Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Недвижимость, 12 августа 2022, вопрос №71169

Здравствуйте, интересует такой вопрос, есть квартира, записана на человека который умер, и двое наследниц этого человека тоже умерли, но у одной из наследниц остался законный муж, имеет ли он право на часть квартиры, если там прописано 5 несовершеннолетних детей?

Здравствуйте, интересует такой вопрос, есть квартира, записана на человека который умер, и двое наследниц этого человека тоже умерли, но у одной из наследниц остался законный муж, имеет ли он право на часть квартиры, если там прописано 5 несовершеннолетних детей?

Ответы юристов (4)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Добрый день!

    Да Вы имеете право на квартиру, если нет других наследников первойц очереди у покойных наследниц.

    Будут вопросы, обратитесь ко мне персонально, нажав зеленую кнопку возле моего профыля.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю!

    Він має право, але питання насамперед стоїть у строках прийняття спадщини.

    Якщо вони пропущені, спочатку потрібно їх відновлювати через суд, а потім звертатись до нотаріуса.

    Всього доброго Вам! Якщо Вам потрібна детальна консультація або алгоритм дій, натискайте зелену кнопку "Звернутися".

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня

    Все залежить від того, чи прийняли спадщину спадкоємці власника квартири та чи прийнято спадщину після їх смерті. В ситуації треба розбиратися більш предметно.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Босак Назар Орестович

    Доброго вечора. В Цивільному кодексі України на рахунок цього питання є статті наступного змісту.

    Стаття 1266. Спадкування за правом представлення

    1. Внуки, правнуки спадкодавця спадкують ту частку спадщини, яка належала б за законом їхнім матері, батькові, бабі, дідові, якби вони були живими на час відкриття спадщини.

    2. Прабаба, прадід спадкують ту частку спадщини, яка б належала за законом їхнім дітям (бабі, дідові спадкодавця), якби вони були живими на час відкриття спадщини.

    3. Племінники спадкодавця спадкують ту частку спадщини, яка належала б за законом їхнім матері, батькові (сестрі, братові спадкодавця), якби вони були живими на час відкриття спадщини.

    4. Двоюрідні брати та сестри спадкодавця спадкують ту частку спадщини, яка належала б за законом їхнім матері, батькові (тітці, дядькові спадкодавця), якби вони були живими на час відкриття спадщини.

    5. Якщо спадкування за правом представлення здійснюється кількома особами, частка їхнього померлого родича ділиться між ними порівну.

    6. При спадкуванні по прямій низхідній лінії право представлення діє без обмеження ступеня споріднення.

    Стаття 1276. Перехід права на прийняття спадщини

    1. Якщо спадкоємець за заповітом або за законом помер після відкриття спадщини і не встиг її прийняти, право на прийняття належної йому частки спадщини, крім права на прийняття обов'язкової частки у спадщині, переходить до його спадкоємців (спадкова трансмісія).

    Право на прийняття спадщини у цьому випадку здійснюється на загальних підставах протягом строку, що залишився. Якщо строк, що залишився, менший як три місяці, він подовжується до трьох місяців.

    Якщо потенційний спадкоємець помер до смерті спадкодавця, то може відбутись спадкування за правом представлення. Якщо потенційний спадкоємець помер відразу після спадкодавця і не встиг прийняти його спадщину, то може відбутись спадкування в порядку спадкової трансмісії.

    Ви можете звертатись до мене для надання різних додаткових правничих послуг з даного питання чи інших запитань. Я можу, зокрема, надати Вам детальну розгорнуту юридичну консультацію з цього питання.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України