Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Автомобильное право, 15 мая 2022, вопрос №64340 400₴

Авто без номерів з Одеси

Доброго дня шановні юристи.
Зараз мій електромобіль в дорозі до Одеси.
Через тиждень буде в Одесі пройде митницю і сертифікацію.
Далі планував його євакуатором перевезти у місто Кременчук,але зараз паливо це проблема і ціна євакуатором космічна.
Тому планую їхати своїм ходом. Всі документи будуть на руках але не має номерів без яких пересуватися кажуть заборонено і штраф 850 грн.
Деякі ставлять номери зі своїх авто Двс і ідуть.
Штраф це набагато дешевше ніж зараз євакуатор.
Є якийсь вихід як проїхати без номерів з Одеси до Кременчука?

Ответы юристов (12)

    Пользователь не активен
    12.5%
    Пользователь не активен год назад

    Адвокат, г. Киев

    Общаться в чате

    Красные транзитные номера ставятся на автомобили и мотоциклы для разовых поездок, сразу после снятия транспортного средства с учета в сервисных центрах МВД Украины. Их действие по закону ограничено тремя месяцами, в течении которых позволяют ездить по всей территории Украины. По истечению трех месяцев владелец транспортного средства обязан поставить его на учет, получив постоянный госномер.

    Срок действия и штраф за просроченные транзитные номера

    Транзитные номера можно использовать 3 месяца, после завершения срока действия их нельзя продлить (продление запрещено с 2010 года). При этом, водители, не получившие госномера по истечению данного срока, по закону Украины получают штраф:

    • При первом нарушении: 170-255 грн;
    • При повторном нарушении: 255-510 грн.

    С просроченными номерами в Украине ездить запрещено, по правилам ПДД такая езда приравнивается к вождению транспортного средства без номеров.

    Где можно оформить транзитные номера в Украине

    Транзитные номера водитель может оформить сразу после снятия транспортного средства в сервисных центрах МВД. При оформлении водитель может уточнить всю интересующую информацию по сроку действия, возможно ли продлить красные номера и как получить постоянные госномера.

    Кирда Вячеслав Володимирович
    15%

    Вітаю, Руслане!

    ВІДПОВІДНО ДО СТАТТІ 34 ЗАКОНУ УКРАЇНИ "ПРО ДОРОЖНІЙ РУХ" ВЛАСНИКИ ТРАНСПОРТНИХ ЗАСОБІВ ЗОБОВ'ЯЗАНІ ЗАРЕЄСТРУВАТИ НАЛЕЖНІ ЇМ ТЗ ПРОТЯГОМ 10 ДНІВ ПІСЛЯ ПРИДБАННЯ ЧИ МИТНОГО ОФОРМЛЕННЯ.

    ВАМ ПОТРІБНО АБО ОФОРМЛЮВАТИ ТРАНЗИТНІ НОМЕРА

    "Транзитні номера (пластикові червоні номера) - це номерні знаки автомобіля, які видаються для тимчасових поїздок після покупки нового автомобіля до моменту постановки на постійний облік або при знятті авто з обліку в органах МРЕВ (Сервісних Центрах МВС). З 2020 року, транзитні номери видаються тільки новим транспортним засобам, які продаються через автосалони або дилерів, а також при знятті з обліку ТЗ з пробігом для подальшого експорту за кордон. При звичайній купівлі-продажу автомобіля з пробігом, тепер авто не знімається з обліку, а відразу перереєстровується на нового власника, без видачі транзитних знаків.

    Дія транзитних номерів відповідно до законодавства (Постанова Кабінету Міністрів України від 7 вересня 1998 року №1388) становить 3 місяці, протягом цього періоду часу з транзитними номерами можна їздити по території України. Такий термін транзитних номерів передбачений для вирішення питання з постановкою транспорту на облік. По закінченню 3 місяців власник повинен поставити свій автомобіль на облік і отримати постійні номери. Точний термін дії транзитних номерів в Україні на поточний момент краще уточнювати в Сервісних Центрах МВС."

    АБО РЕЄСТРУВАТИ АВТО В НАЙБЛИЖЧОМУ СЕРВІСНОМУ ЦЕНТРІ МВС.

    Всього доброго! Сподіваюсь, що консультація була корисною. Якщо є додаткові питання, звертайтесь індивідуально, натиснувши кнопку «Звернутися»!

