Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Недвижимость, 30 апреля 2023, вопрос №84657

Могут ли забрать у мен квартиру?

Могут ли у меня забрать квартиру?
Предприятие КМК у которого я купил квартиру в 2013 году выставлено на аукцион.https://arma.gov.ua/asset_management/view/poshuk-upravitelya-korporativni-prava-prat-kupyanskiy-molochnokonservniy-kombinat-jitlova-ta-nejitlova-neruhomist.В перечне и моя квартира.Я собственник,документы купли-продажи у меня на руках.Что делать?куда обратиться?

Ответы юристов (2)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Не бачу правових підстав, аби у Вас примусово вилучити нерухомість.

    Всього доброго! Якщо Ви хочете поспілкуватись індивідуально і випрацювати алгоритм дій, натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня, Олег!

    Правовою підставою передачі квартири в АРМА є ухвала слідчого судді Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області від 01.11.2022 у справі № 183/6692/22.

    Спочатку зверніться до територіальних органів АРМА для роз'яснення ситуації.

    Нерухоме майно не може бути передано для реалізації без згоди власника такого майна до винесення обвинувального вироку суду, що набрав законної сили, або іншого судового рішення, що набрало законної сили, яке є підставою для застосування спеціальної конфіскації, або судового рішення, яке набрало законної сили, про визнання активів необґрунтованими та їх стягнення в дохід держави.

    Управління активами, на які накладено арешт та вирішено питання про передачу в управління органу виявлення, розшуку та управління активами в кримінальному провадженні, припиняється з наступних підстав:

    1) винесення постанови про закриття кримінального провадження прокурором;

    2) набрання законної сили судовим рішенням, яким скасовано арешт прийнятих в управління активів;

    3) набрання законної сили судовим рішенням, яким скасовано передачу активів в управління органу виявлення розшуку та управління активами.

    Надходження від прокурора відповідного рішення або надходження від суду належним чином засвідченої копії прийнятого ним судового рішення, що набрало законної сили при наявності судового рішення у Єдиному державному реєстрі судових рішень, або надходження від зацікавленої особи належним чином засвідченої копії судового рішення, що набрало законної сили при наявності судового рішення у Єдиному державному реєстрі судових рішень, є підставою для вжиття органом виявлення, розшуку та управління активами відповідних заходів у зв’язку з припиненням управління.

    Передання активів, на які накладено арешт у кримінальному провадженні, в управління може бути скасовано повністю або умови такого передання може бути змінено за ухвалою слідчого судді, суду за клопотанням слідчого або прокурора, розшуку та управління активами, якщо передання зазначених активів в управління не забезпечує визначені законом умови управління ними з огляду на обставини, які стали відомі після передання таких активів в управління, або за клопотанням власника майна, що передано в управління, його захисника, законного представника.

    Раджу звернутися до адвоката, адже сам момент передачі квартири до управління Національним агентством України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів вже викликає певне занепокоєння. На даний час відбувається пошук управителів на даний об'єкт нерухомості.

    При виникненні додаткових питань натискайте "Звернутися". Всього доброго!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України