Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Недвижимость, 05 декабря 2022, вопрос №76607

Как продать недвижимость в Украине, находясь за границей

Здравствуйте. У меня такой вопрос. У меня есть квартира в Украине, я нахожусь сейчас в Германии. Могу ли я оформить продажу квартиры, не приезжая в Украину? Покупатель есть, он тоже находится в Германии. Все необходимые документы для сделки может подготовить по доверенности мой товарищ, он сейчас в Украине. Или, если нельзя подписать договор в Германии, он по доверенности подпишет в Украине, а оплату я получу здесь? Такое возможно? Спасибо

Ответы юристов (3)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, якщо продавець і покупець в Німеччині то це питання ви можите вирішити у консульстві України в Німеччині.

    Якщо ваше питання вирішино ставте ✅ біля фото підтримайте лайком залиште відгук.

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Олена!

    Це зробити нескладно. Для того Вам треба оформити доручення на продаж нерухомості в Україні на довірену особу. Це можні зробити в українському консульстві або у місцевого нотаріуса країни Вашого перебування. В останньому випаду потрібно зробити нотаріально завірений переклад. Ті самі документи мусить оформити покупець Вашої нерухомості. Угода купівлі-продажу буде укладена в Україні між двома дловіреними особами.

    Якщо виникнуть уточнення, звертайтесь до мене особисто, натиснувши кнопку "звернутись" біля мого профілю.

    Якщо ж консультація виявиться для Вас достатньою, активцйте сіру галочку та залиште відгук.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Олено.

    На жаль, оформити угоду на території Німеччини неможливо, оскільки відбувається відчуження майна, що знаходиться в Україні.

    Тому Вам і Вашому продавцю потрібно оформити довіреності на людей, які зможуть укласти договір купівлі-продажу нерухомості в Україні. Оформити довіреність можливо 2 способами:

    1. Через консульства України в Німеччині.

    2. Через місцевого нотаріуса.

    Другий варіант буд швидше, але потрібно буде перекладати таку довіреність потім в Україні.

    У випадках необхідності детальної консультації, тисніть зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України