Задайте вопрос юристу

836 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 02 сентября 2022, вопрос №72364

Насколько законны действия военкомата?

Муж трудоустраивается на работу, там дали обходной лист, на котором военкомат должен был поставить печать и подпись. Пришел в военкомат, там забрали военный билет и отправили на мед.комиссию. В военном билете у него указано: "не пригоден для службы в мирное время, ограничено пригоден в военное". Никаких повесток он не получал и не подписывал. Насколько вообще законны такие действия военкомата? И могут ли ему вручить повестку на сборы сразу после мед.комиссии, не подписав его обходной лист?

Ответы юристов (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Влада!

    Військомат має право у будь-який час відправити на проходження ВЛК. Й так, після проходження комісії, він також може видати мобілізаційне розпорядження для прибуття на військову службу. Аби того не сталося, чоловіку треба мати законні підстави для відстрочки!

    Я можу допомогти Вам опрацювати детальний алгоритм дій, який буде достатньо помічний в цій критичній ситуації. Отже зверніться до мене персонально, натиснувши відповідну зелену кнопку біля мого профілю. Тоді у приватній розмові ми зможемо обговорити це більш предметно.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Влада!

    На жаль, дії працівників ТЦК та СП - законні, адже в Україні оголошена загальна мобілізація.

    Непридатні в мирний час, обмежено придатні у воєнний - від мобілізації не звільняються. Тому після проходження ВЛК він може отримати повістку на відправку або мобілізаційне розпорядження.

    Що можна зробити в такій ситуації?

    У першу чергу, треба аналізувати всі підстави для відстрочки, можливо вона в нього є.

    По-друге, підготуватись до ВЛК.

    Всього доброго! Якщо Вам потрібна детальна консультація або алгоритм дій, натискайте зелену кнопку "Звернутися".


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України