Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Кримінальне право і процес, 02 лютого 2022, питання №55431

Возможна ли неявка на заседание

Добрый день. Обращалась в милицию по поводу кражи, украденное вернули. Сейчас пришла повестка в смс на суд в качестве потерпевшего. ч 2 ст185 КК . Могут ли рассмотреть дело без моего участия и что нужно сделать, чтобы не идти на заседания?

Відповіді юристів (3)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Доброго ранку!

    Стаття 325. Наслідки неприбуття потерпілого

    1. Якщо в судове засідання не прибув за викликом потерпілий, який належним чином повідомлений про дату, час і місце судового засідання, суд, заслухавши думку учасників судового провадження, залежно від того, чи можливо за його відсутності з’ясувати всі обставини під час судового розгляду, вирішує питання про проведення судового розгляду без потерпілого або про відкладення судового розгляду. Суд має право накласти грошове стягнення на потерпілого у випадках та порядку, передбачених главою 12 цього Кодексу.

    Тарасюк Віктор  Анатолійович
    Тарасюк Віктор Анатолійович 2 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 26 років досвіду

    Доброго дня! Для того, щоб Вас не викликали до суду, якщо ви уже дали покази, ви можете написати заяву на імя судді який розглядає справу, що ви повністтю підтримуєте покази дані раніше та просите розглянути справу за наявних доказів у справі за вашої відсутності.

    За таких обставин, ніякого грошового стягнення на вас не накладуть.

    Будуть питання, звертайтесь, контакти в профілі. Щасти!

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович 2 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Здравствуйте!

    "Обращалась в милицию по поводу кражи, украденное вернули. Сейчас пришла повестка в смс на суд в качестве потерпевшего. ч 2 ст185 КК . Могут ли рассмотреть дело без моего участия и что нужно сделать, чтобы не идти на заседания"?

    Участие потерпевшего хотя бы один раз является обязательном.

    Нужна полная консультация алгоритм действий обращайтесь индивидуально через Звернутися.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України