Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Нерухомість, 24 травня 2023, питання №85787

Квартирант погрожує заволодіти квартирою, допоможіть будь ласка!!!

Добрий день, звертаюся з великою проблемою.
Колись давно нам видали квартиру, але бабуся її не приватизувала.
Коли бабуся померла, мати зробила все необхідне і стала головним орендатором квартири, прописала своїх дітей.
У зв'язку з війною, вона виїхала до Польщі, а через деякий час мамина сестра знайшла квартирантів, голова сім'ї яка переїхала туди - адвокат. Винаймував квартиру на усній довіреності зі сестрою (мати моя про це знала).
Тепер коли мати приїхала в Україну щоб зробити приватизацію, той самий квартирант не хоче впускати її у квартиру для замірів, каже що хто вона взагалі така, яке має право його виселяти, та погрожує що мати не зможе приватизувати собі цю квартиру. При спробі викликати поліцію, ті в свою чергу розводять руками, і кажуть що вони не можуть нічого зробити, так як в нього є якась заява, що він з'їде тільки після 1-го числа, хоча про все домовлялися усно і сестра нічого не підписувала. Потім після цього всього він сказав мамі: "тільки попробуй приватизувати квартиру".
Допоможіть, будь ласка, що робити у такій ситуації, що він міг зробити щоб мати змогу оволодіти квартирою?

Відповіді юристів (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олександе!

    Треба з'ясувати у сестри, чи є договір оренди. Якщо не має, і квартирант не прописаний в оселі, то його можна виселити в адміністративному порядку.

    У разі виникнення уточнюючих питань, зверніться до мене персонально, натиснувши кнопку "звернутись" біля мого фото.

    Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галочку та залиште відгук на знак подяки.

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, можу допомогти вам вирішити ваше питання. Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України