Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Финансовое право, 04 июня 2023, вопрос №86332

Чи можна під час воєнного часу не сплачувати відсотки за кредит?

Добрий вечір. Підскажіть, будь ласка, я брала кредит в банку до початку повномасштабного вторгнення, звісно вже набігли відсотки великі. Я хочу погасити кредит, але немає всієї суми. Просила, аби зменшили мені, але прийшла відмова. Знайшла що були внесено зміни до пункту 18 Розділу "Прикінцеві та перехідні положення" Цивільного кодексу України про те що під час воєнного стану пеня повинна бути анулювана. Чи це правда, чи можливо є інші закони? Я правда хочу вже сплатити, але не виходить наразі це зробити повністю. Зарання дякую за відповідь.

Ответы юристов (2)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Нарахування пені та штрафів під час дії воєнного стану дійсно є незаконним, однак відсотки можуть нараховуватись, на це заборони немає. Тому якщо Вам було нараховано саме відсотки, тоді треба вирішувати питання з банком. Якщо пеня - це незаконно.

    Всього доброго. Для більш детальної консультації натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.

    Иванюк Руслан Эдуардович

    Вітаю, заборона нараховувати штраф або пеню за не сплату. ВІдсотки повинні бути сплочені відповідно до договору. Треба ознайомитись з договором.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України