Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

ИТ, телекоммуникации, 05 января 2023, вопрос №78002 250₴

Мошенники создали дубликат сайта uapay и мы потеряли деньги

Добрый день, на олкс нашли пианино для дочери. Созвонились,договорились чтобы провести через безопасную сделку uapay. Продавец создал сделку прислал ссылку. Мы оплатили, продавец выключил телефоны, конечно же ничего не отправил. После разбирательства мы поняли что сайт подделка. Есть квитанция и скрины переписки. Хочу наказать. Ищу адвоката для помощи в составлении заявления и т.д. Сумма 10 тыс грн, но тут дело принципа.

Ответы юристов (12)

    Кирда Вячеслав Володимирович
    20%

    Вітаю, Тетяно!

    З якого Ви міста?

    Перше, що Вам зараз потрібно зробити, подати електронне звернення до кіберполіції: https://ticket.cyberpolice.gov.ua/

    Також треба йти до відділення поліції із заявою про вчинення кримінального правопорушення за фактом шахрайства. Але це все ж з адвокатом краще.

    Успіхів! У випадках необхідності детальної консультації, тисніть зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.

    Гончаренко Константин
    20%

    Добрый день!

    По Вашему вопросу сообщаю следующее:

    Вам необходимо обратиться в Ваш банк письменно сообщить о данном факте приложив, документы на оплату и контакты с которых Вам поступило предложение об оплате за услуги банка. Они проверят информацию и в течении 15-30 дней ответят Вам письменно согласно ЗУ О обращении граждан, в случае если подтверждается, факт мошенничества, необходимо:(заблокировать перевод до завершения проверок)

    написать заявление в полицию, с приобщением доказательств требований мошенников (скриншоты сообщений,(заверить у нотариуса), записи звонков, фото - фиксация ). Руководствоваться ст. 214 УПК Украины - Следователь, прокурор безотлагательно, но не позднее 24 часов после подачи заявления, сообщения о совершенном уголовном правонарушении или после самостоятельного выявления им с любого источника обстоятельств, которые могут свидетельствовать о совершении уголовного преступления обязан внести соответствующие сведения в Единый реестр досудебных расследований, начать расследование и через 24 часа с момента внесения таких сведений предоставить заявителю выписку из единого реестра досудебных расследований. Следователь, который будет осуществлять досудебное расследование, определяется руководителем органа досудебного расследования.

    Справку из полиции о внесении ведомостей по заявлению в ЕРДР об открытии уголовного производства в связи с мошенничеством необходимо направить в банковскую организацию почтой заказным письмом , вместе с Вашим заявлением о мошенничестве с Вашим счетом и требованием прекратить все операции по счету до завершения следствия по делу.

    Переписки с вайбера мессенджеров распечатать , заверить у нотариуса и приложить как доказательства к заявлению.

    Рекомендую Вам найти контакты банка который проводил эту транзакцию и далее письменно почтой в том числе электронной почтой , получить информацию о том проводили ли они в действительности этот платеж , копию квитанции приложите.

    Если по результатам проверки банк не проводил такой операции , берете их ответ , квитанцию указанную вами , собираете информацию о трейдере ( контакты , адрес, сайт , реквизиты и прочее данные о нем) и подаете заявление о мошенничестве по описанной процедуре и лучше всего сразу в киберполицию оформите заявку онлайн https://ticket.cyberpolice.gov.ua

    Параллельно обращаетесь письменно в налоговою с описанием проблемы и контактами компании , требуете провести внеплановую проверку на основании возможных нарушений норм финансового контроля и уплаты налоговых платежей. Вам ответят письменно.

    Обращаетесь в териториальное управление Держпраці в заявление требуете назначить проверку компании на предмет не оформленных работников.

    Обращаетесь в Держпродспоживслужбу, на предмет нарушения прав потребителя письменно.

    Все органы Вам должны дать ответ письменно.

    С этими документами , а так же договором о предоставлении услуг и квитанциями обращаетесь в суд о взыскании средств оплаченных за услуги.

    Хорошо было бы направить претензию в адрес компании /ФОП.

    ЕСЛИ ДОГОВОРА НЕ БЫЛО ДЕЙСТВУЕТЕ ЧЕРЕЗ КОНТРОЛИРУЮЩЕЕ ОРГАНЫ И ПОЛИЦИЮ.

