Задайте вопрос юристу

836 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Наследство, 08 августа 2022, вопрос №70879

Якшо помер тато а я не прописана в квартирі кому відходить квартира?

Помер тато а я не прописана в квартирі кому відходить квартира?,ЧИ я маю право на все нерухоме майно

Ответы юристов (5)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Катя!

    Наявність прописки у нерухомості померлого не впливає на Вашу можливість претендувати на спадщину.

    Ви є спадкоємцем, незалежно від реєстрації місця проживання.

    Подавайте заяву про вступ до спадщини і не хвилюйтесь.

    Якщо Вам потрібна детальна консультація або алгоритм дій, натискайте кнопку "Звернутися".

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Якщо квартира приватизована, то факт того що Ви не зареєстровані в цій квартирі жодним чином не перешкоджає набуттю права на спадкування цієї квартири, звісно якщо батько не залишив заповіт на іншу особу.

    Якщо квартира не приватизована, то право користування залишається у осіб зареєстрованих в цій квартирі, а разі відсутності таких - право розпоряджатися квартирою переходить до власника житлового фонду.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Богачевська Ольга Дмитрівна
    Богачевська Ольга Дмитрівна год назад

    Юрист, г. Днепр, 5 лет опыта

    Доброго дня!

    У першу чергу право на спадкування за законом мають діти спадкодавця, у тому числі зачаті за життя спадкодавця та народжені після його смерті, другий з подружжя та батьки.

    В даному випадку прописка ролі не грає. Ви є спадкоємцем за законом першої черги.

    Якщо виникнуть питання звертайтесь особисто через кнопку "Звернутися".

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня!

    Ви маєте право на спадщину нерухомості, що належала Вашому батьку, як спадкоємець першої черги незалежно від того, були Ви прописані у квартирі батька чи ні.

    Будуть питання, тисніть кнопку "звернутись" біля мого фото.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович год назад

    Юрист, г. Львов, 8 лет опыта

    Доброго вечора. Якщо Ви юридично вважаєтесь дочкою Вашого батька, то Ви належите до числа спадкоємців першої черги. Вони спадкують якщо спадкодавець не залишив заповіту. До спадкоємців першої черги крім дітей спадкодавця ще належать другий з подружжя, який перебував у зареєстрованому шлюбі зі спадкодавцем на час його смерті та батьки спадкодавця.

    Якщо та квартира приватизована, то Ви можете спадкувати її шляхом подання заяви нотаріусу тощо. В умовах воєнного стану Ви маєте право звертатись до будь-якого працюючого нотаріуса України. Перебіг строку для прийняття спадщини або відмови від її прийняття зупиняється на час дії воєнного стану, але не більше ніж на чотири місяці.

    Ви можете звертатись до мене для надання додаткових правничих послуг з даного питання чи інших запитань. Я можу, зокрема, надати Вам детальну юридичну консультацію з цього питання.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України