Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Финансовое право, 22 февраля 2023, вопрос №81132

Заборгованість дзвінки рідним, відсотки

Доброго дня.
В мене виникла заборгованість в мікрокредитних організації, я часто користувалась послугами так як це зручно що не треба турбувати рідних і так далі своїми проблемами. Повертала все в строк. Але в цьому місяці дідусь захворів, багато грошей пішло на лікування але не допомогло він вмер. Поховання дідусі теж забрало гроші і виникла заборгованість. Розмовляти з компанією не має сенсу вони просто намагаються будь яким засобом отримати гроші тут і зараз і мої пояснення що треба дочекатись 7-ого на мою наступною зарплатню не працюють на них ніяк.
Суть питання: Телефонують рідним і навідь тим яких я до сьогодні не знала, даючи інформацію про мій борг. Це моя особиста інформація, що до закону GDPR, вони ж не мають права цього робити чи я помиляюсь?
Друге питання що до відсотків. Сумма набігає величезна, і наче в день нараховують більше ніж раніше. І тут наче повинні бути якісь обмеження в законодавстві. Не може ж бути такого, що береш 10 грн а за рак повинен повернути 210 якійсь жах.
Будь ласка допоможіть

Ответы юристов (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня!

    На дзвінки з погрозами раджу поскаржитись до Нацбанку. Що стосується боргів, то їх, на жаль, треба повертати.

    Якщо виникнуть уточнення, звертайтесь до мене особисто, натиснувши кнопку "звернутись" біля мого фото.

    Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галочку та залиште відгук на знак подяки.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України