Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Исполнительное производство, 27 ноября 2021, вопрос №52223

Стягнення із заробітної плати по виконавчому провадженні

Доброго дня,МФО нарахували на тіло кредиту в 3 рази більші %.Нотаріусом,який на даний час без ліцензії уже,виданий напис.Зразу було подана заява в суд на оскарження,написана заява приватному виконавцю,щоб було зупинено,так як буде оскарження,але він всеодно передав лист на роботу.Чи можливо написати заяву в бухгалтерию,щоб не стягувалися кошти із зп ,поки іде оскарження?і якщо ні ,як потім повернути кошти,в разі якщо суд все таки визнає напис не дійсним?

Ответы юристов (2)

    Нарбут Тетяна  Миколаївна

    Яка заява була подана до суду на оскарження, стягнення по заяві на виконавця теж не припинять - лише за заявою про забезпечення позову, яку розгляне суд.

    Більш детально - по Вашій справі --- важливе саме існування протиправного виконавчого напису нотаріуса та відповідно і законного стягнення значно завищеного боргу. Рекомендую - У цій справі Вам потрібно зробити наступні кроки : перевірити інформацію про себе за реєстром виконавчих проваджень та реєстром боржників для отримання даних про учасників вик провадження, далі:

    1. Запит на виконавця та нотаріуса для отримання копій усіх матеріалів провадження та копії вик напису нотаріуса.

    2. Підготовка та подання до суду позовної заяви про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню, заяви про забезпечення позову (щоб зупинити стягнення до вирішення в суді питання по суті першого позову), можливо клопотання про витребовування доказів-це та ж копія вик напису нотаріуса.

    3 . Також підготовка запиту на стягувача для отримання документів, які підтверджують їх право вимоги по цьому кредиту - (розрахунок заборгованості, первинний договір, копії платіжки - куди вони переказували кредитні кошти і т.д.).

    Далі я просто опишу загальну схему скасування в суді -Визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню.

    Якщо позичальник дізнався про відкриття виконавчого провадження, накладення арешту на майно або відрахування процентів із з/п, а позичальник не отримував судові повістки з суду – це означає тільки одне, що банк, фінансова компанія вчинили виконавчий напис нотаріуса та відкрили виконавче провадження.

    Що потрібно робити найперше?

    1. Необхідно ознайомитись у державного або приватного виконавця з матеріалами виконавчого провадження (зробити фото). Таким чином, ви зможете отримати документи, необхідні для оскарження напису нотаріуса через суд.

    2. Замовити (при необхідності) розрахунок заборгованості на момент вчинення виконавчого напису. Але замовляти необхідно так, щоб не переривати позовну давність. Вказана довідка дозволить скасувати виконавчий напис виходячи з невідповідності (спірності) кредитної заборгованості у виконавчому написі та в довідці.

    Як правило, позичальник дізнається про виконавчий напис, коли вже стягнуто частину заробітної плати та/або стягнення грошових коштів з арештованого банківського рахунку, в цьому випадку необхідно здійснити повернення стягненого за виконавчим написом нотаріуса – поворот виконання виконавчого напису.

    При оскарженні виконавчого напису необхідно звернути увагу на період стягнення кредитних коштів та строки давності для вчинення виконавчого напису з врахуванням строків позовної давності по кредитам.

    Наводимо інформаційну довідку для скасування виконавчого напису:

    1. Виконавчий напис скасовується через суд за місцем його вчинення або за місцезнаходженням фінансової установи;

    2. При подачі позову про скасування виконавчого напису, необхідно подати забезпечення позову, яке дозволить зупинити виконавче провадження;

    3. При скасуванні виконавчого напису позовна давність по кредиту не переривається;

    4. Судовий збір складає 908 грн, а для зупинення виконавчого провадження 454 грн;

    5. Позовна давність для оскарження виконавчого напису складає 3 роки від моменту, коли позичальник офіційно дізнався про вчинення виконавчого напису нотаріуса.

    Детальна консультація та допомога по цій справі дистанційно - натисніть кнопку ЗВЕРНУТИСЯ - ми зателефонуємо та надамо консультацію.

    • Оксана Клиент 2 года назад

      Так,позов поданий на оскарження для визнання ВП ,таким який не підлягає виконанню і про зупинення ВП.Проте судового засідання ще не було,так як суддя був у відпустці,а за цей час виконавець передав лист на місце роботи,і чи можна за заявою до бухгалтерії звернутися ,щоб не стягувати кошти на час оскарження,до ухвали суду.?


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України