Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Наследство, 31 июля 2022, вопрос №70390

Можно ли делать завещание недвижимости на маленьких детей?

Добрый день
Хотела узнать можно ли завещать недвижимость на несовершеннолетних,бабушка хочет зпвещать часть квартиры на маленькую внучку

Ответы юристов (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Дар'я!

    Відповідно до цивільного законодавства, якщо є заповіт, оформлений на певних осіб, успадковувати майно, вказане в заповіті, будуть безпосередньо ці особи (у Вашому випадку неповнолітні). Винятком може бути лише обов'язкова частка в спадщині, право на яке мають малолітні, неповнолітні, повнолітні непрацездатні діти спадкодавця, непрацездатні вдова (вдівець) та непрацездатні батьки.

    Ці особи, незалежно від змісту заповіту, успадковують половину частки, яка належала б кожному з них при спадкуванні за законом (обов'язкова частка).

    Якщо хтось хоче оскаржити заповіт, визнати його недійсним, таке право є в інших спадкоємців, проте судова практика показує, що визнати заповіт недійсним вкрай складно, для цього необхідні вагомі підстави.

    Будить питання, натисніть кнопку "звернутись" біля мого фото.

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Добрый день.

    Никаких препятствий к такому завещанию нет. Но есть некоторые последствия наследования несовершеннолетними, которые следует при этом учитывать.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович год назад

    Юрист, г. Львов, 8 лет опыта

    Доброго Вам вечора. Спадкоємцями за заповітом і за законом можуть бути фізичні особи, які є живими на час відкриття спадщини, а також особи, які були зачаті за життя спадкодавця і народжені живими після відкриття спадщини. Заповідач може призначити своїми спадкоємцями одну або кілька фізичних осіб, незалежно від наявності у нього з цими особами сімейних, родинних відносин, а також інших учасників цивільних відносин. Заповідач може без зазначення причин позбавити права на спадкування будь-яку особу з числа спадкоємців за законом. У цьому разі ця особа не може одержати право на спадкування. Заповідач не може позбавити права на спадкування осіб, які мають право на обов'язкову частку у спадщині. Чинність заповіту щодо осіб, які мають право на обов'язкову частку у спадщині, встановлюється на час відкриття спадщини. У разі смерті особи, яка була позбавлена права на спадкування, до смерті заповідача, позбавлення її права на спадкування втрачає чинність. Діти (внуки) цієї особи мають право на спадкування на загальних підставах.

    Ви можете звертатись до мене для надання різних додаткових правничих послуг з даного чи інших запитань.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України