Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Нерухомість, 29 листопада 2021, питання №52288

чи можна вспадкувати не приватизовану квартиру, яким чином?

Добрий день! Виникла така ситуація – помер дядько неодружений дітей немає , який сам проживав в державній квартирі, по договору найму (ордера не знайшли), квартиру за життя не приватизував, з родичів є рідні брати і сестри, батьків немає. Чи можна одному з братів вступити в спадщину і приватизувати квартиру і яким чином діяти? Дякую.

Відповіді юристів (1)

    Дубовенко Володимир Володимирович
    Дубовенко Володимир Володимирович 2 роки тому

    Юрист, м. Миколаїв, 5 років досвіду

    Вітаю, пані Галино!

    Щодо не приватизованого нерухомого майна у особи (наймача) є лише право користування, оскільки таке майно не є особистою приватною власністю особи. Відповідно до спадкової маси не приватизоване майно також не буде входити. Спадкувати можна "право на приватизацію", тобто право вимагати визнання за спадкоємцями права власності на таку нерухомість, але при наявності деяких визначених судовою практикою обставин та умов.

    Ви можете звертатись до мене з метою отримання більш детальної інформації щодо цього та інших питань.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України