Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Трудове право, 20 червня 2022, питання №67255

Звільнення за згодою сторін ( за ініціативою підприємства)

Доброго дня!
Я домовилася на роботі підти у відпустку за власний кошт ( мені необхідно будо поїхати за кордон), через день мені пише керівник , що я звільнена і їм необхідно відправити мій підпис та вони самі напишуть листа про звільнення, я на це не погодилась , та попросила відправити мені документи, приклади листів, що необхідно писати, вони відправили меня ці документи та написали сто необхідно вказати звільнення за погодою сторін згідно ст.36, п 1, але я не давала згоду на звільнення за власним бажанням , розмова була зовсім про відпустку за власний кошт. Тепер я розумію , що у будь якому випадку я звільнюсь м цієї компанії , але переживаю і не знаю , як вірно відповісти та писати за цією статею звільнення чи за іншою , тому що читала , що це може посприяти на виплату коштів та при становленні на біржу праці
Прошу Вашоіі консультації у даному питанні , як правильно відповісти ( я офіційно працевлаштована у приватній компанії)
Заздалегідь дякую!

Відповіді юристів (1)

    Богачевська Ольга Дмитрівна
    Богачевська Ольга Дмитрівна рік тому

    Юрист, м. Дніпро, 5 років досвіду

    Доброго дня!

    Якщо все таки захочете звільнитися то звичайно краще за згодою сторін.

    Плюси для Вас, щодо постановки на облік в центрі зайнятості:

    Відповідно до ч. 3 ст. 22 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття", допомога по безробіттю особам, які звільнилися з останнього місця роботи за угодою сторін починається з 8-го дня з дня постановлення на облік у центрі зайнятості на відміну від звільнення власним бажанням без поважних причин, де виплата допомоги починається з 91-го календарного дня (ч.4 ст. 23 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття").

    В день звільнення роботодавець зобов'язаний видати працівнику належно оформлену трудову книжку і провести з ним розрахунок у цей же день. Якщо ж працівник в день звільнення не працював, то виплата повинна бути здійснена не пізніше наступного дня після того, як звільнений проявив бажання розрахуватися.

    При домовленості між працівником і власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом про припинення трудового договору за згодою сторін договір припиняється в строк, визначений сторонами.

    Адже у цьому і полягає згода сторін, коли працівник і роботодавець спільно вирішують коли і як звільнитися працівникові.

    Якщо виникнуть питання звертайтесь особисто через кнопку "Звернутися".


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України