Задайте вопрос юристу

836 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Трудовое право, 10 марта 2023, вопрос №82031

На работе не отдают трудовую книжку

Меня зовут Ганус Светлана. Я из Харькова. В марте прошлого года эвакуировалась с дочкой из города и уехала в Германию. За два дня до войны я уволилась, но дата увольнения 28 февраля. Так так началась война я не могла поехать в офис и забрать трудовую. Мои родители остались в городе и могли бы её забрать, но на работе не отдают. Моим родителям надо оплатить услуги натариуса, что бы оформить доверенность, потом оплатить пересылку доверенности мне в Германию, а я уже в консульстве должна её заверить и выслать обратно в Харьков. У меня вопрос возможно ли как то упростить эту процедуру. Так как сейчас война, Харьков в зоне боевых действий, есть ли какое то упрощение в связи с этими событиями, что бы забрать трудовую?

Ответы юристов (2)

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Відповідно до ст. 7 Закону "Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану", У період дії воєнного стану порядок організації діловодства з питань трудових відносин, оформлення і ведення трудових книжок та архівного зберігання відповідних документів у районах активних бойових дій визначається роботодавцем самостійно, за умови забезпечення ведення достовірного обліку виконуваної працівником роботи та обліку витрат на оплату праці.

    У період дії воєнного стану сторони трудового договору можуть домовитися про альтернативні способи створення, пересилання і зберігання наказів (розпоряджень) роботодавця, повідомлень та інших документів з питань трудових відносин та про будь-який інший доступний спосіб електронної комунікації, який обрано за згодою між роботодавцем та працівником.

    Таким чином, Ви можете запропонувати роботодавцю переслати Вашу трудову книжку за обраною Вами адресою.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Світлана!

    Ви можете отримати свою трудову книжку просто поштою, оплативши пересилку.

    У разі виникнення уточнюючих питань або бажання порадитись зі мною персонально, натискайте кнопку "звернутись" біля мого профілю.

    Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галочку та залиште відгук на знак подяки.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України