Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Наследство, 22 июля 2022, вопрос №69832

Можно ли оспорить завещание?

Мать при жизни завещала всё имущество своему сыну .Сына 11 марта пошёл защищать нашу родину.У матери была 4 степень рака и к ней иногда захаживал бывшая гражданская жена сына , буквально за две недели до смерти мать переписывает завещание на сына этой гражданской жены , он не является законным ребенком , то есть отец его на себя не записал.Можно ли оспорить завещание?

Ответы юристов (5)

    Левченко Ксенія Сергіївна
    Левченко Ксенія Сергіївна год назад

    Юрист, г. Винница, 17 лет опыта

    Доброго дня. Можу допомогти оспорити заповіт. Звертайтесь через особистий кабінет. Розроблю алгоритм дій, підготую необхідні документи.

    Десятник  Володимир  Олексійович
    Десятник Володимир Олексійович год назад

    Адвокат, г. Киев, 50 лет опыта

    За таких підстав - безперспективно.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю!

    Це буде дуже складно, але тим не менше можна спробувати через суд.

    Для більш детальної консультації звертайтесь індивідуально, натиснувши зелену кнопку «Звернутися»!

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Для визнання недійсним заповіту необхідно буде встанвоити, що в момент йогоскладення мати була у стані який не давав їй можливості розуміти наслідки своїх дій. Для встановлення цих обставин необхідно проводити посмертну психіатричну експертизу.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович год назад

    Юрист, г. Львов, 8 лет опыта

    Доброго вечора. Зацікавлена сторона має право оспорити чинність заповіту, подавши позов до суду. Нотаріус, можливо, стандартно оформив заповіт. Показання свідків можуть принести користь або цивільній дружині сина та її дитині, або синові померлої.

    Заповіт, складений особою, яка не мала на це права, а також заповіт, складений з порушенням вимог щодо його форми та посвідчення, є нікчемним. За позовом заінтересованої особи суд визнає заповіт недійсним, якщо буде встановлено, що волевиявлення заповідача не було вільним і не відповідало його волі. Недійсність окремого розпорядження, що міститься у заповіті, не має наслідком недійсності іншої його частини. У разі недійсності заповіту спадкоємець, який за цим заповітом був позбавлений права на спадкування, одержує право на спадкування за законом на загальних підставах.

    Син мав повідомити матері, що син її співжительки не є його біологічним сином. Можливо, матір думала, що це-її внук і тому записала майно йому.

    Ви можете звертатись до мене для надання різноманітних додаткових правничих послуг з даного питання чи інших запитань. Я можу надати детальну юридичну консультацію, написати тексти правових документів чи надати інші юридичні послуги.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України