Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Наследство, 08 февраля 2023, вопрос №80311 150₴

Необхідно скласти заяву на довіреність д консульства Чехії

Необхідно скласти заяву на довіреність до консульства Чехії

Перебуваю за кордоном. Потрібно скласти заяву на довіреність на право спадщини квартири.

Ответы юристов (5)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    100%
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Валерію!

    Без проблем це для Вас зроблю!

    Натискайте кнопку "звернутись" біля мого профілю.

    Валерий Клиент год назад

    Добрый день! Куда могу Вам позвонить? Или альтернативные виды зв~язку?

    Валерий Клиент год назад

    Есть шаблон заявления , но що саме писати в Короткому змісті довіреності?

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня,

    Д О В І Р Е Н І С Т Ь

    Місто Київ, двадцять четвертого лютого дві тисячі двадцятого року.

    Я, ххх, 15 грудня 1950 року народження, паспорт громадянина ___ї ххх, зареєстрований за адресою: ___, місто ___, вулиця ххх, будинок 00, квартира 00, (надалі – Довіритель), обізнаний із загальними вимогами, дотримання яких є необхідним для чинності правочину, усвідомлюючи значення своїх дій, цією довіреністю

    У П О В Н О В А Ж У Ю:

    ххх, 16 червня 1958 року народження, реєстраційний номер облікової картки платника податків ххх, яка зареєстрована за адресою: місто Київ, вулиця ххх, будинок хх, квартира хх.

    бути моїм представником з усіма необхідними повноваженнями в державних, громадських, господарських та інших установах, організаціях незалежно від їх підпорядкування, форм власності та галузевої належності, зокрема – в органах місцевої влади, у виконавчих органах, в органах нотаріату (перед приватними та державними нотаріусами), в ЦНАП, в органах ДАІ, сервісних центрах Міністерства внутрішніх справ України, митних органах, в Судах будь-яких інстанцій, в органах державної реєстрації, перед державними реєстраторами, архівах, у відповідних органах (відділах) державної адміністрації, бюро технічної інвентаризації, будь-якими юридичними та фізичними особами, в тому числі, але не обмежуючись, у банківських установах, у суб’єктів оціночної діяльності, органах юстиції України, в житлово-експлуатаційних організаціях, в податкових органах, органах державної виконавчої служби, органах пенсійного фонду, органах внутрішніх справ та в будь-яких інших органах, установах та організаціях, а також в разі необхідності звертатися до усіх судових установ України, з усіма правами, що надані законом позивачу, відповідачу, третій особі, потерпілому, скаржнику та стягувачу, в тому числі з правом повної чи часткової відмови від позовних вимог, визнання позову, зміни предмету позову, укладення мирової угоди, оскарження рішень суду, подання виконавчого листа до стягнення, отримання присудженого майна чи грошей, сплати державного мита та його отримання у випадку повернення, подавати від мого імені з правом підпису заяви (позовні заяви), клопотання, скарги та інші документи, в тому числі подавати з правом підпису апеляційні та касаційні скарги, одержувати необхідні довідки та документи, сплачувати необхідні платежі, з питань отримання на моє ім’я реєстраційного номеру облікової картки платника податків потрібний для реєстрації маяна та з усіх питань, пов’язаних з відкриттям спадкової справи, веденням та оформленням моїх спадкових прав на будь-яке нерухоме та рухоме майно після померлої 10 лютого 2020 року моєї сестри ххх.

    Для чого представнику надаються права:

    • Подавати та отримувати будь–які заяви, довідки, документи, розписуватися за мене;
    • витребувати довідки та документи, необхідні для оформлення спадщини, подавати від мого необхідні заяви, нотаріальні запити, а також будь-які інші документи;
    • заповнювати, підписувати, подавати та отримувати від мого імені будь-які документи, довідки, запити, вимоги, звіти, витяги, заяви, заяву про відкриття спадкової справи, заяву про прийняття спадщини, заяву на видачу свідоцтва про право на спадщину, отримувати свідоцтва про право на спадщину, подавати заяви про державну реєстрацію права власності на спадкове майно;
    • одержати оформлене(і) на моє ім`я свідоцтво(а) про право на спадщину на успадковане майно, інформаційні довідки, Свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу на успадковане нерухоме майно, допомогу на поховання;
    • сплачувати всі необхідні платежі, в тому числі державне мито, адміністративний збір, у разі необхідності подавати документи до відповідних уповноважених органів для реєстрації або оформлення права власності на успадковане майно тощо, замовляти та одержувати будь-які інші документи, необхідні для належного виконання повноважень, в тому числі правовстановлюючі документи, замовляти проведення експертизи у випадках, коли того вимагає закон, розписуватися в одержанні документів;
    • вчиняти всі інші юридично значущі дії, пов’язані з цією довіреністю.

    Зміст статей ст. ст. 244, 245, 246, 247, 248, 249 і ст.1007-1010 Цивільного кодексу України щодо поняття довіреності, її форми, строків, припинення представництва за довіреністю, скасування довіреності та відмови представника від вчинення дій, які були визначені довіреністю, мені, довірителю, нотаріусом роз’яснено.

    Довіреність видана без права передоручення повноважень третім особам строком на один рік та дійсна до двадцять четвертого лютого дві тисячі двадцять першого року.