    Айвазян Юрий Климентьевич
    15%
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Добрый день, Руслан!

    За отсутствие номерного знака на машине положен штраф в размере 850 грн при первичном или 1700 грн при вторично зафиксированном нарушении.

    Ранее существовала довольна длительная процедура получения номерных знаков. Требовалось неоднократное посещение профильных органов для проверки свободного номерного знака, предоставления всех документов и получения готовых номеров.

    Сейчас процедуру упросили и заказать номерной знак можно онлайн зарегистрировавшись в электронном кабинете водителя.

    Кроме того, чтобы избенжать штрафов, Вы можете оформить транзитные номера.

    Транзитные номера согласно Постанова Кабінету Міністрів України від 7 вересня 1998 року №1388 водитель может оформить сразу после снятия транспортного средства в сервисных центрах МВД. При оформлении водитель может уточнить всю интересующую информацию по сроку действия, возможно ли продлить красные номера и как получить постоянные госномера. Действительны такие номера в течение 3 месяцев.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Руслан!

    И еще одно: вообще без номеров ехать категорически не рекомендую, и проблема тут не в штрафах - они не смертельные, как Вы можете сами видеть. Высок риск того, что полиция постарается сделать все, чтобы поставить автомобиль на штрафплощадку! Это их обычный прием, чтобы было легче потом "разговаривать". Причем это может случиться еще до того, как Вы успеете выехать из Одессы. Кроме того, могут морочить голову изъятием автомобиля в условиях военного времени. Одним словом, рисковать не рекомендую.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Руслан!

    Забыл дать Вам ссылки, где можно попробовать зарегистрировать автомобиль в удаленном режиме. Попробуйте подать документы через систему iGOV (система государственных елекронных услуг) https://igov.gov.ua/subcategory/1/4/situation/26#a... или https://e-driver.hsc.gov.ua/accounts/login/

    Гончаренко Константин
    15%

    Добрый день!

    По Вашему вопросу сообщаю следующее:

    Согласно статье 121, часть 6 КУоАП размер штрафа впервые будет равен 850 грн и при повторном обнаружении 1700 грн (или общественные работы в размере 30-40 часов с изъятием ТС) в целом ряде случаев. Штраф за езду без техпаспорта согласно статье 121, часть 1 КУоАП равен 425 грн.

    Также штрафные санкции в Украине можно получить за:

    1. Езду на незарегистрированном авто или на авто, которое не прошло перерегистрацию.

    2. Езду без номерных знаков.(или они не зарегистрированы)

    3. Грязные номерные знаки.

    4. Номера, расположенные в неположенном месте.

    5. Номер, на которых отсутствует либо неисправна подсветка.

    6. Закрытые другими предметами номера или частичное закрытие (когда не видно несколько букв или цифр).

    7. Поддельные номера.

    Номер с самодельной подсветкой - 340 грн.

    Если повторно в течение года: лишение прав на срок 3-6 месяцев или арест на срок 5-10 суток (согласно ст 121 ч.1 КоАП).

    Вам необходимо решить вопрос транзитных номеров и их оформление

    ---

    Постановою Кабінету Міністрів України від 04 березня 2022 р. № 190 були внесені зміни в Постанову КМУ «Про внесення змін до порядків, затверджених постановами Кабінету Міністрів України від 7 вересня 1998 р. № 1388 і від 11 листопада 2009 р. № 1200» стосовно реєстрації, постановки на облік та продаж автомобілів у період воєнного стану.

    Так, пункт 7 було доповнено абзацами такого змісту: “У разі введення воєнного стану в Україні або в окремих її місцевостях внесення інформації до електронного реєстру суб’єктами господарювання про надходження, передачу, реалізацію транспортних засобів та їх складових частин, що мають ідентифікаційні номери, тимчасово припиняється.

    А з дня припинення або скасування воєнного стану на всій території України або в окремих її місцевостях суб’єкти господарювання протягом дев’яноста днів зобов’язані внести інформацію про надходження, передачу, реалізацію транспортних засобів та їх складових частин, що мають ідентифікаційні номери, до електронного реєстру.”

