Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 17 января 2023, вопрос №78723

Как узнать, где работает человек?

Собираюсь подать на алименты на своего отца. Так как не общаюсь с ним, не владею информацией о месте его работы, но есть фото его паспорта, возможно из этих данных можно узнать место работы.

Ответы юристов (2)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, це може зробите виконавча служба у разі отримання судового рішення про сплату АЛІМЕНТІВ.

    Якщо ваше питання вирішино ставте ✅ біля фото підтримайте лайком залиште відгук.

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня!

    Для отримання аліментів прийдеться звернутись до суду!

    Як стягнути аліменти на дитину з його батька/матері через суд?

    (які документи потрібні для подання на аліменти)

    Збираєте повний пакет документів за переліком (наданий у наступному абзаці);

    Подача заяви на аліменти: подаєте до районного суду, позовну заяву “Про стягнення аліментів на утримання дитини”; (ЗРАЗОК заяви є у переліку документів)

    Отримуєте рішення суду та виконавчий лист;

    Надсилаєте виконавчий документ за місцем роботи Платника аліментів АБО подаєте заяву про відкриття виконавчого провадження (завантажити ЗРАЗОК заяви до Виконавчої служби) разом з оригіналом виконавчого документу для примусового виконання до органу державної виконавчої служби чи приватного виконавця.

    Перелік документів, який необхідний для присудження виплат:

    позовна заява (завантажити ЗРАЗОК заяви);

    докази наявності доходів, рухомого/нерухомого майна у Відповідача;

    копія свідоцтва про народження спільної дитини (дітей);

    копія довідки про склад сім’ї (підтвердження факту проживання дитини з Позивачем) – де взяти довідки про склад сім’ї? або Довідка з ЦНАП про місце реєстрації Вас та дитини за однією адресою;

    копія рішення суду про розлучення або копія свідоцтва про розлучення;

    копія паспорта Позивача з пропискою і відміткою про реєстрацію шлюбу та ІПН;

    копія паспорта Відповідача;

    довідка про доходи платника аліментів (при можливості*).

    * якщо Ви не можете отримати довідку про доходи платника аліментів, Ваш “Адвокат з аліментів” може заявити клопотання про витребування судом такого документа. Довідка про доходи нам необхідна, щоб показати існуюче майнове становище Платника аліментів, з метою стягнення аліментів.

    Аліменти присуджуються за рішенням суду від дня подання позовної заяви.

    Існує два способи стягнути аліменти – в порядку “Наказного провадження” та в порядку “Позовного провадження”.

    1. НАКАЗНЕ ПРОВАДЖЕННЯ є спрощеним і передбачає прискорену процедуру видачі судового наказу у 5-денний строк БЕЗ виклику учасників в судове засідання. Судовий наказ аліменти – виступає виконавчим документом та підлягає примусовому виконанню БЕЗ видачі на нього Виконавчого листа. Щоб звернутися в порядку Наказного провадження, потрібно подати Заяву про видачу Судового наказу (ЗРАЗОК), який повинний відповідати вимогам встановленим в Цивільному процесуальному кодексі України (ст.163).

    В порядку Наказного провадження розглядаються такі дві вимоги про стягнення аліментів:

    1) на одну дитину – 1/4, розмір аліментів на 2 дітей – 1/3, на трьох і більше дітей – 1/2 заробітку (доходу) платника аліментів, але не більше 10 прожиткових мінімумів (про Прожитковий мінімум в Україні) на дитину відповідного віку на кожну дитину;

    2) у твердій грошовій сумі – 50% Прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку. Відповідно до ч.3 ст. 70 ЗУ «Про виконавче провадження» загальний розмір усіх відрахувань під час кожної виплати заробітної плати та інших доходів Боржника НЕ може перевищувати 50% заробітної плати, що має бути виплачена працівнику, у тому числі у разі відрахування за кількома виконавчими документами. Це обмеження НЕ поширюється на відрахування із заробітної плати у разі відбування Боржником покарання у вигляді виправних робіт і стягнення аліментів на неповнолітніх дітей. У таких випадках розмір відрахувань із заробітної плати НЕ може перевищувати 70%. Постанова ВС від 20 липня 2020 року справа No 708/1185/19 (Відрахування із заробітної плати у разі відбування Боржником покарання у виді виправних робіт та стягнення аліментів на неповнолітніх дітей – представляють собою дві окремі самостійні умови)

    2. ПОЗОВНЕ ПРОВАДЖЕННЯ за яким аліменти стягуються якщо:

    – заявляється вимога про стягнення аліментів у фіксованій сумі в більшому розмірі;

    – вимога пов’язана із встановленням чи оспорюванням батьківства (материнства) та необхідністю залучення інших заінтересованих осіб.

    з заявою, що відповідає вимогам встановленим в Цивільному процесуальному кодексі України (ст.175) потрібно звернутися до місцевого загального суду за зареєстрованим місцем проживання Стягувача або Патника аліментів/Аліментника.

    Результатом є:

    Рішення суду, для виконання якого видається Виконавчий лист. У справах про стягнення аліментів судовий збір НЕ сплачується.

    Варіанти стягнення заборгованості через Суд:

    Подача заяви про видачу Судового наказу на стягнення аліментних виплат, в порядку, передбаченому ст.ст.161 – 171 ЦПК;

    Звернення з Позовною заявою про стягнення аліментних виплат, в порядку, передбаченому ст.ст. 174 – 177 ЦПК;

    Розгляд позову щодо стягнення аліментних платежів в порядку Спрощеного провадження, згідно зі ст.ст. 274 – 279 ЦПК.

    Якщо Ви або Адвокат, у суді, доведете факт злісного ухилення* від сплати аліментів на дитину, вашим чоловіком/дружиною, суддя має право ухвалити рішення щодо стягнення грошей за попередні ТРИ роки, до дати подання позову до суду.

    *Злісне ухилення – це приховування отримання заробітку або місце роботи, не надання інформації про місце проживання, ведення підприємницької діяльності, яка занижує свій прибуток та мінімізує сплату податків тобто всі дії, Відповідача, які демонструють його “не платоспроможність”, приховування тимчасових грошових доходів та доходів від земельного та майнового паю (при наявності), не явка до державного виконавця за викликом, укриття від своїх роботодавців наявність обов’язку зі сплати аліментів.

    Будуть додаткові питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого фото. Охоче на них відповім!

    Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галочку та залиште відгук на знак подяки


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України