    Повідомити про правопорушення, вчинене з використанням засобів електронно-обчислювальної техніки, можна за формою зворотного зв’язку на сайті: https://ticket.cyberpolice.gov.ua Для отримання консультації кваліфікованого спеціаліста, інформації про стан розгляду поданого раніше електронного звернення або отримання роз'яснення щодо діяльності підрозділу – звертайтеся на електронну адресу callcenter@cyberpolice.gov.ua, або за телефоном – 0 800 50 51 70 (понеділок- п’ятниця з 09:00 до 18:00).

    С уважением,

    Константин Гончаренко

    Мєньков Андрій Васильович
    20%

    Добрый день Татьяна. На данном этапе Вам адвокат не обязателен. Обращайтесь и пишите заявление в полицию о мошенничестве. Заявление должны зарегистрировать и внести данные в реестр досудебных расследований. При этом Вы на следующий день можете получить выписку с реестра в которой будет указано номер производства, следователь который ведет ваше дело и прокурор который осуществляет надзор. Если Вам выписку не дают значит ведомости в реестр не внесли и тогда Вам понадобиться помощь адвоката, поскольку бездеятельность полиции нужно будет обжаловать в районный суд следственному судье. В большинстве случаев судья обязывает полицию внести ведомости об уголовном правонарушении в реестр. После этого ведомости будут внесены в реестр, но гарантий что дело сдвинется с места после этого нет никаких.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Тетяна!

    Вам треба терміново звернутись до кіберполіції!

    Аби залишити повідомлення працівникам Департаменту кіберполіції, необхідно надіслати заяву на електронну адресу callcenter@cyberpolice.gov.ua.

    Або за телефоном – 0 800 50 51 70 (понеділок – п’ятниця з 09:00 до 18:00).

    Також повідомити про правопорушення, вчинене з використанням комп’ютерів, можна за формою зворотного зв’язку на сайті – https://ticket.cyberpolice.gov.ua.

    Згідно зі статтею 214 КПК -

    "Слідчий, прокурор невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення або після самостійного виявлення ним з будь-якого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, зобов’язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочати розслідування та через 24 години з моменту внесення таких відомостей надати заявнику витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань. Слідчий, який здійснюватиме досудове розслідування, визначається керівником органу досудового розслідування".

    Якщо слідчий відмовляється приймати Вашу заяву, або приймає її як звичайне звернення громадянина, що відбувається доволі часто, треба оскаржувати таку бездіяльність до слідчого судді.

    Згідно зі статтями 303-304 КПК Ви можете протягом 10 днів оскаржити невнесення відомостей до ЄРДР та бездіяльність до слідчого судді місцевого суду.

    Ви також можете за потреби звернутись по правничу допомогу до місцевого адвоката. Знайти такого легко через інтернет.

    Виникнуть додаткові питання, тисніть кнопку звернутись біля мого фото! Можу Вам допомогти скласти заяву до поліції.

    Савченко Олександр
    Савченко Олександр год назад

    Юрист, г. Чернигов, 9 лет опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня!

    У даному випадку наявні ознаки шахрайства, тому потрібно подавати заяву до поліції/кіберполіції (https://ticket.cyberpolice.gov.ua/).

    1. Відповідно до ст. 214 КПК - Слідчий, прокурор невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення або після самостійного виявлення ним з будь-якого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, зобов’язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочати розслідування та через 24 години з моменту внесення таких відомостей надати заявнику витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань. Слідчий, який здійснюватиме досудове розслідування, визначається керівником органу досудового розслідування.

    Отже, Ви повині написати заяву (2 екз.) один сдати в канцелярію до поліції, на 2 екз., Вам ставлять відмітку про те, що така заява була прийнята. До заяви додаєте всі докази, якщо наявні. З цього моменту, слідчий протягом 24 годин зобов'язанний внести відомості до ЄРДР та ще через 24 години надати Вам витяг з ЄРДР.

    Але, дуже часто, це слідчі не роблять, через що - потрібно оскаржувати таку бездіяльність до слідчого судді.

    Згідно з ст 303-304 КПК - у Вас є 10 днів, що йдуть після 24 годин, що надаються для внесення відомостей до ЄРДР, щоб оскаржити бездіяльність до слідчого судді місцевого суду.

