Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Исполнительное производство, 22 июля 2022, вопрос №69849

Який строк виконавчого провадження?

Чи відповідає боржник (банк) у виконавчо провадженні за невиконання судового рішення про стягнення з банку заборгованості (гроші) на користь фіз особи у порядку ч.1 ст. 75 ЗУ Про виконавче провадження?
Заздалегідь дякую за відповідь.

Ответы юристов (4)

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Закон "Про виконавче провадження" не передбачає жодних винятків для притягення боржника за невиконання рішення, що зобов’язує боржника вчинити певні дії, не зважаючи на його організаційну форму.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    • Артур Клиент год назад

      А якщо виконавець написав наступне: «Що стосується порушених питань у Вашому зверненні, повідомляємо, що статтею 75 Закону України «Про виконавче провадження» передбачена відповідальність за невиконання рішення, що зобов’язує боржника вчинити певні дії, та рішення про поновлення на роботі.У разі невиконання без поважних причин у встановлений виконавцем строк рішення, що зобов’язує боржника виконати певні дії, та рішення про поновлення на роботі виконавець виносить постанову про накладення штрафу на боржника. У зв`язку з вищевикладеним у державного виконавця відсутніправові підстави винесення постанови про накладення штрафу. До цього він зазначив, що діє воєнний стан та працівник ДВС перебувають на віддаленій роботі. Чи є сенс писати скаргу у порядку ст. 447 ЦП

      • Гіммельфарб Станіслав  Олегович

        Перш за все потрібно знати сутність рішення спору. Воєнний стан та дитанційна робота державного виконавця не є перешкодою для притягнення до відповідальності.

    Артур Клиент год назад
    Велике Вам дякую

Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України