Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Автомобільне право, 08 серпня 2022, питання №70890

Как подать опротестовать штраф за парковку

Как опротестовать Штрафы за парковку если водитель инвалид.
Документы уже переданы в исполнительную службу.

Відповіді юристів (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня!

    Постанова про накладення штрафу оскаржується тільки в суді. На подання позовної заяви на оскарження постанови у вас є 10 днів - відлік цих днів починається з дня вручення вам постанови про накладення штрафу. Постанова скоріше за все надійде на пошту за вашою адресою проживання. Коли отримаєте постанову - звертайтесь до адвоката за допомогою у написанні позову про оскарження постанови. Позовна заява подається до районного суду у місті за адресою управління поліції, яке видало постанову про штраф (ця адреса буде вказана у постанові). Судовий збір за подання позовної заяви - 908 гривень 00 копійок.

    Мамай Ірина Євгеніївна
    Мамай Ірина Євгеніївна рік тому

    Адвокат, м. Рівне, 6 років досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня,

    Якщо постанова уже у виконавчій службі, то оскаржити постанову про адміністративне правпорушення ви можете тільки у випадку, що ви не знали про її існування з клопотанням про поновлення строку.

    Тому що оскаржити постанову про притягнення до адміністративної відповідальнсоті можна відповідно до статті 289 Кодексу України про адміністративні правопорушення, де визначено, що скаргу на постанову по справі про адміністративне правопорушення може бути подано протягом десяти днів з дня винесення постанови, а щодо постанов по справі про адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі, безпеки на автомобільному транспорті, зафіксовані за допомогою засобів фото- і кінозйомки, відеозапису, у тому числі в автоматичному режимі, постанов у справі про адміністративні правопорушення, передбачені статтею 132-2 цього Кодексу, та/або про порушення правил зупинки, стоянки, паркування транспортних засобів, зафіксовані в режимі фотозйомки (відеозапису), - протягом десяти днів з дня набрання постановою законної сили. В разі пропуску зазначеного строку з поважних причин цей строк за заявою особи, щодо якої винесено постанову, може бути поновлено органом (посадовою особою), правомочним розглядати скаргу.

    Якщо дійсно не знали, то 10 днів з моменту отримання постанови про відкриття виконавчого провадження.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України