    У скаргі на бездіяльність Ви повині визнати бездіяльність протиправною, зобов'язати слідчого внести відомості та надати Вам витяг.

    Після позивтиного рішення суду, поліції повина буде внести відомості до ЄРДР та надати Вам витяг.

    Після відкриття справи, слідчий буде проводити слідчі дії. Потрібно буде постійно з ним контактувати та цікавитися рухом справи!

    Згідно статті 59 Конституції України кожен має право на професійну правничу допомогу. У випадках, передбачених законом, ця допомога надається безоплатно. Кожен є вільним у виборі захисника своїх прав. Правова допомога може знаходити свій вираз у:

    • наданні консультацій та роз'яснень з правових питань, усних і письмових довідок щодо законодавства;
    • складанні заяв, скарг та інших документів правового характеру;
    • посвідченні копій відповідних документів;
    • здійсненні представництва в суді, інших державних органах перед громадянами та юридичними особами;
    • правовому забезпеченні підприємницької та зовнішньоекономічної діяльності громадян;
    • виконанні обов'язків відповідно до кримінального процесуального та цивільного процесуального законодавства тощо.

    Наданням правової допомоги на професійному рівні займаються адвокати, діяльність яких регламентується Законом України "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" (далі - Закон).

    Відомості про адвоката мають бути внесені до Єдиного реєстру адвокатів України (стаття 45 КПК України).

    Адвокатом може бути фізична особа, яка має повну вищу юридичну освіту, володіє державною мовою відповідно до рівня, визначеного згідно із Законом України "Про забезпечення функціонування української мови як державної", має стаж роботи в галузі права не менше двох років, склала кваліфікаційний іспит, пройшла стажування (крім випадків, встановлених Законом), склала присягу адвоката України та отримала свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю (частина перша статті 6 Закону).

    Під час здійснення адвокатської діяльності адвокат має право вчиняти будь-які дії, не заборонені законом, правилами адвокатської етики та договором про надання правової допомоги, необхідні для належного виконання договору про надання правової допомоги, зокрема: представляти і захищати права, свободи та інтереси фізичних осіб, права та інтереси юридичних осіб у суді, органах державної влади та органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форми власності, громадських об’єднаннях, перед громадянами, посадовими і службовими особами, до повноважень яких належить вирішення відповідних питань в Україні та за її межами; складати заяви, скарги, клопотання, інші правові документи та подавати їх у встановленому законом порядку; збирати відомості про факти, що можуть бути використані як докази, в установленому законом порядку запитувати, отримувати і вилучати речі, документи, їх копії, ознайомлюватися з ними та опитувати осіб за їх згодою тощо (стаття 20 Закону).

    Випадки надання безоплатної правової допомоги передбачає Закон України "Про безоплатну правову допомогу".

    Суб'єктами надання безоплатної правової допомоги є центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги, утворені Міністерством юстиції України (стаття 16 Закону України "Про безоплатну правову допомогу").

    Якщо буде потрібна моя допомога, звертайтеся через кнопку зеленого кольору "Звернутися".

    При зверненні вказуйте свою е-пошту, по якій з Вами можна зв'язатися.

    ВСЬОГО НАЙКРАЩОГО!

    Промський Євгеній Сергійович

    Добрый день!

    Нужно обращаться в полицию с заявлением о совершении преступления. Если дело не откроют, нужно обращаться с жалобой в суд.

    Заниматься этим лучше с адвокатом по месту вашего жительства.

    Если вы находитесь в Киеве - обращайтесь. Можем помочь в сопровождении дела.

    Савченко Олександр
    20%
    Савченко Олександр год назад

    Юрист, г. Чернигов, 9 лет опыта

    Общаться в чате

    Тетяно!

    Відповідно до статті 127 КПК України підозрюваний, обвинувачений, а також за його згодою будь-яка інша фізична чи юридична особа має право на будь-якій стадії кримінального провадження відшкодувати шкоду, завдану потерпілому, територіальній громаді, державі внаслідок кримінального правопорушення.

