Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Автомобільне право, 05 червня 2023, питання №86334 250₴

Верить ли такой компании

Я решила через фирму купить автомобиль, они прислали мне договор, сделали мне скидку так как я военослужащая я оплатила ихние услуги, потом они подобрали мне авто на аукционе и теперь я должна его купить. Я решила почитать отзывы про эту компанию и я их не найшла(. В интернете пишет что ихняя компания заснована в марте 2023года, а они говорят что занимаются машинами уже 5 лет. И теперь я незнаю что мне делать? И как разорвать этот договор.?

Відповіді юристів (14)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Тетяно!

    Можу спробувати перевірити дану компанію та знайти всю доступну про них інформацію. Що стосується розірвання договору, треба вивчати пункти договору.

    Звертайтесь.

    • Татьяна Клієнт 11 місяців тому

      компанія bruny avto. Я можу скинути вам договір. І я його не підписувала

      • Кирда Вячеслав Володимирович

        Тетяно!

        Можете прикріпити договір до питання або надсилайте його в особисті через кнопку "Звернутися".

        • Татьяна Клієнт 11 місяців тому

          Прикріпили до питання

    Иванюк Руслан Эдуардович
    20%
    Иванюк Руслан Эдуардович 11 місяців тому

    Юрист, м. Київ, 7 років досвіду

    Вітаю, договір впринці нормальний, містить в собі всі необхідні вимоги для придбання вам автомобіля. Що бентежить це треття сторона, якій ви повинні будете сплачувати кошти пункт договору 2.4., 2.5, 2.6. Розрахунок за даними пунктами рекомендую здійснювати після укладання договору з третьою стороною, або . За взаємною домовленістю Сторін оплата з доставки Товару, зазначена в п. 2.4 цього Договору, може бути здійснена Комісіонером з обовʼязковим відшкодуванням Комітентом Комісіонеру вартості такої доставки до моменту завантаження товару. Тобто нехай все оплачує Комісонер а ви потім йому компенсуєте коли ви вже побачете автомобіль.

    У реєстрах на дану фірму, ні яких позовів не міститься. Нічого підозрілого не знайшов.

    Якщо є питання натискайте кнопку звернутися.

    • Татьяна Клієнт 11 місяців тому

      якщо я розірву договір, я маю виплатити якійсь штраф?

      • Иванюк Руслан Эдуардович
        Иванюк Руслан Эдуардович 11 місяців тому

        Юрист, м. Київ, 7 років досвіду

        Ні,нічого платить не треба, штраф не передбачено договором. щоб розірвати договір вам необхідно про це письмово попередити за 30 днів.

        6.5. Кожна із сторін має право розірвати цей Договір в односторонньому порядку, попередньо письмово повідомивши про це другу сторону не менше ніж за 30 (тридцять) днів.

        Якщо є питання натискайте кнопку Звернутися, Якщо питання вирішино натискайте галочку.

        • Татьяна Клієнт 11 місяців тому

          як правильно написати їм письмо повідомлення.?

          • Иванюк Руслан Эдуардович
            Иванюк Руслан Эдуардович 11 місяців тому

            Юрист, м. Київ, 7 років досвіду

            Я ПІБ, згідно з Договором №__ ВІд ___ , відповідно до пункту 6.5. Кожна із сторін має право розірвати цей Договір в односторонньому порядку, попередньо письмово повідомивши про це другу сторону не менше ніж за 30 (тридцять) днів.ПОВІДОМЛЯЮ розірвання даного договору. І тд. Натискайте кнопку звернутися.

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович
    12%

    Доброго дня.

    Договір в цілому є стандартним договором для цього виду послуг, з досить прозоро та повно виписаними правами та обов'язками сторін.

    Єдине, не вказана відповідальність Комісіонера по зобов'язанням третіх осіб, яких він залучає (перевізника, брокера тощо)

    Щодо припинення договору, то Ви вправі скасувати доручення на виконання послуг у будь-який час. Це право від'ємне від права розірвання договору, яке може бути здійснено з попередженням за 30 днів.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Гончаренко Константин
    20%
    Гончаренко Константин 11 місяців тому

    Юрист, м. Суми, 5 років досвіду

    Доброго дня!

    звичайний договір , маєте право його припинити шляхом письмового повідомлення поштою з врученням.

    Директору

    приватного підприємства(ТОВ)

    «___»

    (П.І.Б.)

