Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Нерухомість, 27 січня 2022, питання №55118

Яким чином можливо продовжити другий раз договір оренди нерухомості без проведення аукціону?

Доброго дня! Склалася така ситуація: між відділом освіти селищної ради та фізичною особою-громадянином було укладено, без проведення аукціону, договір оренди від 11.12.2017 р. щодо передачі в строкове платне користування будівлю старої школи, яка не використовувалась у навчальній діяльності понад 30 років і знаходилась в аварійному стані, для зберігання власної сільскогосподарської продукції. Строк дії цього Договора становив 2 роки 3 місяці 29 днів і закінчився 08.04.2020 р. після чого було укладено Додаткову угоду від 08.04.2020 за взаємною згодою сторін на продовження строку дії Договору оренди до 06.08.2022 р., на той самий строк, без проведення аукціону. Питання: чи можливо вдруге продовжити цей Договір оренди на той самий строк без проведення аукціону, і на якій підставі?
Буду дуже вдячним за відповідь!

Відповіді юристів (2)

    Шишкин Алексей Юрьевич
    Шишкин Алексей Юрьевич 2 роки тому

    Юрист, м. Харків, 32 роки досвіду

    Вам у будь якому випадку потрібно буде укладати новий договір. В зв'язку зі змінами в законодавстві та створені замість селіщних рад об'єднаних територіальних громад змінився замовник. А тому продовження договору шляхом укладення додаткової угоди неможливо. Якщо сума річної орендної плати меньше 200 000 грн. на рік, то це можливо без процедури публічної закупівлі, або за спрощеною процедурою. Якщо потрібна більш детальна консультація зверніться до мене в індивідуальному порядку.

    Роман Клієнт 2 роки тому

    Дуже дякую Вам за консультацію!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України