Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

06 липня 2022, питання №68623

еотримаю кошти що в такому випадку робити

Доброго дня я переаела кошти на чужу карту зателефонувала до співробітника бану повідомила про те що скинула гроші на чужу карту вони сказали що звяжуця з власником через деякий час я зателефонувала а вони відповіли що власник не відповідає вони повині його попередити про знятя коштів якщо він невідповість то я неотримаю кошти що в такому випадку робити сума немаленька

Відповіді юристів (1)

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня!

    Є два варіанти розвитку Вашої ситуації.

    1. Якщо кошти вже списали, але ще не зарахували на рахунок отримувача, то для цього платник подає своєму банку документ про відкликання коштів. Банк платника того самого дня дає банку отримувача вказівку повернути кошти, і банк отримувача в день одержання вказівки повертає кошти за реквізитами, що в ній зазначили. Потім банк отримувача повідомляє свого клієнта, що кошти відкликав платник (п. 23.4 Закону України «Про платіжні системи та переказ коштів в Україні»,п. 2.29 Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті).

    2. Якщо гроші вже зараховані на рахунок отримувача, то це вже Ваші взаємовідносини з неналежним отримувачем, в якому банк участі вже не приймає.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    За потреби може бути надана письмова консультація


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України