    місцезнаходження: ___

    ___

    код ЄДРПОУ ___

    ПОВІДОМЛЕННЯ

    про розірвання договору купівлі-продажу №___ від ___ р.

    ___ року між ТОВ «___» (код ЄДРПОУ ___) (далі – Товариство або Продавець) та ПП «___» (код ЄДРПОУ ___) (далі – Підприємство або Покупець) було укладено договір купівлі-продажу №___ (далі - Договір).

    Відповідно до п. 1.1. розділу 1 вказаного Договору Продавецьзобов’язується передати у власність Покупцеві, а Покупець зобов’язується в порядку та на умовах, визначених у цьому Договорі, прийняти та оплатити ___ (вказати назву товару, як у предметі договору).

    Згідно з п. 3.1. розділу 3 Договору оплата за товар відбувається на підставі виписаного Продавцем рахунка-фактури, яку Покупець остаточно повинен здійснити протягом 3 днів з моменту узгодження Сторонами дати відвантаження товару (п.3.2.1. розділу 3 Договору).

    У відповідності до п.5.3. розділу 5 Договору Продавець зобов’язаний передати замовлений товар протягом 45 робочих днів з моменту отримання передоплати від Покупця.

    Крім того, сторонами було укладено ряд додатків до Договору, відповідно до яких Продавець взяв на себе зобов’язання виконати послуги пов’язані з підготовкою до виробництва ___ згідно Договору, а Покупець взяв на себе зобов’язання прийняти та оплатити відповідні послуги.

    Так, Товариство в повному обсязі виконало свої зобов’язання щодо виконання зазначених вище послуг та поставки товару, що підтверджується видатковими накладними та актами здачі-приймання послуг.

    Покупець же в свою чергу обов’язок щодо оплати наданих послуг та поставленого товару виконав лише частково.

    Підпунктом 9.4.2. п.9.4 розділу 9 Договору передбачено, що сторони мають право достроково припинити дію цього Договору у випадку невиконання Покупцем умов передбачених п.8.3. цього Договору (прострочення термінів оплати Товару). В такому випадку Продавець надсилає Покупцю письмове повідомлення рекомендованим поштовим відправленням з описом вкладення про розірвання цього Договору.

    Договір буде вважатися розірваним, якщо сторони не змінять свого рішення щодо розірвання цього Договору на 30 (тридцятий) календарний день від дня відправлення такого письмового повідомлення (п.9.5. Договору).

    Відповідно до ч.1 ст.651 Цивільного кодексу України зміна або розірвання договору допускається лише за згодою сторін, якщо інше не встановлено договором або законом.

    Згідно з ч.3 ст.651 Цивільного кодексу України у разі односторонньої відмови від договору у повному обсязі або частково, якщо право на таку відмову встановлено договором або законом, договір є відповідно розірваним або зміненим.

    Враховуючи все вищевикладене та керуючись нормами пп.9.4.2. п.9.4., п.9.5. розділу 9 Договору та ст. 651 Цивільного кодексу України повідомляємо про розірвання договору купівлі-продажу №___.

    Договір буде вважатися розірваним на 30 (тридцятий) календарний день від дня відправлення цього повідомлення.

    Крім того хочемо зазначити, що відповідно до п.9.13 розділу 9 Договору закінчення дії або розірвання цього Договору не звільняє сторони від виконання зобов’язань, що виникли і не були належним чином виконані під час дії цього Договору.

    Таким чином розірвання цього Договору не звільняє ПП «___» від сплати заборгованості, яка виникла у нього на підставі Договору та додатків №___ від ___ р., №___ від ___ р.

    Директор

    ТОВ «___»___ /П.І.Б./

    М.п.

    ---

    Для этого письмо с заявлением необходимо отправлять через УКРПОЧТУ одним из двух видов отправки

    - заказное письмо с уведомлением о вручении

    -ценное письмо с описью с уведомлением о вручении.

    Заказное письмо с уведомлением о вручении стоит 35 грн. Вы получаете на руки сначала квитанцию, по номеру которой можно отследить на сайте трекинга Укрпочты прохождение Вашего письма. Ссыска на сайт https://track.ukrposhta.ua/tracking_UA.html

    Когда письмо дойдет до получателя и он его получит, он распишется на уведомлении о вручении и это уведомление вернется на Ваш адрес, указанный Вами на письме.