    Також пункт 8 доповнено абзацами такого змісту: “У разі введення воєнного стану в Україні або в окремих її місцевостях внесення інформації до електронного реєстру за місцезнаходженням торговельних приміщень суб’єктами господарювання про здійснення продажу транспортних засобів, зокрема укладення договорів купівлі-продажу транспортних засобів, тимчасово припиняється.

    З дня припинення або скасування воєнного стану на всій території України або в окремих її місцевостях суб’єкти господарювання, які здійснили продаж транспортних засобів, зокрема шляхом укладення договорів купівлі-продажу транспортних засобів, зобов’язані протягом дев’яноста днів внести відповідну інформацію до електронного реєстру за місцезнаходженням торговельних приміщень.”

    Таким чином, по-перше продаж авто у період воєнного стану в Україні дозволено і по – друге придбані чи ввезені в Україну транспортні засоби в період воєнного стану можна буде зареєструвати протягом 90 днів (а не 10-ти за стандартною процедурою) після завершення війни.

    спробуйте через ці сервіси , однак реєстри МВС можуть працювати обмежено

    https://igov.gov.ua/subcategory/1/4/situation/26#a... или https://e-driver.hsc.gov.ua/accounts/login/

    С уважением,

    Константин Гончаренко

    Карпенко Андрей Владимирович
    17.5%

    Вітаю!

    1.

    ВАС ВВОДЯТЬ В ОМАНУ.

    ОСЬ ОСТАННЄ ПОВІДОМЛЕННЯ МІНІСТЕРСТВА ІНФРАСТРУКТУРИ:

    Міністерство інфраструктури України

    ⚓️ Морська галузь в умовах війни: поточний станЧерез російську військову агресію на даний час маємо наступну ситуацію по галузі:◼️ Порти

    • Маріуполь, Бердянськ, Скадовськ, Херсон тимчасово не працюють. Вхід/вихід суден тимчасово неможливий;
    ▪️ Миколаїв, Ольвія, Південний, Одеса, Чорноморськ частково здійснюють обробку наявного у причалів флоту та відвантаження залізницею та автотранспортом. Вхід/вихід суден тимчасово неможливий;

    ДОПОКИ ЙДЕ ВІЙНА ПРИБУТТЯ СУДЕН В ОДЕСУ НЕМОЖЛИВО.

    2.

    Експлуатація транспортних засобів, що не зареєстровані (не перереєстровані) в уповноважених органах МВС та без номерних знаків, що відповідають державним стандартам, а також ідентифікаційні номери складових частин яких не відповідають записам у реєстраційних документах або знищені чи підроблені, забороняється.

    Стаття 121. Порушення водієм правил керування транспортним засобом, правил користування ременями безпеки або мотошоломами

    Керування водієм транспортним засобом, не зареєстрованим або не перереєстрованим в Україні в установленому порядку, його експлуатація без номерного знака або з номерним знаком, що не належить цьому засобу чи не відповідає вимогам стандартів, або з номерним знаком, закріпленим у не встановленому для цього місці, закритим іншими предметами, у тому числі з нанесенням покриття або застосуванням матеріалів, що перешкоджають чи ускладнюють його ідентифікацію, чи забрудненим, що не дозволяє чітко визначити символи номерного знака з відстані двадцяти метрів, перевернутим чи неосвітленим, -

    тягне за собою накладення штрафу в розмірі десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

    "ПОРЯДОК

    державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, ..." (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1388-98-%D0%BF):

    "Порядок видачі тимчасового дозволу для використання не зареєстрованих у встановленому порядку транспортних засобів

    47. На транспортні засоби, що доставляються своїм ходом до місця державної реєстрації з підприємств-виробників, авторемонтних підприємств, торговельних організацій, з-за кордону, а також на зняті з обліку транспортні засоби видаються номерні знаки для разових поїздок строком на два місяці.

    48. Відмітка про видачу номерних знаків для разових поїздок робиться в реєстраційних документах або в документах, що підтверджують правомірність придбання транспортних засобів.".

    "ПРАВИЛА ДОРОЖНЬОГО РУХУ"

    (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1306-2001-%D0%BF):

    "2.9. Водієві забороняється:...

    в) керувати транспортним засобом, не зареєстрованим в уповноваженому органі МВС, або таким, що не пройшов відомчу реєстрацію в разі, якщо законом встановлена обов’язковість її проведення, а також без номерного знака або з номерним знаком, що:

    не належить цьому засобу;

    не відповідає вимогам стандартів;...";

    "2.14. Водій має право:...

