Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 18 ноября 2022, вопрос №75954

Повістка для вже виключеного з обліку + дообстеження

Доброго дня. Я визнаний непридатним з виключеням з військового обліку за ст 26б, 28а гр I наказ МОУ номер 402 2008р. з 2017 року за станом здоров‘я (глаукома обох очей). Але коли я йшов містом, до мене підійшов патруль і перевіривши документи (я показав свою довідку про виключення з обліку) сказали що я зобов‘язаний стати на облік і пройти медкомісію(вручили повістку). Я був вимушений підписати цю повістку. Прийшов до військкомату, пройшов медкомісію. Лікарі знов визнали мене непридатним з виключенням з військового обліку. Але нові документи військкомат мені не надав. На наступний день перетелефонувавши мені, сказали що я маю пройти дообстеження в обласній лікарні. При цьому я показав їм всі медичні документи з Підтвердженням захворювання (інститут ім.Філатова).
Порадьте мені, на яку статтю закону я маю опиратися щоб довести що я не повинен їхати на додаткове обстеження, бо здоров‘я у мене на це не має.
І взагалі порадьте на які статті закону опиратися, бо я розумію що служити в мене здоров‘я немає. Як мені це довести бо вони люди зі зброєю і при владі?

Ответы юристов (2)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Едуарде.

    Ви взагалі звернулись вже запізно. Ви з самого початку не повинні були з'являтись за повісткою та тим паче проходити військово-лікарську комісію (ВЛК), оскільки Ви виключені з військового обліку і є невійськовозобов'язані.

    Наразі роблю для Вас наступні висновки:

    1. Ви не повинні нікого слухати, коли Вам розповідають щось по телефону. Якщо вони хочуть Вас викликати, нехай вручають повістку.

    2. Ви є невійськовозобов'язаним, проходити якісь подальші обстеження не потрібно.

    3. Не зрозуміло, чи забрали вони у Вас тимчасове посвідчення від 2017 року?

    4. Раджу переговорити зі мною індивідуально.

    Всього доброго! Якщо Ви хочете поспілкуватись індивідуально і випрацювати алгоритм дій, натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Едуарде!

    У Вашої проблеми є вирішення!

    натискайте кнопку "звернутись" біля мого профілю. Охоче допоможу!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України