    Відшкодування шкоди, завданої внаслідок вчинення кримінального правопорушення можливе шляхом:

    1. добровільного відшкодування шкоди підозрюваним, обвинуваченим, а також за його згодою будь-якою іншою фізичною чи юридичною особою, на будь-якій стадії кримінального провадження;
    2. відшкодування шкоди стягнутої судовим рішенням за результатами розгляду цивільного позову в кримінальному провадженні;
    3. відшкодування шкоди за рахунок Державного бюджету України у випадках та в порядку, передбачених законом (стаття 127 КПК України).

    Хто має право на відшкодування (компенсацію) шкоди:

    Особа, якій кримінальним правопорушенням або іншим суспільно небезпечним діянням завдано майнової та/або моральної шкоди, має право на відшкодування такої шкоди (стаття 128 КПК України, статті 1166, 1167, 1177 ЦК України).

    Цивільним позивачем може бути, як фізична так і юридична особа, яка визнана потерпілою в конкретному кримінальному провадженні.

    На захист інтересів неповнолітніх осіб та осіб, визнаних у встановленому законом порядку недієздатними чи обмежено дієздатними, цивільний позов може бути пред’явлений їхніми законними представниками. Також в інтересах громадян, які через недосягнення повноліття, недієздатність або обмежену дієздатність неспроможні самостійно захистити свої права у випадках, встановлених законом, цивільний позов може бути поданий прокурором.

    Цивільний позов та порядок його подання:

    Для відновлення та захисту своїх прав потерпілий під час кримінального провадження до початку судового розгляду пред’являє цивільний позов, який за своєю формою та змістом повинен відповідати вимогам, встановленим до позовів, які пред’являються у порядку цивільного судочинства (відповідати вимогам, встановленим статтею 175 ЦПК України). Цивільний позов подається до органу судового розслідування або суду, в якого на розгляді перебуває кримінальне провадження.

    Позов про відшкодування (компенсації) шкоди завданої кримінальним правопорушення або іншим суспільно небезпечним діянням може бути подано і до суду першої інстанції в порядку цивільного судочинства, якщо особа, не пред’явила цивільного позову в кримінальному провадженні, або її цивільний позов було залишено без розгляду.

    Відмова у позові в порядку цивільного, господарського або адміністративного судочинства позбавляє цивільного позивача права пред’являти той же позов у кримінальному провадженні. Особа, яка не пред’явила цивільного позову в кримінальному провадженні, а також особа, цивільний позов якої залишено без розгляду, має право пред’явити його в порядку цивільного судочинства.

    Подання цивільного позову у кримінальному процесі має деякі переваги, оскільки одночасний розгляд судом кримінальної справи й цивільного позову забезпечує більш повне та об'єктивне дослідження обставин справи — адже розмір заподіяної шкоди нерідко впливає на кваліфікацію кримінального правопорушення та міру покарання, а тому цивільному позивачеві легше доказувати наявність підстав і розміру цивільного позову саме в кримінальному процесі (статті 91 КПК України).

    Хто відшкодовує (компенсує) шкоду:

    Шкоду завдану кримінальним правопорушення або іншим суспільно небезпечним діянням відшкодовує підозрюваний, обвинувачений або фізична чи юридична особа, яка за законом несе цивільну відповідальність за шкоду, завдану діяннями підозрюваного, обвинуваченого або неосудної особи, яка вчинила суспільно небезпечне діяння.

    Розгляд цивільного позову та ухвалення рішення:

    Цивільний позов у кримінальному провадженні розглядається судом за правилами, встановленими КПК України. Якщо процесуальні відносини, що виникли у зв’язку з цивільним позовом, КПК України не врегульовані, до них застосовуються норми Цивільного процесуального кодексу України за умови, що вони не суперечать засадам кримінального судочинства.

    Ухвалюючи обвинувальний вирок, постановляючи ухвалу про застосування примусових заходів медичного або виховного характеру, суд залежно від доведеності підстав і розміру позову задовольняє цивільний позов повністю або частково чи відмовляє в ньому.

    У разі встановлення відсутності події кримінального правопорушення суд відмовляє в позові.

    У разі виправдання обвинуваченого за відсутності в його діях складу кримінального правопорушення або його непричетності до вчинення кримінального правопорушення, а також у випадках, передбачених частиною першою статті 326 КПК України, суд залишає позов без розгляду (стаття 129 КПК України).

    Судова практика:

    Якщо буде потрібна моя допомога, звертайтеся через кнопку зеленого кольору "Звернутися".