    В случае с отправкой ценным письмом с описью (стоимость около 50 грн) у Вас остается доказательство вкладывания в конверт именно данного заявления.

    Не является обязательным отправка ценного письма с описью, но отправка с уведомлением о вручении ОБЯЗАТЕЛЬНА.

    В дальнейшем квитанция об отправки и распечатка трекинга Укрпочты будет доказательством Вашей отправки.

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    Крикун Сергій  Павлович
    12%
    Крикун Сергій Павлович 11 місяців тому

    Юрист, м. Дніпро, 30 років досвіду

    Взагалі, договір є юридично прийнятним, справедливим, неупередженим для сторін. Єдине, як я вважаю, що визначено дію договору до повного виконання його сторонами, при цьому, момент повного виконання не встановлений. Щодо початку діяльності компанії з березня 2023р., то це, як я вважаю, є переважною обставиною - на старті компанія і договір складає справедливом для обох сторін, не переважно на свою користь, і з товаром не буде вчиняти шахрайських дій.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    20%

    Я решила через фирму купить автомобиль, они прислали мне договор, сделали мне скидку так как я военослужащая я оплатила ихние услуги, потом они подобрали мне авто на аукционе и теперь я должна его купить. Я решила почитать отзывы про эту компанию и я их не найшла(. В интернете пишет что ихняя компания заснована в марте 2023года, а они говорят что занимаются машинами уже 5 лет. И теперь я незнаю что мне делать? И как разорвать этот договор.?

    Доброго дня, Тетяна!

    Вивчив договір і не знайшов в ньому нічого несподіваного: він є абсолютно стандартним для більшості таких правочинів і не містить ніяких підозрілих чи, тим більше, незаконних пунктів.

    Участь третіх осіб в цьому договорі є цілком зрозумілою, оскільки це звичайне розподілення обов’язків по доставці авто та його розмитненню. Згідно цьому договору Ви можете на кожному етапі контролювати виконання їхніх дій та погоджуватись чи не погоджуватись з оплатою таких послуг. Передбачити їх вартість наперед іноді буває складно.

    Що стосується розірвання договору, то таке Ваше право цим документом також передбачено:

    «6.4. Договір може бути розірваний завзаємною згодою сторін.

    6.5. Кожна із сторін має право розірвати цей Договір в односторонньому порядку, попередньо письмово повідомивши про це другу сторону не менше ніж за 30 (тридцять) днів».

    Крім того, законодавством (ст. 651 Цивільного кодексу України) передбачено правило:

    "Розірвання договорів здійснюється за згодою сторін, розірвання договорів в односторонньому порядку не допускається, якщо інше не передбачено законом або договором".

    Що стосується питання щодо добросовісності компанії, то тут Вам ніхто на нього не відповість, окрім тих, хто були вже їх клієнтами. А тим, хто каже, що «я можу це перевірити», я би не довіряв повністю. Оскільки це практично нездійснена обіцянка.

    Виникнуть додаткові питання, натискайте кнопку «звернутись» біля мого фото. Постараюсь на них відповісти.

    Савченко Олександр
    16%
    Савченко Олександр 7 місяців тому

    Юрист, м. Чернігів, 9 років досвіду

    Доброго дня, Тетяно!

    Верить ли такой компании - на мою думку, підстав не довіряти немає. Компанія зареєстрована офіційно, це не якась шахрайська контора. Ви можете самостійно перевірити всю інформацію на сайті Мін'юсту (за посиланням - https://usr.minjust.gov.ua/content/free-search/per...), увівши код ЄДРПОУ - 45000461. Найгірше, що може трапитися, це невиконання чи неналежне виконання умов договору. Однак, дана обставина ніяк не залежить від того, коли саме була зареєстрована компанія. При цьому, доданий Вами договір прописаний у відповідності з чинним законодавством України. Тому не хвилюйтеся, а якщо все-таки щось трапиться, то Ви завжди можете притягнути цю компанію до юридичної відповідальності та стягнути завдану Вам шкоду.

    Порушення зобов'язання - невиконання зобов'язання (нездійснення боржником жодної з передбачених у зобов'язанні дій) або виконання з порушенням умов, визначених його змістом (неналежне виконання - часткове невиконання будь-якого обов'язку за зобов'язанням або виконання, що не відповідає тим або іншим умовам зобов'язання) (ст. 610 Цивільний кодекс України (далі - ЦК України)).

