Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Международное право, 13 мая 2023, вопрос №85257 150₴

Мені 17 років якшо не стою на військовому обліку можуть бути проблеми на кордоні?

Мені 17 років коли проходила комісія я був за кордоном, якщо я не стою на військовому обліку то мене випустять за кордон?

Ответы юристов (9)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    20%

    Доброго дня, Ерік!

    Проблем бути не повинно. До виповнення 18 років Ви не є особою, яка підлянгає мобілізації, а отже на Вас не розповсюдужються обмеження, визначені у Правилах перетинання державного кордону громадянами України, затверджені Постановою КМУ від 27 січня 1995 р. № 57.

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/57-95-п#Text

    Виникнуть питання, тисніть кнопку "звернутись" біля мого фото. Постараюсь на них відповісти!

    Кирда Вячеслав Володимирович
    26.7%

    Вітаю, Ерік!

    Визначення відношення до виконання військового обов'язку не є предметом розгляду на пункті перетину. Тому можете не хвилюватись, ніхто не буде вимагати у Вас пред'явити приписне свідоцтво.

    Можете їхати спокійно та не хвилюватись.

    Всього доброго! Якщо Ви хочете поспілкуватись індивідуально і випрацювати алгоритм дій, натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.

    • Ерік Югас Клиент 11 месяцев назад

      не можуть на мене подати заяву як на невиїздного, бо я тепер за кордоном, мені треба вирішити питання з школою в україні і знову повертатися

      • Кирда Вячеслав Володимирович

        Ерік!

        На бачу підстав, аби проти Вас висувати якісь обвинувачення, у тому числі адміністративного характеру. Хоча справедливості заради зазначу, що Ви повинні стати на військовий облік призовників і порушення цього правила може призвести до накладення на Вас адміністративного штрафу.

        Проте це ніяк не впливає на Ваше право виїхати за кордон, можете не хвилюватись.

        Успіхів!

    Крикун Сергій  Павлович
    20%
    Крикун Сергій Павлович 11 месяцев назад

    Юрист, г. Днепр, 30 лет опыта

    Доброго дня, паничу Еріку! По-перше, Правила перетинання державного кордону громадянами України (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/57-95-%D0%BF#T...) взагалі не передбачають подання громадянами військово-облікових документів. По-друге, фактично службовцями ДПС при перетині кордону такі документи не вимагаються, про що зазначено у роз'ясненнях ДПС (https://dpsu.gov.ua/ua/Peretinannya-derzhavnogo-ko...), питання: "Військово – облікові документи".

    Степанов Михайло Леонідович
    16.7%

    ВІтаю, ні яких проблем не буде. При перетині кордону, ні яких військових документів не вимагають. Для успішного перетину вам потрібно мати лише закордонний паспортю

    Обмеження на виїзд мають чоловіки віком від 18 до 60 роківю Тому вам нічого хвилюватися, жодних проблем не буде.З повагою. для подальшої співпраці натискайте "Звернутися" або закрийте питання натиснувши галочку.

    Корнійчук Євген Іванович
    16.7%

    Доброго дня. Якщо ви маєте закордонний паспортиі вам всього 17 років вас випустять за кордон без жодних пробдем.

    Що ви не стоїте на обліку це ні як не стосується виїзду, але це є порушенням військового обліку і за це передбачено адміністративний штраф 850 гривень. Ст. 210 КУпАП. При зверненні у ТЦК будьте к цьому готові.

    Якщо я допоміг вирішити ваше питання ставте ✅ біля фото підтримайте лайком залиште відгук.

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    Гончаренко Константин
    Гончаренко Константин 11 месяцев назад

    Юрист, г. Сумы, 5 лет опыта

    Доброго дня!

    По Вашому питанню повідомляю наступне:

    Відповідно до законодавства України ст.313 ЦК України:

    фізичні особи, які досягли 16-річного віку, мають право на вільний самостійний виїзд за межі України, а фізичні особи, які не досягли 16-річного віку, мають право на виїзд за межі України лише за згодою батьків (усиновлювачів), піклувальників та в їхньому супроводі або в супроводі осіб, які уповноважені ними.

    При цьому порядок реалізації цього права врегульовано Законом України «Про порядок виїзду з України і в’їзду в Україну громадян України» та Правилами перетинання державного кордону громадянами України, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 27 січня 1995 року № 57 (далі – Порядок).

    Відповідно до зазначеного Порядку виїзд осіб, які досягли 16-річного віку здійснюється на підставі:

    – паспорта громадянина України для виїзду за кордон;

    – дипломатичного паспорта;

    – службового паспорта;

    – проїзного документа дитини, який видається дітям у віці до 18 років, або якщо вони вписані в закордонний паспорт одного з батьків – на підставі закордонного паспорту одного з батьків та у його супроводі.

    ---

    щодо обліку у тцк сп(воєнкомат)

    повістки будуть приходити за місцем реєстрації, однак , якщо вони належним чином не вручені та не підписані призовником , вважається , що ві їх особисто не отримували, а значить обов язку з являтись до військомату у Вас не виникае.

    Проте за потреби Ви повинні пред явити приписне свідоцтво , якщо його не має , то наявне порушення правил обліку призовників - це адмін відповідальність.

    Потрібно з'явитися до військомату за місцем Вашої реєстрації.

    Там Ви сплатите штраф за те, що не перебували на обліку в військоматі.

    Відповідно до ст. 210 Купап - Порушення військовозобов'язаними чи призовниками правил військового обліку, неявка їх на виклик до військового комісаріату без поважних причин або несвоєчасне подання в обліковий орган, де вони перебувають на військовому обліку, відомостей про зміну місця проживання, освіти, місця роботи, посади, а також порушення порядку проходження навчальних зборів (занять) у навчальних закладах Товариства сприяння обороні України та професійно-технічних навчальних закладах - тягнуть за собою накладення штрафу від п'яти до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

    Повторне протягом року вчинення порушення, передбаченого частиною першою цієї статті або частиною першою статті 211 цього Кодексу, за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню, - тягне за собою накладення штрафу від десяти до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.(510-810 грн)

    Отже, максимальний штраф, який на Вас можуть накласти у такому випадку - це 1700 грн.

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    Адвокат Евгений Александрович

    Доброго дня, Ерік!

    До досягнення Вами 18-ти річного віку, Ви зможете перетнути кордон для виїзду з України, при наявності паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

    Обмеження стосується чоловіків віком від 18 до 60 років, які у воєнний час, можуть перетнути кордон лише при наявності законних підстав:

    https://dpsu.gov.ua/ua/peretinannya-derzhavnogo-ko...

    КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИПОСТАНОВА

    від 27 січня 1995 р. № 57Київ

    Про затвердження Правил перетинання державного кордону громадянами України:

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/57-95-%D0%BF#T...

    У разі наявності запитань будь ласка звертайтеся через кнопку зеленого кольору "Звернутися".

    Всього доброго!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України