    е) відступати від вимог законодавства в умовах дії непереборної сили або коли іншими засобами неможливо запобігти власній загибелі чи каліцтву громадян."

    ЗАТВЕРДЖЕНО

    постановою Кабінету Міністрів Українивід 17 грудня 2008 р. № 1102

    ПОРЯДОКтимчасового затримання працівниками уповноважених підрозділів Національної поліції транспортних засобів та їх зберігання

    2. Тимчасове затримання транспортного засобу проводиться поліцейським у разі наявності в нього підстав вважати, що водієм вчинено порушення, передбачені частинами першою - четвертою, шостою і сьомою статті 121, частинами третьою - п’ятою статті 122 (у частині порушення правил зупинки, стоянки, що створюють перешкоди дорожньому руху або загрозу безпеці руху, порушення правил зупинки чи стоянки на місцях, що позначені відповідними дорожніми знаками або дорожньою розміткою, на яких дозволено зупинку чи стоянку лише транспортних засобів, якими керують водії з інвалідністю або водії, які перевозять осіб з інвалідністю), статтями 122-5, 124, 126, частинами першою - четвертою статті 130, статтями 132-1, 206-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

    Висновки:

    1. Пересуватися не можна.

    2. Штраф та вилучення авто.

    Адвокат Евгений Александрович
    25%

    Добрий день, Руслан!

    ВАМ ТРЕБА СПРОБУВАТИ ЗАРЕЄСТРУАВТИ АВТОМОБІЛЬ ЗА ПОСИЛАННЯМ:

    Реєстрація, перереєстрація транспортних засобів/реєстрація авто/реєстрація автомобіля (машини) - Гід онлайн Дія (diia.gov.ua)

    Ідентифікатор послуги

    01815

    Строк

    до 1 дня

    Повна назва:

    Реєстрація, перереєстрація колісних транспортних засобів усіх категорій з видачею свідоцтва про реєстрацію та номерних знаків, зняття з обліку транспортного засобу з видачею облікової картки та номерних знаків для разових поїздок

    Інформація про послугу:

    Реєстрація, перереєстрація колісних транспортних засобів усіх категорій здійснюються у сервісних центрах Міністерства внутрішніх справ України, центрах надання адміністративних послуг за результатом чого заявник отримує свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, номерних знаків або облікову картку та номерні знаки для разових поїздок.

    Де отримати:

    Сервісні центри Міністерства внутрішніх справ України

    Центр надання адміністративних послу

    Як замовити послугу:

    Подати заяву на отримання послуги заявник може особисто або через законного представника.

    Хто може звернутися: фізична особа, юридична особа, фізична особа-підприємецьДокументи, що необхідно надати для отримання послуги:

    Заява ( для першої держреєстрації, перереєстрації транспортного засобу, для зняття з обліку) (спільна заява подружжя, у разі реєстрації, перереєстрації транспортного засобу на одного з подружжя)

    Документ, що посвідчує особу (в період дії воєнного стану може бути єДокумент)

    Реєстраційний номер облікової картки платника податків

    Документ, що підтверджує повноваження представника (у разі звернення через уповноваженого представника (для фізичних осіб – нотаріально посвідчена довіреність, для юридичних осіб – організаційно-розпорядчий документ про проведення державної реєстрації транспортного засобу та видана юридичною особою довіреність))

    Документ, що підтверджує правомірність придбання, отримання, ввезення, митного оформлення транспортного засобу

    Документ щодо відповідності конструкції транспортного засобу установленим вимогам безпеки дорожнього руху

    Документ, в якому зазначена вартість транспортного засобу (для первинної реєстрації)

    Платіжні документи (платіжні доручення, квитанції) з кодом проведеної операції або відміткою банку, відділення поштового зв’язку або код проведеної операції (реквізити платежу) про внесення плати за зняття з обліку колісного транспортного засобу, відшкодування вартості бланків реєстраційних документів та номерних знаків, у будь-якій формі, який можливо перевірити за допомогою державного сервісу перевірки квитанцій за адресою: https://check.gov.ua/

    Реєстраційний або прирівняний до нього документ, що підтверджує реєстрацію транспортного засобу у відповідних органах іншої держави (для реєстрації транспортного засобу, який перебував в експлуатації за межами України і був зареєстрований у відповідних органах іншої держави)

