Задайте вопрос юристу

827 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Трудовое право, 15 января 2022, вопрос №54507 150₴

Зарплата школьных медсестер в 2022 году, доплаты

В 2022 году заложили в бюджет поднятие зарплат медработникам. Подняли ли зарплату медсёстрам в школах и детских садах в 2022г до 13.5 тысяч грн. Должны ли делать доплаты медсёстрам отдела образования в связи с эпидемией вызванной короновиусом??

Ответы юристов (12)

    Карпенко Андрей Владимирович
    Общаться в чате Карпенко Андрей Владимирович 2 года назад

    Адвокат, г. Киев, 24 года опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Добрый день!

    Медсестра школы не получает доплаты из Постановления № 610, но для них установленная надбавка 20% до отмены карантина (постановление Кабмина от 03.02.2021 г. № 67).

    КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИПОСТАНОВА

    від 3 лютого 2021 р. № 67Київ

    Деякі питання оплати праці медичних працівників закладів освіти

    Кабінет Міністрів України постановляє:

    1. Запровадити з 1 січня 2021 р. та до відміни карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, доплати за роботу у несприятливих умовах праці та підвищеного ризику для здоров’я медичним працівникам закладів освіти державної і комунальної форми власності в розмірі 20 відсотків посадового окладу, визначеного за тарифними розрядами Єдиної тарифної сітки, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2002 р. № 1298 “Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери” (Офіційний вісник України, 2002 р., № 36, ст. 1699; 2005 р., № 34, ст. 2064).

    2. Установити, що доплати, визначені пунктом 1 цієї постанови, здійснюються за рахунок коштів, передбачених на оплату праці працівників відповідного закладу освіти.

    Прем'єр-міністр України

    Д.ШМИГАЛЬ

    Інд. 73


    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/67-2021-%D0%BF...

    2 января 2022 года Кабмин Украины принял постановление о поднятии зарплат медикам, но там не упоминаются медсестры школ.

    КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

    ПОСТАНОВА

    від 12 січня 2022 р. № 2

    Київ

    Деякі питання оплати праці медичних працівників закладів охорони здоров’я

    https://www.kmu.gov.ua/npas/deyaki-pitannya-oplati...

    Гончаренко Константин
    Общаться в чате Гончаренко Константин 2 года назад

    Юрист, г. Сумы, 5 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Доброго дня!

    Проект постанови КМУ "Про встановлення надбавки медичним працівникам установ, закладів та організацій галузей бюджетної сфери".

    Було схвалення документу Урядом він запрацює із 01.01.2022 року.

    Таким чином буде виконана обіцянка, що у 2022 році зарплата медиків буде збільшена.

    Передбачена на 2022 рік надбавка за престижність праці медичним працівникам у розмірі:

    - лікарям та професіоналам з вищою немедичною освітою, що допущені до медичної діяльності в закладах охорони здоров'я до 500%;

    - фахівцям з базовою вищою та неповною вищою медичною до 300%.

    Розмір надбавки за престижність праці медичним працівника пропонують обчислювати виходячи з розміру посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1 тарифного розряду за ЄТС.

    Користуйтеся при обрахунках зарплат статтею "ЄТС-2022: посадові оклади в бюджетній сфері".

    Конкретний розмір надбавки за престижність праці медичного працівника у 2022 році установлюватиме керівник за погодженням з профспілковим комітетом.

    Разом з тим, керівники установ, закладів та організацій повинні забезпечити розмір надбавки за престижність праці медичного працівника у 2022 році в розмірі який забезпечить отримання зарплати лікарям та професіоналам з вищою немедичною освітою, що допущені до медичної діяльності в закладах охорони здоров'я на рівні не менше 2000 гривень та фахівцям з базовою вищою та неповною вищою медичною на рівні не менше 13 500 гривень.

    Водночас таку надбавку за престижність праці медичним працівникам бюджетної сфери не враховуватимуть під час встановлення доплат та надбавок медичним працівникам.

