Задайте вопрос юристу

836 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Трудовое право, 24 июня 2022, вопрос №67609

Компенсация в военное время

Должен ли завод на котором ты официально трудоустроин поддерживать своих сотрудников в плане зарплаты если они сидят в оккупации и не работают

Ответы юристов (1)

    Богачевська Ольга Дмитрівна
    Богачевська Ольга Дмитрівна год назад

    Юрист, г. Днепр, 5 лет опыта

    Доброго дня!

    Відповідно до Закону України "Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану" https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2136-20#Text

    Стаття 10. Оплата праці

    1. Заробітна плата виплачується працівнику на умовах, визначених трудовим договором.

    2. Роботодавець повинен вживати всіх можливих заходів для забезпечення реалізації права працівників на своєчасне отримання заробітної плати.

    3. Роботодавець звільняється від відповідальності за порушення зобов’язання щодо строків оплати праці, якщо доведе, що це порушення сталося внаслідок ведення бойових дій або дії інших обставин непереборної сили.

    Звільнення роботодавця від відповідальності за несвоєчасну оплату праці не звільняє його від обов’язку виплати заробітної плати.

    4. У разі неможливості своєчасної виплати заробітної плати внаслідок ведення бойові дії, строк виплати заробітної плати може бути відтермінований до моменту відновлення діяльності підприємства.

    Тобто, якщо підприємство в якому Ви працюєте знаходиться на окупованій території на даний час, то можливо й таке, що виплатити заробітну плату роботодавець фізично немає як. Все залежить від надходження коштів на підпиємстві, чи працює дане підприємство, і так далі..

    В будь-якому випадку звільнення роботодавця від відповідальності за несвоєчасну оплату праці не звільняє його від обов’язку виплати заробітної плати.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України