    При зверненні вказуйте свою е-пошту, по якій з Вами можна зв'язатися.

    ВСЬОГО НАЙКРАЩОГО!

    Карпенко Андрей Владимирович

    Здравствуйте!

    ВАМ НЕОБХОДИМО ОБРАТИТЬСЯ С ЗАЯВЛЕНИЕМ В КИБЕРПОЛИЦИЮ И УЖЕ В РАМКАХ УГОЛОВНОГО ДЕЛА ПРЕДЪЯВЛЯТЬ ИСК О ВОЗМЕЩЕНИИ УЩЕРБА.

    Для оперативного предоставления помощи и информации Департамент киберполиции Национальной полиции Украины ввел сервисную службу и ввел в действие телефонный номер– 0 800 50 51 70.

    По указанному бесплатному номеру граждане могут узнать о состоянии рассмотрения поданного ранее электронного обращения или получить разъяснения по деятельности подразделения, получить консультацию квалифицированного специалиста или высказать замечания или предложения к работе Департамента.

    Сервисная служба Департамента киберполиции работает с понедельника по пятницу с 09:00 до 18:00.

    Контакти

    Юридична адреса:вул.Бориспільська,19, м.Київ, 02093, УкраїнаФактична адреса:вул.Бориспільська,19, м.Київ, 02093, Україна

    Телефони:

    Для довідок за електронними зверненнями, відправленими через форму зворотнього зв'язку:0800 50 51 70Приймальня:+380 (44) 374 3713Канцелярія Департаменту кіберполіції:+380 (44) 374 3751Факс:+380 (44) 374 3700

    Електронна пошта:

    Для ЗМІ:press@cyberpolice.gov.uaДля надання додаткової інформації за електронними зверненнями, відправленими через форму зворотнього зв'язку:callcenter@cyberpolice.gov.ua

    УДАЧИ!

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, ви маэте право повернути кошти у кримінальному провадженні.

    Треба писати заяву до кібер поліції.

    https://ticket.cyberpolice.gov.ua/

    У всшому випадку звернення до суду нічого не дасть.

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    Адвокат Евгений Александрович

    Здравствуйте, Татьяна!

    Вы имеете право подать заявление в киберполицию для проведения проверки и принятия мер реагирования:

    https://cyberpolice.gov.ua/contacts/

    Нужна полная консультация алгоритм действий обращайтесь индивидуально через Звернутися.

    Всего доброго!

    Удачи Вам!

    Адвокат Евгений Александрович

    Добрий вечір, Тетяна!

    ВАМ ТРЕБА ПОДАВАТИ ЗАЯВУ ДО ПОЛІЦІЇ ТА ПРОКУРАТУРИ ПРО ВНЕСЕННЯ ВІДОМОСТЕЙ ДО ЄДИНОГО РЕЄСТРУ ДОСУДОВИХ РОЗСЛІДУВАНЬ ТА ВІДКРИТТЯ КРИІМНАЛЬНОГО ПРОВАДЖЕННЯ ПРО ШАХРАЙСТВО ЗА СТ.190 КРИМІНАЛЬНОГО КОДЕКСУ УКРАЇНИ (на підставі статей 60 в 214 Кримінального процесуального кодексу України).

    Після цього, протягом 24 годин, вказані відомості про вчинене кримінальне правопорушення, повинні бути невідкладно але не пізніше 24 годин, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань, з відкриттям кримінального провадження, про що заявник має право отримати витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань (на підставі статей 60 в 214 Кримінального процесуального кодексу України).

    У разі невнесення відомостей про вчинене кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань протягом 24 годин, заявник має право на протязі 10 днів, подати скаргу слідчому судді місцевого суду (на підставі статей 303-307 Кримінального процесуального кодексу України) та до місцевої прокуратури (стаття 36 Кримінального процесуального кодексу України).

    КРИМІНАЛЬНИЙ КОДЕКС УКРАЇНИ

    (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2001, № 25-26, ст.131):

    Кримінальний кодекс України | від 05.04.2001 № 2341-III (rada.gov.ua)

    "Стаття 190. Шахрайство

    1. Заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство) -

    карається штрафом від двох тисяч до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від двохсот до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

    2. Шахрайство, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому, -

    карається штрафом від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

    3. Шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, -

    карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.