    Кабінет Міністрів України постановою «Деякі питання оплати праці медичних працівників закладів охорони здоров’я» від 12.01.2022 р. № 2 встановив, що:

    1) розмір нарахованої заробітної плати медичним працівникам закладів охорони здоров’я державної або комунальної форми власності за повністю виконану місячну (годинну) норму праці установлюється в межах фонду оплати праці на 2022 р.:

    • на рівні не менше 20 000 гривень лікарям (крім лікарів-інтернів) та професіоналам з вищою немедичною освітою, які допущені до медичної діяльності в закладах охорони здоров’я;
    • на рівні не менше 13 500 гривень для посад молодших спеціалістів з медичною освітою (фахових молодших бакалаврів), фахівцям з початковим рівнем (короткий цикл) вищої медичної освіти, першим (бакалаврський) рівнем вищої медичної освіти і магістрів з медсестринства;

    2) граничний розмір надбавок, передбачених у пп. «а» пп. 2 п. 3 постанови КМУ «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» від 30.08.2002 р. № 1298, може бути збільшений для досягнення розміру нарахованої заробітної плати медичним працівникам закладів охорони здоров’я державної або комунальної форми власності, передбаченого пп. 1 п. 1 цієї постанови;

    3) надбавки, установлені з урахуванням положень пп. 2 п. 1 цієї постанови, не враховуються під час установлення доплат та інших надбавок медичним працівникам закладів охорони здоров’я державної або комунальної форми власності;

    4) диференціація заробітної плати медичним працівникам закладів охорони здоров’я державної або комунальної форми власності здійснюється в межах фонду оплати праці шляхом встановлення доплат та надбавок з урахуванням складності, відповідальності та умов виконуваної роботи, кваліфікації працівника, результатів його роботи;

    5) у разі встановлення медичному працівнику неповного робочого дня або неповного робочого тижня, а також під час невиконання працівником у повному обсязі встановленої норми тривалості робочого часу вимога щодо розміру оплати праці, передбачена пп. 1 п. 1 цієї постанови, застосовується пропорційно до відпрацьованого часу.

    Постановою також внесено зміни в додаток 3 до Типової форми договору про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 25.04.2018 р. № 410.

    Постанова набирає чинності з дня її опублікування та застосовується з 1 січня 2022 р.

    Щодо доплат в умовах поширення коронавірусної хвороби:

    3 лютого на засіданні Кабміну ухвалено рішення про встановлення з 1 січня 2021 року і до скасування карантину, встановленого через COVID-19, медичним працівникам закладів освіти державної та комунальної форм власності доплати в розмірі 20% посадового окладу.

    Передбачається, що така доплата виплачуватиметься як компенсація за роботу у несприятливих умовах праці та підвищеного ризику для здоров’я медичним працівникам закладів освіти.

    Тобто її сума виплачуватиметься понад мінімальну заробітну плату 6500 гривень та здійснюватиметься за рахунок коштів, передбачених на оплату праці працівників відповідного закладу освіти. Постанова Кабінетом Міністрів уже оприлюднена.

    Під час погодження постанови «Деякі питання оплати праці медичних працівників закладів освіти» Профспілка наполягала на встановленні доплати медичному персоналу закладів освіти в розмірі 50% мінімальної заробітної плати, як це передбачено для медичних працівників закладів охорони здоров’я та її виплати за рахунок коштів Фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19, а не за рахунок коштів закладів освіти, які в їх кошторисах відсутні. Однак Урядом вони не були підтримані.

    Якщо виходити з того , що медичні сестри закладів освіти можуть мати як вищу та базову вищу освіту(бакалавр) , або неповну вищу освіту молодший бакалавр , то такі медичні сестри матимуть право на доплату до 300% до заробітної плати , а також доплату 20% за роботу у режимі пандемії коронавірусу до завершення карантину. ЙОГО ПРОДОВЖЕНО ДО 31 БЕРЕЗНЯ 2022 РОКУ. Але якщо такі кошти будуть передбачені у розписі бюджету на конкретному закладі освіти.

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    • Так получается,что у нас в городе незаконно целый год не доплачивали 20% короновирусных, и зарплату должны поднять?

