Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Трудовое право, 23 мая 2022, вопрос №64988

Как получить свои деньги

уволилась с работы, стала на учёт в центр занятости , но мне не могут начислить пособия в полном порядке, а только 1800грн потому, что работодатель не сдал отчёт за этот год и не выплатил мне расчетные ( уже прошёл месяц)?что можно сделать в этом случае?

Ответы юристов (1)

    Дубовенко Володимир Володимирович
    Дубовенко Володимир Володимирович год назад

    Юрист, г. Николаев, 5 лет опыта

    Вітаю!

    Виплата розрахункових є однією із гарантій, передбачених чинним законодавством про працю. На сьогоднішній день діючим законодавством передбачено, в якості винятку, можливість не виплати роботодавцем зарплати у відповідні строки, але лише, якщо роботодавець не зміг виплатити зарплату внаслідок ведення бойових дій або дії інших обставин непереборної сили.

    Водночас, положення закону не визначають можливість для роботодавця невиплачувати вихідні виплати відповідно до статті 47 КЗпП України (незалежно від причин) тому якщо такая ситуація виникла раджу звертатися зі скаргою про порушення трудового законодавства до Держпраці, тим паче, що у найближчому майбутньому планується відновлення перевірок Держпраці. Аналогічно це стосується бухгалтерської звітності - деякі можливості для несвоєчасного подання звітів мають місце лише за період воєнного стану.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України