    Документ, що підтверджує реєстрацію транспортного засобу за межами України (крім транспортних засобів, що належать дипломатичним представництвам та консульським установам, представництвам міжнародних організацій в Україні, їх персоналу та членам сімей персоналу, акредитованих в установленому порядку в МЗС, а також міжурядовим організаціям та їх співробітникам, які не є резидентами України), (для реєстрація тимчасово ввезеного на митну територію України транспортного засобу)

    Документи, які є підставою для внесення змін до реєстраційних документів (для перереєстрації у зв’язку з зміною даних про власника або транспортний засіб)

    Свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу (технічний паспорт), за його наявності та номерні знаки

    Документ, щодо відповідності конструкції транспортного засобу установленим вимогам безпеки дорожнього руху (для перереєстрації у зв’язку із переобладнанням)

    Засвідчена в установленому порядку копію свідоцтва про право власності на частку в спільному майні подружжя або копію договору про поділ спільного майна подружжя чи свідоцтво про право на спадщину або рішення суду про визнання недійсними договору купівлі-продажу, міни, дарування, що засвідчені в установленому порядку (для перереєстрації транспортного засобу на одного з подружжя)

    Документи, що підтверджують правомірність придбання встановлених на транспортний засіб кузова (рами), що мають ідентифікаційні номери (у разі їх заміни) (для переобладнаного транспортного засобу, за умови його відповідності вимогам безпеки дорожнього руху)

    Документ, що підтверджує нанесення спеціального індивідуального ідентифікаційного номера складових частин транспортного засобу (для самостійно сконструйованого транспортного засобу)

    Затверджений акт підприємства (для зняття з обліку вибракуваного транспортного засобу підприємства)

    Умови і випадки надання:

    Власники транспортних засобів та особи, що експлуатують такі засоби на законних підставах, або їх представники зобов'язані зареєструвати (перереєструвати) транспортні засоби протягом десяти діб після придбання (одержання) або митного оформлення, або тимчасового ввезення на територію України, або виникнення обставин, що є підставою для внесення змін до реєстраційних документів.

    Строк державної реєстрації продовжується у разі введення воєнного стану в Україні або в окремих її місцевостях, подання документів, які підтверджують відсутність можливості своєчасного її проведення власниками транспортних засобів (хвороба, відрядження або інші поважні причини). У разі припинення або скасування воєнного стану на всій території України або в окремих її місцевостях власники зобов’язані зареєструвати (перереєструвати) транспортні засоби протягом дев’яноста днів.

    Під час дії воєнного стану дозволена тимчасова реєстрація транспорту за спрощеною процедурою. Транспортні засоби, які були примусово відчужені або вилучені, а також ті, які придбані на території України або ввезені на територію України на законних підставах у період дії правового режиму воєнного чи надзвичайного стану, підлягають обов'язковому тимчасовому державному обліку за заявою власника шляхом внесення відповідної інформації до Єдиного державного реєстру транспортних засобів та відповідного журналу. До заяви власника додаються: копія документа, що посвідчує його особу, а також копія акта про примусове відчуження або вилучення майна або копія документа, що підтверджує правомірність придбання транспортного засобу. На такі транспортні засоби видаються тимчасові реєстраційні талони, що є дійсними в період дії правового режиму воєнного чи надзвичайного стану та протягом дев'яноста діб після його припинення або скасування, та закріплюються нові номерні знаки або номерні знаки, які були в користуванні та на даний час не закріплені за іншими транспортними засобами.

    Документом, що посвідчує особу в період дії воєнного стану може бути єДокумент (постанова КМУ №248 від 10.03.2022 р.)

    Протягом дев'яноста діб із дня припинення або скасування дії воєнного стану особи, які експлуатують транспортні засоби, що перебували на обов'язковому тимчасовому державному обліку в період дії правового режиму воєнного стану, зобов'язані здійснити державну реєстрацію транспортних засобів відповідно до вимог Закону "Про дорожній рух" та визначеного порядку.