      • Гончаренко Константин
        Общаться в чате Гончаренко Константин 2 года назад

        Юрист, г. Сумы, 5 лет опыта

        Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

        Так , Вам кожному працівникові необхідно письмово звернутись до директора закладу за поясненнями , далі до Держпраці області про порушення директора прав працівників, далі , або паралельно до управління освіти міста та області в залежності від того який орган координує діяльність закладу, далі отримавши письмові відповіді звертаєтесь до суду про стягнення надбавок за роки , управління має знати скільки конкретних сум не доплатили , нехай створять комісію та проведуть інституційний аудит , далі у суді відповідачем буде директор закладу та управління освіти області чи міста .

        стягувати через суд , але спочатку треба пройти процедуру листування з посадовими особами для доказів у суді.

        З повагою,

        Костянтин Гончаренко

    Карпенко Андрей Владимирович
    Общаться в чате Карпенко Андрей Владимирович 2 года назад

    Адвокат, г. Киев, 24 года опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Установити, що доплати, визначені пунктом 1 цієї постанови, здійснюються за рахунок коштів, передбачених на оплату праці працівників відповідного закладу освіти.

    Директор Вашей школы должен был в рамках фонда зарплаты доплачивать Вам 20%.

    А Вот будет ли поднятие з/п для медработников школ непонятно, в Постановление #2 об этом конкретно не сказано.

    Рекомендую:

    По поводу 20% надбавки письменно обратитесь за разъяснениями к детектору школы, а по поводу поднятия з/п в отдел образования горадминистрации.

    Так теперь нужно подавать в суд, чтобы доплаты вернули и производили в дальнейшем?

    Карпенко Андрей Владимирович
    33.3%
    Общаться в чате Карпенко Андрей Владимирович 2 года назад

    Адвокат, г. Киев, 24 года опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Так теперь нужно подавать в суд, чтобы доплаты вернули и производили в дальнейшем?

    Хххххххххххххххххххххххххххххххххххххххх

    Сначала письменно обратитесь за разъяснениями к детектору школы, а затем будете принимать решение об иске в Суд.

    Спасибо за консультацию

    Савченко Олександр
    66.7%
    Общаться в чате Савченко Олександр 2 года назад

    Юрист, г. Чернигов, 9 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Доброго вечора, Євгеній!

    1) Подняли ли зарплату медсёстрам в школах и детских садах в 2022г до 13.5 тысяч грн. - ні, лише медичним працівникам закладів охорони здоров’я державної та комунальної форми власності (https://www.kmu.gov.ua/npas/deyaki-pitannya-oplati...).

    2) Должны ли делать доплаты медсёстрам отдела образования в связи с эпидемией вызванной короновиусом?? - так, в розмірі 20 відсотків посадового окладу (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/67-2021-%D0%BF...). Така доплата виплачується як компенсація за роботу у несприятливих умовах праці та підвищеного ризику для здоров’я медичним працівникам закладів освіти. Інших умов, за яких встановлюються доплата, зокрема щодо атестації робочих місць, постановою не обумовлено.

    Закону України «Про оплату праці» (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/108/95-%D0%B2%...):

    Стаття 3-1. Гарантії забезпечення мінімальної заробітної плати

    Розмір заробітної плати працівника за повністю виконану місячну (годинну) норму праці не може бути нижчим за розмір мінімальної заробітної плати.

    При обчисленні розміру заробітної плати працівника для забезпечення її мінімального розміру не враховуються доплати за роботу в несприятливих умовах праці та підвищеного ризику для здоров’я, за роботу в нічний та надурочний час, роз’їзний характер робіт, премії до святкових і ювілейних дат.

    Тобто, сума доплати має виплачуватися понад мінімальну заробітну плату та здійснюватися за рахунок коштів, передбачених на оплату праці працівників відповідного закладу освіти.

    Кодекс законів про працю України (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/322-08/conv#n6...):

    Стаття 110. Повідомлення працівника про розміри оплати праці

    При кожній виплаті заробітної плати власник або уповноважений ним орган повинен повідомити працівника про такі дані, що належать до періоду, за який провадиться оплата праці:

    а) загальна сума заробітної плати з розшифровкою за видами виплат;

    б) розміри і підстави відрахувань та утримань із заробітної плати;

    в) сума заробітної плати, що належить до виплати.

    Якщо буде потрібна допомога, звертайтеся через кнопку "Звернутися" біля фото (при зверненні вказуйте свою e-пошту).

    Всього доброго!

