Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Недвижимость, 08 февраля 2023, вопрос №80307

Чи можна приватизувати землю

Доброго дня, чи можна під час військового стану приватизувати землю?
Всі відповідають, що ні.
Але я знайшла в інтернеті внесені зміни до деяких актів що наче зараз дозволили.

Ответы юристов (1)

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня, Анно!

    Пункт 27 підпункт 5 Перехідних положень Земельного кодексу зазначає:

    Під час дії воєнного стану земельні відносини регулюються з урахуванням таких особливостей: безоплатна передача земель державної, комунальної власності у приватну власність, надання дозволів на розроблення документації із землеустрою з метою такої безоплатної передачі, розроблення такої документації забороняється.

    Положення цього підпункту не поширюються на безоплатну передачу земельних ділянок у приватну власність власникам розташованих на таких земельних ділянках об’єктів нерухомого майна (будівель, споруд), а також на безоплатну передачу у приватну власність громадянам України земельних ділянок, переданих у користування до набрання чинності цим Кодексом.

    Отже, на час дії воєнного стану не дозволяється передавати земельні ділянки в рамках безоплатної приватизації. Виготовлення проекту землеустрою під час війни також не проводиться. Фактично таким обмеженням громадяни позбавлені права отримувати земельні ділянки на безоплатній основі у власність.

    При виникненні додаткових питань натискайте "Звернутися". Всього доброго! Бережіть себе!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України