Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Трудове право, 05 травня 2022, питання №63599

ЗУ про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану

Добрий день.
Допоможіть, будь ласка, у такому питанні: якщо згідно закону про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану зі мною призупинено трудові відносини в компанії де працювала і їх відновлення буде після скасування закону, чи можу я офіційно працювати у іншій компанії, щоб не втратити попередне місце роботи. Якщо так, то як це коректно оформити?

Відповіді юристів (2)

    Степаненко Артем Тарасович
    Степаненко Артем Тарасович 2 роки тому

    Адвокат, м. Гуляйполе, 2 роки досвіду

    Добрий день, так можете, як варіант оформити Трудовий договір роботи за сумісництвом. Якщо потрібна більш детальна інформація виберіть "Звернутися".

    Богачевська Ольга Дмитрівна
    Богачевська Ольга Дмитрівна 2 роки тому

    Юрист, м. Дніпро, 5 років досвіду

    Доброго дня.

    Так, можете влаштуватися за сумісництвом.

    Працівник, який приймається на роботу за сумісництвом на інше підприємство, в установу, організацію повинен пред'явити власнику або уповноваженому ним органу паспорт. Якщо робота за сумісництвом потребує спеціальних знань, роботодавець має право вимагати пред'явлення диплома чи іншого документа про набуту освіту або професійну підготовку. На підставі заяви працівника видають наказ про прийняття на роботу за сумісництвом. Оскільки трудова книжка працівника знаходиться за основним місцем роботи, відповідно запис до неї про прийняття на роботу за сумісництвом може проводитись за бажанням працівника за основним місцем роботи на підставі витягу з наказу про роботу за сумісництвом.

    Для роботи за сумісництвом згоди власника або уповноваженого ним органу за місцем основної роботи не потрібно.

    Факт укладення трудового договору на умовах сумісництва має бути відображений у заяві працівника та в наказі (розпорядженні) роботодавця. Робота за сумісництвом відображається в табелі обліку робочого часу.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України