в тому числі не приватизовував, не успадковував, не отримував у дар, не купував, зокрема як частку в спільному майні подружжя) звільнений від сплати своєї частки від збору на обов’язкове державне пенсійне страхування в розмірі 1% від вартості об’єкту нерухомого майна. Тобто якщо, наприклад, ви з дружиною придбали квартиру по 1/2 частині, то збір на ОДПС також розподіляється на обох покупців. І якщо ви підпадаєте під умови, встановлені законодавством, то ви свою частку 0,5%) не сплачуєте при укладенні договору, а якщо сплатили, маєте право повернути його через звернення до адміністративного суду.

    Игорь Клиент 2 года назад

    Новострой. Происходит первая покупка. Предварительным владельцем указан только 1 человек, тот который ни в чём из этого не учавствовал: "не приватизовував, не успадковував, не отримував у дар, не купував, зокрема як частку в спільному майні подружжя"

    Его же жена владеет частью некой квартиры.

    Это значит что в лучшем случае надо платить 0.5% или не надо платить вообще?

    Также мне предоставили перечень документов для подтверждения, тоесть выходит без приезда по месту регистрации невозможно не платить "збір на ОДПС"

    ЩО ПОТРІБНО НАДАТИ?- ДОВІДКУ, ЩО ПІДТВЕРДЖУЄ НЕВИКОРИСТАННЯ ЖИТЛОВИХ ЧЕКІВ для приватизації державного житлового фонду, є довідки органів приватизації (управління комунального майна) З УСІХ МІСЦЬ ПРОЖИВАННЯ щодо невикористання права на приватизацію.ДЕ МОЖНА ВЗЯТИ ТАКУ ДОВІДКУ?- В ЦЕНТРІ НАДАННЯ АДМІНІСТРАТИВНИХ ПОСЛУГ ЗА МІСЦЕМ РЕЄСТРАЦІЇ- У ВІДДІЛЕННІ АТ «Державний Ощадний банк України» за місцем реєстрації або Обласному управлінні банку, якщо дані передавались до відповідного управління.

Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України