Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Трудове право, 18 січня 2022, питання №54667

Чи розповсюджується оплата за звання "Старший вчитель" на всі предмети які викладає вчитель?

В школі читаю музичне мистецтво, образотворче і мистецтво . Звання "Старший вчитель" отримала з музичного мистецтва. Чи розповсюджується оплата за звання на всі предмети?

Відповіді юристів (1)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Доброго дня, Галино!

    З приводу Вашого питання повідомляю наступне:

    Відповідно до пункту 5.1. Типового положення про атестацію педагогічних працівників, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 06.10.2010 № 930, за результатами атестації педагогічним працівникам, які досягли високих показників у роботі, присвоюються педагогічні звання, у тому числі «старший учитель».

    Педагогічні звання присвоюється педагогічним працівникам відповідно до посади, яку вони займають згідно з Переліком посад педагогічних працівників, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 14.06.2001 № 963. Звання «Старший учитель» присвоюються незалежно від обсягу його навчальних годин, кількості предметів, які він викладає тощо.

    Відповідно до п. 5 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міністерства освіти і науки України від 15.04.1993 № 102, присвоєні звання дають право на підвищення ставок і посадових окладів з дня присвоєння. За звання «Старший учитель» посадовий оклад підвищується на 10 % (п. 24 Інструкції).

    Доплата за педагогічне звання «Старший учитель» поширюється на всі години педагогічного навантаження вчителя, який веде (викладає) декілька предметів (дисциплін), незалежно від їх кількості.

    Успіхів!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України