Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Бухгалтерский учет, 07 июля 2022, вопрос №68750

Вихідна допомога при звільненні після смерті

Доброго вечора. Допоможіть будь ласка вирішити спірне питання. Я з чоловіком обидва військовозобовязані. В квітні місяці ми дізнались про тяжку онкологічну невиліковну воробу чоловіка. В середині травня прийняли рішення оформити звільнення чоловіка зі служби для отримання вихідної допомоги при звільненні (в нас мала неповнолітня дитина 2 років тому батько побажав отримати хоч якісь кошти на його майбутнє). 20 травня було оформлено звільнення та бухгалтерія державної установи де ми працюємо замовила кошти на виплату вихідної допомоги при звільненні. Але 30 травня чоловік помер так і не отримавши дані кошти. Наразі державою профінансовано та кошти надійшли до установи. Але бухгалтерія установи не знає як правильно вчинити адже про смерть отримувача відомо а право за спадщиною у дитини наступить лише через півроку. Чи може бухгалтерія установи виплатити дані кошти на мій рахунок, так як ми в законному шлюбі, і які для цього необхідні підстави та документи. Заздалегідь вдячна за допомогу.

Ответы юристов (3)

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Згідно зі ст. 1227 ЦКУ, суми зарплати, допомоги у зв'язку з тимчасовою непрацездатністю, інших соціальних виплат, які належали спадкодавцеві, але не були ним одержані за життя, передаються членам його сім'ї, а у разі їх відсутності - входять до складу спадщини.

    Виходячи з цього, установа зобов'язана виплатити Вам вказану суму у любий прийнятний спосіб.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    За потреби може бути надана письмова консультація.

    Наталя Клиент год назад

    Доброго вечора. Велике дякую за відповідь. Посилаючись на неї обов'язково звернусь до бухгалтерії з переліком необхідних документів підтверджуючи рідство, якщо не знайдемо з ними спільної мови то обов'язково звернувся до Вас офіційно за допомогою.

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Будь ласка, звертайтеся


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України