    Транспортні засоби реєструються за юридичними та фізичними особами в сервісних центрах МВС або через центри надання адміністративних послуг (у разі реєстрації транспортних засобів, які відповідно до законодавства не підлягають огляду/експертному дослідженню фахівцями експертної служби МВС). Перелік сервісних центрів МВС, які відновили свою роботу, можна дізнатися на сайті Головного сервісного центру МВС: https://www.hscmvs.com/

    Документи подаються суб’єктом звернення у паперовій формі особисто або через уповноваженого представника. Транспортні засоби, що належать декільком фізичним або юридичним особам (співвласникам), за їх письмовою заявою реєструються за однією з таких осіб. У разі відсутності одного із співвласників державна реєстрація транспортних засобів проводиться на підставі його письмової заяви. Справжність підпису такого співвласника засвідчується нотаріально.

    Державна реєстрація транспортних засобів проводиться за умови сплати їх власниками передбачених законодавством податків і зборів (обов'язкових платежів), а також внесення в установленому порядку платежів за державну реєстрацію (перереєстрацію), зняття з обліку, відшкодування вартості бланків реєстраційних документів та номерних знаків.

    Крім основних документів для реєстрації, перереєстрації транспортних засобів, додатково можуть подаватися:

    - Договір фінансового лізингу, на підставі якого юридичною особою – лізингодавцем придбавається транспортний засіб, з метою подальшої передачі його лізингоодержувачу (для реєстрації транспортного засобу за лізингодавцем)

    - Довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи або її відображення в електронній формі на Єдиному державному вебпорталі електронних послуг "Портал Дія", зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (для внутрішньо переміщених осіб);

    - Акт приймання-передачі транспортного засобу за встановленою формою, справжність підпису на якому засвідчено нотаріально, та нотаріально засвідчена копія рішення товариства про згоду прийняти такий транспортний засіб і виписки з розділу статуту юридичної особи щодо внесення такого транспортного засобу до статутного капіталу товариства (для перереєстрації транспортного засобу, який є внеском учасника до статутного капіталу господарського товариства)

    - Акти приймання-передачі транспортного засобу за встановленою формою, свідоцтва про реєстрацію, а також засвідчені в установленому порядку копії рішень власників про реорганізацію юридичної особи (для перереєстрації транспортного засобу, який передається у зв’язку з реорганізацією юридичної особи)

    - Акти приймання-передачі транспортного засобу із зазначенням його кольору, марки, моделі, року випуску, ідентифікаційних номерів складових частин, засвідчені підписами сторін (для перереєстрації транспортного засобу (об’єкта права державної власності) у разі його безоплатної передачі із сфери управління міністерства, іншого органу виконавчої влади, Національної академії наук, інших самоврядних організацій, яким передане в користування державне майно (самоврядні організації), до сфери управління органів, уповноважених управляти державним майном, або самоврядних організацій, а для проведення перереєстрації транспортного засобу в разі його відчуження – документи, що встановлюють право власності на транспортний засіб, разом із зазначеними актами)

    - Договір фінансового лізингу і договір купівлі-продажу предмета лізингу (для перереєстрації транспортного засобу за лізингоодержувачем після виконання договору фінансового лізингу та повного розрахунку)

    - Засвідчена в установленому порядку копії прийнятих власниками або судом рішень про ліквідацію юридичної особи (для перереєстрації транспортного засобу, що у зв’язку з ліквідацією юридичної особи передається іншій юридичній або фізичній особі)

    - Засвідчена в установленому порядку копія договору страхування, в якому обов’язково зазначається, що після виплати страхувальником повної страхової суми транспортний засіб переходить у власність страховика, а також довідку банку про повну виплату страхувальнику страхової суми та свідоцтво про реєстрацію (технічний паспорт) за його наявності (для перереєстрації транспортного засобу, що переходить у власність страховика після виплати страхувальнику повної страхової суми)

    - Засвідчена в установленому порядку копію рішення товариства про повернення транспортного засобу його учаснику (для перереєстрації транспортного засобу, який є внеском учасника до статутного капіталу господарського товариства)

    - Нотаріально засвідчена згода батьків (усиновлювачів) або піклувальника на реєстрацію транспортного засобу (для реєстрації транспортного засобу, який належить неповнолітньому, що досяг 14-річного віку (крім випадків успадкування за законом)

    - Рішення власників, засвідчені в установленому порядку, або документи про перехід права власності на транспортний засіб (для перереєстрації транспортного засобу, що належить юридичним особам недержавної форми власності)

    Згідно з Законом України "Про збір на обов’язкове державне пенсійне страхування" у 2022 році встановлено такі ставки збору на обов’язкове державне пенсійне страхування під час першої державної реєстрації легкових автомобілів: не перевищує або дорівнює 409 365 грн – сплачується 3%; більше ніж 409 365 грн, але не перевищує або дорівнює 719 490 грн – сплачується 4%; більше ніж 719 490 грн – сплачується 5%.

