Задайте вопрос юристу

836 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Недвижимость, 10 мая 2023, вопрос №85129

Довідка про наявність сімейної ділянки

Здравствуйте. Покупаем участок и продавцы получили такой документ. Заказали нужен для переоформления. Но на документе написано, что участок им не принадлежит. Но они говорят обратное и хотят продать. Могли бы подсказать, что это за документ и нужен ли при оформлении? И является ли участок государства или владельцев?

Ответы юристов (2)

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович год назад

    Юрист, г. Львов, 8 лет опыта

    Доброго вечора. Це-трохи важливий документ. Це-довідка про наявність земельної ділянки, видана Головним управлінням Держгеокадастру в Чернігівській області. За нею, земельна ділянка в Ніжинському районі Чернігівської області не належить на праві приватної власності ні Миколі С., ні Новіковій. Після цих слів є твердження про перебування цієї ділянки в комунальній власності. Ця довідка була швидко видана у відповідь на заяву від 9 травня 2023 року.

    Видання цієї довідки є перешкодою в купівлі-продажі цієї ділянки, бо продавати її має право власник ділянки. Купівля-продаж цієї ділянки є проблемною.

    Ви можете звертатись до мене для надання різноманітних додаткових правових послуг з цього чи інших запитань. Я можу надати Вам детальну юридичну консультацію, написати тексти правничих документів тощо. Можу повністю роз'яснити Вам це питання і суттєво допомогти в купівлі-продажі тої ділянки.

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Для продажукупівлі земельної ділянки вона повинна мати кадастровий номер та бути зареєстрована у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.

    Згідно довідки дана земельна ділянка є комунальною власністю. Така ситуація можлива, якщо продавці є власниками державних актів на право власності на землю старого зразка (які видані до 2013 року), але не оформили право власності на дану зем. ділянку згідно діючого законодавства або дані продавці ніякого відношення до даної земельної ділянки не мають.Щоб мати змогу розпоряджатись земельною ділянкою продавцям спочатку необхідно звернутися до землевпорядної організації для виготовлення технічної документації та реєстрації земельної ділянки в Державному земельному кадастрі.

    При виникненні питань - натискайте «Звернутися»! Всього доброго!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України