Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 07 февраля 2023, вопрос №80227

Виїзд чоловіка за кордон

Доброго дня
На даний час я знаходжусь в США мені поставили в грудні того року діагноз - розсіяний склероз. Всі документи в мене є на даний час я лікуюсь скажіть будь ласка мій чоловік в Україні шо потрібно подати шоб він міг виїхати з України шоб доглядати за мною так як я маю обмеження. Чи потрібно буде вернутись в Україну щоб пройти медичне обстеження знову ? І яку він має мати справку щоб міг виїхати з України?

Ответы юристов (4)

    Батіщев Сергій Сергійович
    Батіщев Сергій Сергійович год назад

    Юрист, г. Днепр, 5 лет опыта

    Вітаю, Вам потрібно буде повернутися в Україну, пройти обстеження та отримати відповідні документи, у Вашому випадку, або МСЕК або ЛКК, про те що Ви потребуєте постійного догляду!

    Відповідно до ст. 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" чоловіки, можуть виїздити за межі України : зайняті постійним доглядом за хворою дружиною (чоловіком), дитиною, а також батьками своїми чи дружини (чоловіка), які за висновком медико-соціальної експертної комісії чи лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я потребують постійного догляду;

    Якщо у Вас виникнуть додаткові питання натискайте кнопку "Звернутись" біля мого профілю.

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, вам треба повернутися в Україну і отримати довідку ЛКК про необхідність постійного догляду, потім звернутися до соціальної служби України за місцем реєстрації, для оформлення догляду.

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    Якщо ваше питання вирішино ставте ✅ біля фото підтримайте лайком залиште відгук.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Вікторія.

    Обов'язково потрібно повертатись до України, аби отримати додаткові документи, що нададуть право Вашому чоловіку на виїзд. Без приїзду в Україну нічого не зробити.

    Всього доброго. Якщо консультація була корисною, натискайте галочку внизу фотографії профіля та залишайте відгук!

    Для більш детальної консультації натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Вікторія!

    Чоловік зможе виїхати за кордон лише після того, як ВИ повернетесь до України і продете ЛКК, якою буде визнано, що Ви потребуєте постійного догляду. Перетнути кордно чоловік зможе тільки у разі супроводження Вас за межі України.

    Виникнуть додаткові питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого профілю. Охоче на них відповім.

    Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галочку та залиште відгук на знак подяки.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України