    Щасти Вам!

    Спасибо Вам

    Адвокат Евгений Александрович
    Общаться в чате Адвокат Евгений Александрович 2 года назад

    Адвокат, г. Киев, 30 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Здравствуйте, Евгений!

    В нынешних условиях стандартного уровня оплаты труда медработников уже нет. Определение их окладов на сегодняшний день зависит от самих медучреждений: те, которые реформировались в КНП – они определяют систему оплаты труда самостоятельно. Однако при этом могут (это уже не обязательно) ориентироваться и на ЕТС бюджетников, а также Условия оплаты труда работников заведений здравоохранения и учреждений социальной защиты населения, приказ Минтруда и МИНЗДРАВА от 05.10.2005 г. № 308/519 (далее – Условия № 308/519). Большинство медучреждений-КНП пошли именно по этому пути и система оплаты труда у них такая же, как была при бюджетном прошлом или напоминает таковую, хотя от Минздрава уже разработаны соответствующие методрекомендации по разработке системы оплаты труда медучреждения КНП (см. ниже); те, которые остались бюджетниками, – используют системы тарифных разрядов с ЕТС для бюджетников, постановление Кабмина от 30.08.2002 г. № 1298. Также последний вариант – с бюджетной ЕТС – касается медиков, которые работают не в медучреждении, а в бюджетных организациях, например, медсестры в школах, учреждениях высшего образования и т.д. Система (модель) оплаты труда в медучреждении должна быть описана и утверждена внутренним документом – коллективным договором.

    Оплата труда медицинских работников в условиях коронавируса:

    В 2020 году в оплате медработник появились доплаты связанные с борьбой с пандемией COVID-19. Прежде всего это: Закон “О внесении изменений в Налоговый кодекс...” от 17. 03.2020 г. № 533; постановление Кабмина от 22.03.2020 г. № 246 “Некоторые вопросы оплаты труда медицинских и других работников, которые непосредственно заняты с ликвидации острой респираторной болезни COVID-19...” (далее – Постановление № 246); постановление Кабмина от 24.04.2020 г. № 331 “О неотложных мерах по обеспечению государственных финансовых гарантий медицинского обслуживания пациентов” (далее – Постановление № 331).

    Кабинет Министров постановлением от 12 января 2022 г. № 2 «Некоторые вопросы оплаты труда медицинских работников учреждений здравоохранения» с 1 января 2022 года повысил зарплату врачам и медсестрам. Размер зарплаты за месячную (часовую) норму труда установили:

    • на уровне не менее 20 тысяч грн для врачей (кроме врачей-интернов) и профессионалов с высшим немедицинским образованием, допущенных к медицинской деятельности в учреждениях здравоохранения;
    • на уровне не менее 13,5 тысячи гривень для специалистов с начальным уровнем (короткий цикл) высшего медицинского образования и первым бакалаврским уровнем высшего медицинского образования.

    Постановление распространяется на все государственные и коммунальные учреждения здравоохранения, а также учреждения, заключившие договор с Национальной службой здоровья Украины. Постановление вступает в силу дня публикации и применяется с 1 января 2022-го.

    Также установлено, что предельный размер надбавок, предусмотренных в подпункте «а» подпункта 2 пункта 3 Постановления № 1298, может быть увеличен для достижения размера начисленной заработной платы медицинским работникам учреждений здравоохранения государственной или коммунальной формы собственности. Такие надбавки не учитываются при установлении доплат и других надбавок медицинским работникам учреждений здравоохранения государственной или коммунальной формы собственности.

    Дифференциация заработной платы медицинским работникам учреждений здравоохранения государственной или коммунальной формы собственности осуществляется в пределах фонда оплаты труда путем установления доплат и надбавок с учетом сложности, ответственности и условий производимой работы, квалификации работника, результатов его работы.

    В случае установления медицинскому работнику неполного рабочего дня или неполной рабочей недели, а также при невыполнении работником в полном объеме установленной нормы продолжительности рабочего времени требование по указанному размеру оплаты труда применяется пропорционально отработанному времени.

    Всего доброго!

    • Так у нас в городе медицинские работники отдела образования записаны в рапорт с техническим персоналом, это нарушение оплаты труда?


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України