Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Исполнительное производство, 20 июля 2022, вопрос №69665

Как уменьшить размер алиментов?

Здравствуйте. От первого брака у меня есть ребёнок, плачу алименты, сумма получается больше 25% от зарплаты и намного больше прожиточного минимума для ребёнка этого возраста. Скажите, как можно обжаловать решение исполнительной службы и платить 50% прожиточного минимума ребёнка?

Ответы юристов (2)

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Добрый день.

    Что бы ответить на Ваш вопрос необходимо видеть решение (приказ) суда о взыскании алиментов и расчет исполнительной службы о размере начисленных алиментов.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Комаса Александр Владимирович
    Комаса Александр Владимирович год назад

    Адвокат, г. Чернигов, 11 лет опыта

    Доброго дня. Зменшити розмір аліментів можна, якщо для цього є підстави визначені законодавством.

    Відповіддно до ст. 192 Сімейного кодексу Укпаїни, розмір аліментів, визначений за рішенням суду або домовленістю між батьками, може бути згодом зменшено або збільшено за рішенням суду за позовом платника або одержувача аліментів у разі зміни матеріального або сімейного стану, погіршення або поліпшення здоров'я когось із них та в інших випадках, передбачених цим Кодексом.

    Якщо у Вас не має офійного заробітку, з якого стягуються аліменти, державний виконавець здійснює стягнення з урахуванням положень ст. 195 Сімейного кодексу України.

    Відповідно до ст. 195 Сімейного кодексу України, заборгованість за аліментами платника аліментів, який не працював на час виникнення заборгованості або є фізичною особою - підприємцем і перебуває на спрощеній системі оподаткування, або є громадянином України, який одержує заробіток (дохід) у державі, з якою Україна не має договору про правову допомогу, визначається виходячи із середньої заробітної плати працівника для даної місцевості.

    Тобто, у Вашому випадку потрібно розуміти статус Ваш, спосіб стягнення аліментів та інші обставини, щоб надати більшь обгрунтовану та детальну консультацію.

    Звертайтесь особисто, буду радий допомогти у вирішенні Вашого питання.

    З повагою, Олександр Комаса.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України