    Відповідно до статті 173 Податкового кодексу отримані фізособою доходи від продажу (обміну) протягом року легкових автомобілів, мопедів і мотоциклів оподатковуються за ставками: продаж першого авто – 0 %; продаж другого авто – 5 % від вартості авто + військовий збір – 1,5%; продаж третього і більше – 18 % від вартості авто + військовий збір – 1,5%.

    При продажу автобуса, вантажівки, причепа, трактора, спецтехніки та іншого рухомого майна стягується податок у розмірі 5% і військовий збір 1,5% від оціночної вартості навіть на першу операцію в році.

    З 1 квітня 2022 року на період дії воєнного стану на території України звільняються від оподаткування ПДВ, акцизним податком операції з ввезення фізособами на митну територію України автомобілів легкових, кузовів до них, причепів та напівпричепів, мотоциклів, транспортних засобів, призначених для перевезення 10 осіб і більше, транспортних засобів для перевезення вантажів у митному режимі імпорту.

    Результат та способи отримання результату:

    Видача свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу

    Видача свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу та номерних знаків

    Видача облікової картки та номерних знаків для разових поїздок

    Надання листа з обґрунтуванням причин відмови в наданні послуги

    Отримати результати надання послуги заявник може через законного представника.

    При наявності запитань звертайтеся через кнопку зеленого кольору "Звернутися".

    Всього доброго!

    Адвокат Евгений Александрович
    Руслан!

    ЯКЩО НЕ ВДАСТЬСЯ ЗАРЕЄСТРУВАТИ АВТО, ТО З ТОЧКИ ЗОРУ РОЗРАХУНКУ ВАРТОСТІ ЕВАКУАТОРА, ТО КРАЩЕ ДІЙСНО ШТРАФ, ЧИМ ВАРТІСТЬ ПОСЛУГ ЕВАКУАТОРА.

    ЗА Ч.6 СТ.121 КУПАП, ЦЕ ШТРАФ У РОЗМІРІ 850 ГРН..

    Кодекс України про адміністративні правопорушення:

    Стаття 121. Порушення водієм правил керування транспортним засобом, правил користування ременями безпеки або мотошоломами

    Керування водієм транспортним засобом, не зареєстрованим або не перереєстрованим в Україні в установленому порядку, його експлуатація без номерного знака або з номерним знаком, що не належить цьому засобу чи не відповідає вимогам стандартів, або з номерним знаком, закріпленим у не встановленому для цього місці, закритим іншими предметами, у тому числі з нанесенням покриття або застосуванням матеріалів, що перешкоджають чи ускладнюють його ідентифікацію, чи забрудненим, що не дозволяє чітко визначити символи номерного знака з відстані двадцяти метрів, перевернутим чи неосвітленим, -

    тягне за собою накладення штрафу в розмірі п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. ...".

    Під транспортними засобами у статтях 121-126, 127-1 - 128-1, частинах першій і другій статті 129, статтях 132-1, 133-1, 133-2, 139 і 140 слід розуміти всі види автомобілів, трактори та інші самохідні машини, трамваї і тролейбуси, а також мотоцикли та інші транспортні засоби.

    При наявності запитань звертайтеся через кнопку зеленого кольору "Звернутися".

    Всього доброго!

    Пуха Наталія ТендерОк

    Доброго Дня

    Щодо Вашого питання

    Кожний сервісний центр МВС видає на транспортні засоби, незалежно від місця прописки власника, номерні знаки лише своєї області.

    Без номерного знака їздити не можна. Може повезти, якщо водій не попадеться на очі поліцейським. В іншому випадку буде виписаний штраф.

    Однак, для реєстрації щойно купленого автомобіля необхідно дістатися в СЦ МВС. А щоб доїхати потрібно мати номера. А номери видають в СЦ.

    Зараз процедуру спростили і замовити номерний знак можна онлайн зареєструвавшись в електронному кабінеті водія.