    Так, наприклад, постачальник вважається таким, що порушив зобов’язання як тоді, коли він взагалі не поставив передбачений договором товар, так і тоді, коли він хоча і поставив товар, але нижчої ніж обумовлена договором якості, або з простроченням, або не в обумовлене договором місце тощо.

    Зобов'язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог ЦК, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог— відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться (ч. 1 ст. 526 ЦК України).

    Виконання зобов’язань, реалізація, зміна та припинення певних прав у договірному зобов’язанні можуть бути зумовлені вчиненням або утриманням від вчинення однією із сторін у зобов’язанні певних дій чи настанням інших обставин, передбачених договором, у тому числі обставин, які повністю залежать від волі однієї із сторін. (ч.2 ст. 526 ЦК України).

    Прострочення - невиконання зобов'язання однією із сторін (кредитором чи боржником) у певний строк.

    Боржник вважається таким, що прострочив, якщо він не приступив до виконання зобов'язання або не виконав його у строк, встановлений договором або законом.

    Наслідки прострочення для боржника:→ відповідає перед кредитором за завдані простроченням збитки і за неможливість виконання, що випадково настала після прострочення;→ відмова кредитора від прийняття виконання і вимога відшкодувати збитки, якщо внаслідок прострочення зобов'язання втратило для кредитора інтерес.

    Кредитор вважається таким, що прострочив, якщо він відмовився прийняти належне виконання, запропоноване боржником, або не вчинив дій, що встановлені договором, актами цивільного законодавства чи випливають із суті зобов'язання або звичаїв ділового обороту, до вчинення яких боржник не міг виконати свого обов'язку, а також у разі відмови кредитора повернути борговий документ або видати розписку боржнику (частина четверта статті 545 ЦК України).

    Наслідки прострочення для кредитора:→ виконання зобов'язання може бути відстрочене на час прострочення кредитора, якщо кредитор не вчинив дії, до вчинення яких боржник не міг виконати свій обов'язок;→ боржник за грошовим зобов'язанням не сплачує проценти за час прострочення кредитора;→ зменшення розміру збитків та неустойки, які стягуються з боржника, якщо порушення сталося з вини кредитора;

    У разі порушення зобов’язання настають правові наслідки, встановлені договором або законом (стаття 611 ЦК України), зокрема:

    1. припинення зобов’язання внаслідок односторонньої відмови від зобов’язання, якщо це встановлено договором або законом, або розірвання договору;
    2. зміна умов зобов’язання;
    3. сплата неустойки;
    4. відшкодування збитків та моральної шкоди.

    Сплата неустойки, відшкодування збитків і моральної шкоди є мірами відповідальності і застосовуються, за загальним правилом, при наявності вини порушника.

    Одностороння відмова від зобов'язання:

    У випадку порушення зобов'язань однією стороною інша сторона має право частково чи в повному об'ємі відмовитися від зобов'язань, якщо це встановлено договором або законом. Внаслідок цього зобов’язання відповідно стає зміненим або припиняється.

    Крім того, одностороння відмова не звільняє винну сторону від відповідальності за порушення зобов’язання. Тому сторона, яка в односторонньому порядку відмовилася від зобов’язання, має право вимагати від другої сторони (в тому числі через суд) сплати штрафних санкцій за порушення своїх зобов'язань, передбачених законом або договором, або нести іншу передбачену відповідальність.

    Боржник, який порушив зобов'язання, має від­шкодувати кредиторові завдані цим збитки:

    1. втрати, яких особа зазнала у зв'язку зі знищенням або пошкодженням речі, а також витрати, які особа зробила або мусить зробити для відновлення свого порушеного права (реальні збитки);
    2. доходи, які особа могла б реально одержати за звичайних обставин, якби її право не було порушене (упущена вигода).

    Розмір збитків, завданих порушенням зобов'я­зання, доводиться кредитором. Збитки визначаються з урахуванням ринкових цін, що існували на день добровільного задоволення бор­жником вимоги кредитора у місці, де зобов'язання має бути викона­не, а якщо вимога не була задоволена добровільно, - у день пред'яв­лення позову, якщо інше не встановлено договором або законом. Суд може задовольнити вимогу про відшкодування збитків, беручи до уваги ринкові ціни, що існували на день ухвалення рішення.

    Всього найкращого!

Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України