Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Трудовое право, 14 октября 2022, вопрос №74408

Не віплата заработной плати

Добрый день.
Ситация следующая. В январе 2022 года начал сотрудничество с компанией
Суть работы - разработка макетов под печать для сеть магазинов


Все било хорошо. Оклад 15 000 грн. Виплачивался раз в 2 недели по завершению работ.
Потом война. Пару месяцев перерива.
В апреле 2022 продолжаем сотрудничество.
В мае уже с приездом на работу в качестве дизайнера-печатника на широкоформатних плотерах.
Платить стали по 5200 якоби по минималке (хотя минималка на то время била 6100 грн)
В конце июля поступил крупний заказ На оклейку машазинов по Киево-Житомирскому региону а так же Западному региону.
720 макетов были разработани и утверждени.
Потом печать. Напечатали конечно не все но большую часть.
В сентябре 2022 - била оглашена стоимость моих работа в размере 40 000 грн. (конец илюя-август)
так как работал без виходних с 8 утра до 20 вечера.
Обещаная оплата должна била поступить 6.10.2022
Оплата так и не поступила.
Каждий день кормешка завтраками.
Вся проблема в том что ничего не задокументировано все на словах.
Есть ли шанс забрать ети деньги? Что для етого нужно?

Ответы юристов (2)

    Дубовенко Володимир Володимирович
    Дубовенко Володимир Володимирович год назад

    Юрист, г. Николаев, 4 года опыта

    Вітаю!

    Якщо Ви працювали за трудовим договором, то слід виходити з положень відповідного трудового договору або коллективного договору (положень про оплату праці), оскільки мова йде, якщо я правильно розумію, про виплату посадового окладу та, можливо, премій. При праці з оплатою праці відповідно до пасадового окладу Ви можете хоч на 1000 тисяч зробити роботу, цим трудові відносини й відрізняються від цивільно-правових та договору цивільно-правового характеру, де є чітка сума винагороди за виконання певного обсягу робіт. Без іншої інформації щодо системи оплати праці у вашій організації сказати щось конкретне можливо лише щодо виплати Вам заробітної плати у розмірі 5200 (тобто менше ніж посадовий оклад), що може бути порушенням, якщо роботодавець не змінював істотні умови праці, наприклад, розмір посадового окладу чи встановлення неповного робочого дня.

    Якщо Ви продовжували виконувати відповідний обсяг роботи, або навіть більший, істотні умови праці не змінювались, виплата заробітної плати у зменшеному розмірі є порушенням трудового законодавства. Ви вказуєте, що після певної паузи Ви продовжили роботу - це було прийняття на роботу на іншу посаду чи переведення на іншу посаду? Можливо після паузи (звільнення) Ви надавали послуги вже за договором цивільно-правового характеру, в якому була вказана сума винагороди (40 000 тисяч чи інша сума).

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня Вам!

    Питання доволі складне. Тому що з одного боку, Ви, очевидно, почали співпрацювати з компанією за угодою (?), а з другого - Вами не була підписана угода на виконання робіт, включно із замовлення на обсяг робіт та іх вартість!

    З огляду на це варіантів може бути кілька, але перед тим як звернути Вашу увагу на будь-який з них, я повинен провести з Вами бесіду, аби дізнатися про певні обставини Вашої ситуації, які в даному випадку можуть грати вирішальну роль.

    Отже, рекомендую Вам звернутись до мене персонально, натиснувши кнопку "звернутись" біля мого профілю. Постараюсь допомогти!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України