    4. Шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою, -

    карається позбавленням волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна".

    КРИМІНАЛЬНИЙ ПРОЦЕСУАЛЬНИЙ КОДЕКС УКРАЇНИ

    (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2013, № 9-10, № 11-12, № 13, ст.88):

    Кримінальний процесуальний к... | від 13.04.2012 № 4651-VI (rada.gov.ua)

    "Стаття 60. Заявник

    1. Заявником є фізична або юридична особа, яка звернулася із заявою або повідомленням про кримінальне правопорушення до органу державної влади, уповноваженого розпочати досудове розслідування, і не є потерпілим.

    2. Заявник має право:

    1) отримати від органу, до якого він подав заяву, документ, що підтверджує її прийняття і реєстрацію;

    1-1) отримувати витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань;

    2) подавати на підтвердження своєї заяви речі і документи;

    3) отримати інформацію про закінчення досудового розслідування.

    3. Заявник, який є викривачем, крім передбачених цією статтею прав, має право в порядку, встановленому Законом України "Про запобігання корупції", отримувати інформацію про стан досудового розслідування, розпочатого за його заявою чи повідомленням.

    Інформація надається слідчим або прокурором у строк не більше п’яти днів з моменту подання заяви.

    "Стаття 214. Початок досудового розслідування

    1. Слідчий, дізнавач, прокурор невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення або після самостійного виявлення ним з будь-якого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, зобов’язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочати розслідування та через 24 години з моменту внесення таких відомостей надати заявнику витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань. Слідчий, який здійснюватиме досудове розслідування, визначається керівником органу досудового розслідування, а дізнавач - керівником органу дізнання, а в разі відсутності підрозділу дізнання - керівником органу досудового розслідування. ...".

    "Стаття 303. Рішення, дії чи бездіяльність слідчого або прокурора, які можуть бути оскаржені під час досудового розслідування, та право на оскарження

    1. На досудовому провадженні можуть бути оскаржені такі рішення, дії чи бездіяльність слідчого або прокурора:

    1) бездіяльність слідчого, прокурора, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення, у неповерненні тимчасово вилученого майна згідно з вимогами статті 169 цього Кодексу, а також у нездійсненні інших процесуальних дій, які він зобов’язаний вчинити у визначений цим Кодексом строк, - заявником, потерпілим, його представником чи законним представником, підозрюваним, його захисником чи законним представником, представником юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, володільцем тимчасово вилученого майна, іншою особою, права чи законні інтереси якої обмежуються під час досудового розслідування;...".

    "Стаття 304. Строк подання скарги на рішення, дії чи бездіяльність слідчого чи прокурора, її повернення або відмова відкриття провадження

    1. Скарги на рішення, дії чи бездіяльність слідчого чи прокурора, передбачені частиною першою статті 303 цього Кодексу, можуть бути подані особою протягом десяти днів з моменту прийняття рішення, вчинення дії або бездіяльності. Якщо рішення слідчого чи прокурора оформлюється постановою, строк подання скарги починається з дня отримання особою її копії. ...".

    У разі наявності запитань звертайтеся через кнопку зеленого кольору "Звернутися"!

    Всього доброго!

    Успіхів Вам!

    Пуха Наталія ТендерОк
    20%

    Доброго Дня

    Щодо Вашого питання

    Зверніться до поліції для відкриття кримінальної справи https://ticket.cyberpolice.gov.ua/.

    Перевірити сайти на предмет підробки можна у розділі Стоп.Фрауд на сайті кіберполіції. Просто введіть у вікно пошуку назву сайту, або номер телефону чи номер картки, на яку пропонують здійснити переказ — і дізнайтесь, чи не є ваш контрагент шахраєм.

    Потрібно зібрати інформацію, що підтверджує факти шахрайства: чеки про оплату, квитанції з банку про проведення грошових операцій, роздруківки оголошень, посилання на сайт тощо.

    Також зверніться до адміністратора офіційного сайту, щоб блокувати сторінки шахрая-двійникам. Також зателефонуйте в банк, через який здійснили операції, і повідомте, що переказ був на картку шахрая.

    Після того, як зловмисника притягнуть до відповідальності, ви можете звернутися до суду з вимогою відшкодувати матеріальну та моральну шкоду.

    Успіхів


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України