Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Нотариат, 14 апреля 2023, вопрос №83876

Як підписати договір та оформити довіреність з поза кордону?

Доброго ранку!

Ви надаєте консультації онлайн?

В мене таке питання: чи існують певні інструменти щодо підписання договору оренди квартири в Україні, якщо її власники знаходяться за кордоном? Чи може це відбутися через додаток Дія чи який інший сервіс? Що задля цього потрібно? Дякую.

Та ще: як можна оформити довіреність, якщо сторони знаходяться в різних країнах? Дякую.

Ответы юристов (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Юліана!

    Підписати угоду оренди можна трьома способами:

    1. Пересилаючии її поштою, але це громіздка та довга процедру.

    2. Якщо власнику оформлять довіренність певній особі в Україні.

    3.Укласти електронний договір.

    Щодо останнього...

    Електронний договір – це домовленість двох або більше сторін, спрямована на встановлення, зміну або припинення цивільних прав та обов’язків і оформлена в електронній формі (пункт 5 частини 1 статті 3 Закону України «Про електронну комерцію») .

    Важливо! Згідно частини 2 абзац 2 статті 639 Цивільного кодексу України, договір, укладений за допомогою інформаційно-комунікаційних систем за згодою обох сторін вважається укладеним в письмовій формі. Якщо взяти до уваги положення частини 1 статті 181 Господарського кодексу України очевидно, що договір укладається в порядку, встановленому Цивільним кодексом України, з урахуванням особливостей, передбачених Господарським кодексом України.

    Однак, допустимо укладення господарських договорів у спрощеній формі шляхом обміну листами, факсограмами, телеграмами, телефонограмами та іншими засобами електронної комунікації, а також шляхом підтвердження прийняття до виконання замовлення, якщо законом не встановлено спеціальні норми до форми та порядку укладення даного виду договорів. Отже, договір, укладений в електронній формі, вважається таким, що укладений у письмовому вигляді (статті 205, 207 Цивільного кодексу України).

    У разі виникнення уточнюючих питань, зверніться до мене персонально, натиснувши кнопку "звернутись" біля мого фото.

    Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галочку та залиште відгук на знак подяки.

    Юліана Клиент год назад

    Дуже дякую за відповідь! Здається, електронний договір - це саме те, що ми потребуємо, якщо він має таку ж силу, як і паперовий. Підкажіть, будь-ласка, які є офіційні сервіси для укладання електронного договору? Дія? Ще деякі? Які порекомендуєте?

    Дякую вам ще раз!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України