Задайте вопрос юристу

827 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

05 октября 2022, вопрос №74000

Права и обязанности подающего письменное заявление.

Добрый день, подскажите пожалуйста, обязаны ли в госучреждениях при подаче письменного заявления лично, ставить на втором экземпляре отметку о принятии заявления, или могут отказаться?,и как называется закон регулирующий этот вопрос?

Ответы юристов (6)

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович
    Общаться в чате Гіммельфарб Станіслав Олегович год назад

    Адвокат, 24 года опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Доброго дня.

    Вказані правовідносини регулюються Законом України "Про звернення громадян" та Інструкцією з діловодства за зверненнями громадян в органах державної влади і місцевого самоврядування, об'єднаннях громадян, на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форм власності, в засобах масової інформації.

    Відповідно п. 2 вказаної Інструкції, на вимогу громадянина, який подав звернення до організації, на першому аркуші копії звернення проставляється штамп із зазначенням найменування організації, дати надходження та вхідного номера звернення. Така копія повертається громадянинові.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    • Спасибо Вам большое

      • Гіммельфарб Станіслав  Олегович
        Общаться в чате Гіммельфарб Станіслав Олегович год назад

        Адвокат, 24 года опыта

        Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

        Будь ласка, звертайтесь за потреби. Якщо консультація Вам допомогла, натисніть, прошу, зелену "галочку" біля мого фото

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Общаться в чате Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Доброго дня, Максиме!

    Відповідь на своє питання Ви знайдете в Наказі Міністерства юстиції України Про затвердження Правил організації діловодства та архівного зберігання документів у державних органах, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах і організаціях 22 червня 2015 р. за N 736/27181, також в Законі України "Про звернення громадян"

    • Благодарю Вас, спасибо!

    Костюк Любовь Тарасовна
    Общаться в чате Костюк Любовь Тарасовна год назад

    Адвокат, г. Киев, 24 года опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Доброго дня, звичайно на вашій копії документа, який ви подаєте до будь-якої організації проставляється вхідний номер і дата. Це необов'язково має бути якийсь штамп, може бути проставлено від руки дата і підпис особи яка прийняла та назва органу орган. В установах може застосовуватись одна з трьох форм реєстрації документів - журнальна, карткова та автоматизована (з використанням спеціальних комп’ютерних програм). Якщо реєстрація автоматизована, то на документі буде штрихкод, який свідчить про реєстрацію документа.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України