    Своїм підписом під текстом цієї довіреності я стверджую той факт, що зміст документа та його правові наслідки мені зрозумілі і тлумачаться однозначно, всі умови довіреності не викликають будь-яких заперечень з мого боку, а також, що ця довіреність складена нотаріусом на моє прохання, повністю відповідає моєму волевиявленню.

    ПІДПИС:___/___/

    Якщо я допоміг вирішити ваше питання ставте ✅ біля фото підтримайте лайком залиште відгук.

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    Адвокат Евгений Александрович

    Доброго дня, Валерій!

    Дипломатичні та консульські установи України за кордоном вчиняють нотаріальні дії, передбачені законодавством України. Порядок вчинення нотаріальних дій консулом визначається статтею 38 Закону про Нотаріат України, статтею 44 Консульського Статуту України, Положенням про порядок учинення нотаріальних дій в дипломатичних представництвах та консульських установах України та іншими актами законодавства України. Нотаріальне діловодство в дипломатичних та консульських установах України за кордоном ведеться виключно українською мовою.

    Нотаріальне посвідчення документів проводиться в приміщенні консульського відділу на загальних підставах у години прийому відвідувачів.

    Нотаріальні дії вчинюються в день пред'явлення всіх необхідних для цього документів: особистої заяви щодо вчинення нотаріальної дії, паспорта громадянина України для виїзду за кордон та сплати консульського збору.

    Нотаріальні дії | Посольство України в Чеській Республіці (mfa.gov.ua)

    Вчинення нотаріальних дій може бути відкладене при необхідності витребування додаткових відомостей чи документів або направлення документів на експертизу, а також на інших підставах, передбачених законодавством України.

    Нотаріально посвідчувані угоди, а також доручення, заяви та інші документи підписуються заявником особисто в присутності консульської посадової особи (консула), яка вчинює нотаріальні дії. Якщо угоду, доручення, заяву чи інший документ підписано за відсутності консула, то особа, яка підписала такий документ, повинна особисто підтвердити, що документ підписаний нею.

    Якщо вчинення нотаріальної дії суперечить законодавству України, консул відмовляє у вчиненні такої дії. Консул не приймає для вчинення нотаріальних дій документи, якщо вони не відповідають вимогам законодавства України, або можуть за своїм змістом завдати шкоди інтересам України, або містять відомості, що порочать честь і гідність громадян.

    Не приймаються для вчинення нотаріальних дій документи, що мають підчистки або дописки, закреслені слова чи інші незастережені виправлення, а також документи, написані олівцем.

    Консул засвідчує доручення, заяви тощо від імені однієї або кількох осіб на ім'я однієї або двох осіб (за умови їхнього проживання за однією адресою).

    Під час звернення необхідно пред’явити такі документи:

    — паспорт громадянина України для виїзду за кордон;

    — примірник документу, який необхідно посвідчити або засвідчити;

    — довідку про присвоєння ідентифікаційного номеру платника податків;

    — квитанцію про сплату тарифу (залежно від консульської дії видається консульською посадовою особою після прийняття документів);

    — інші документи, необхідні для вчинення нотаріальної дії (свідоцтво про право власності на нерухоме майно, свідоцтво про народження дитини, свідоцтво про шлюб, свідоцтво про смерть тощо).

    При посвідченні договорів майнового характеру до консульського відділу додатково треба подати відомості:

    — для юридичних осіб-резидентів – відомості про найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код згідно з Єдиним державним реєстром підприємств та організацій України;

    — для юридичних осіб-нерезидентів – найменування, місцезнаходження та державу;

    — для громадян України – прізвище, ім’я, по-батькові, адреса постійного місця проживання та ідентифікаційний номер згідно з Державним реєстром фізичних осіб – платників податків та інших обов’язкових платежів;

    — для іноземців та осіб без громадянства – прізвище, ім’я, по батькові (за наявності), громадянство, адресу місця проживання.

    Ненадання відомостей або документів на вимогу консула є підставою для відкладення, зупинення нотаріальної дії або відмови в її вчиненні.

    При вчиненні нотаріальних дій консул встановлює особу громадянина України, його представника або представника підприємства, установи, організації, що звернулися за вчиненням нотаріальних дій. Встановлення особи громадянина України здійснюється за паспортом. Вчинення нотаріальних дій може бути відкладено у разі рішення консула України витребувати додаткові відомості чи документи або направити документи на експертизу, а також на інших підставах, передбачених законодавством України.

    Правоздатність юридичної особи (установа, підприємство, організація) установлюється на основі установчих документів (статуту, установчого договору, для некомерційних організацій - загального положення), документів про реєстрацію. Консул також перевіряє повноваження представника юридичної особи на основі:

    — Наявності в нього службового посвідчення з фотокарткою, яке містить вказівку на те, що він є представником юридичної особи;

    — Нотаріально засвідчених виписок із протоколів про призначення посадових осіб, що мають повноваження підписувати документ від імені даної юридичної особи;

    — Доручення на здійснення відповідної юридичної дії.

    Нотаріально посвідчувані правочини, заяви та інші документи підписуються у присутності консула, який вчинює нотаріальні дії.

    При наявності запитань звертайтеся через кнопку зеленого кольору "ЗВЕРНУТИСЯ".

    Всього доброго!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України