Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Наследство, 19 мая 2022, вопрос №64642

в заповіті вказана невірна дата народження 18 замість 16лютого. спадкодавець на тому світі. що робити спадкоемцю?

в заповіті вказана невірна дата народження спадкоємця 18 замість 16лютого. спадкодавець на тому світі. що робити спадкоемцю по заповіту - онуку. прямий спадкоемець мій батя живе в іншій країні. тому заповіт був складений на мене - онука.

Ответы юристов (1)

    Жупинский Николай Андреевич

    У будь якому випадку Вам потрібно звертатись до нотаріуса з заявою про прийняття спадщину, отримувати постанову про відмову у вчиненні нотаріальної дії (скоріш за все так і буде) і вже потім звертатись з позовом до суду. Або ще простіше, нехай батько пише нотарусу відмову від прийняття спадщину на Вашу користь і Ви отримаєте спадок по закону. Але якщо крім батьька є ще інші спадкоємці першої черги по закону, то потрібна відмова на Вашу користь від них усіх, інакше успадкуєте тільки частку свого батька.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України