    Успіхів

    Рибінцев Сергій Сергійович

    Доброго дня, Руслан!

    Так, цілком. Везіть з собою повний пакет документ, що підтверджує розмитнення та легальне ввезення авто. Пояснюйте на кожному блок пості причину зупинки зокрема і тим, що ідете до місця проживання для подальшої постановки на облік.

    Головне наявність факту належності авто вам та його легального походження.

    Виникнуть питання, звертайтесь.

    Савченко Олександр
    Савченко Олександр год назад

    Юрист, г. Чернигов, 9 лет опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Руслан!

    Є якийсь вихід як проїхати без номерів з Одеси до Кременчука? - можете їхати, ніякої відповідальності не буде. Адже, на реєстрацію авто після митного оформлення відводиться 10 днів. У разі зупинки - покажіть водійське посвідчення та документи, що підтверджують правомірність придбання (договір/митну декларацію) і поясніть, що їдете до сервісного центру МВС для реєстрації авто та отримання номерних знаків на нього (можете зробити попередній запис - https://eq.hsc.gov.ua/).

    ПОРЯДОК державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів ...(https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1388-98-%D0%BF...):

    7. Власники транспортних засобів та особи, що експлуатують такі засоби на законних підставах, або їх представники (далі - власники) зобов'язані зареєструвати (перереєструвати) транспортні засоби протягом десяти діб після придбання (одержання) або митного оформлення, або тимчасового ввезення на територію України, або виникнення обставин, що є підставою для внесення змін до реєстраційних документів. Строк державної реєстрації продовжується у разі подання документів, які підтверджують відсутність можливості своєчасного її проведення власниками транспортних засобів (хвороба, відрядження або інші поважні причини).

    8. Документами, що підтверджують правомірність придбання транспортних засобів, їх складових частин, що мають ідентифікаційні номери, є оформлені в установленому порядку:

    договори, укладені на товарних біржах на зареєстрованих в уповноваженому органі МВС бланках;

    укладені та оформлені безпосередньо в сервісних центрах МВС у присутності адміністраторів таких органів договори купівлі-продажу (міни, поставки), дарування транспортних засобів, а також інші договори, на підставі яких здійснюється набуття права власності на транспортний засіб;

    укладені та оформлені в центрах надання адміністративних послуг у присутності адміністраторів таких центрів договори купівлі-продажу (міни, поставки), дарування транспортних засобів, а також інші договори, на підставі яких здійснюється набуття права власності на транспортний засіб;

    нотаріально посвідчені договори купівлі-продажу (міни, поставки), дарування транспортних засобів, а також інші договори, на підставі яких здійснюється набуття права власності на транспортний засіб;

    договори купівлі-продажу транспортних засобів, що підлягають першій державній реєстрації в сервісних центрах МВС, за якими продавцями виступають суб’єкти господарювання, що здійснюють оптову та/або роздрібну торгівлю транспортними засобами, і які підписані від імені таких суб’єктів уповноваженою особою;

    митна декларація на бланку єдиного адміністративного документа на паперовому носії або електронна митна декларація, або видане митним органом посвідчення про реєстрацію в уповноважених органах МВС транспортних засобів чи їх складових частин, що мають ідентифікаційні номери;

    У разі митного оформлення транспортних засобів, їх складових частин, що мають ідентифікаційні номери, які ввозяться на митну територію України, за електронною митною декларацією відомості про оформлення такої декларації перевіряються шляхом надсилання запиту в електронному вигляді до єдиної автоматизованої інформаційної системи митних органів за допомогою засобів інформаційно-телекомунікаційних систем.

    16. На зареєстровані в уповноважених органах МВС транспортні засоби видаються свідоцтва про реєстрацію, а також номерні знаки (крім тимчасово ввезених на митну територію України транспортних засобів особистого користування), що відповідають вимогам, установленим МВС: два номерні знаки - на автотранспорт, один - на мототранспорт, мопед, причіп та напівпричіп, дозволи на встановлення на транспортних засобах спеціальних світлових і (або) звукових сигнальних пристроїв. У свідоцтві про реєстрацію транспортного засобу ідентифікаційний номер двигуна не зазначається.

    Звертайтесь, якщо буде потрібна допомога (через контакти в моєму профілі).

    Всього доброго!

    Щасти Вам!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України