Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Банковское право, 22 июня 2023, вопрос №87124

Взяв кредити в МФО, не можу заплатити одразу за всі, проценти ростуть

Добрий день. Взяв кредити в МФО ( miloan, creditkasa, bananacredit, zecredit і ще пару), загальна сумма кредитів (тіло) в 60000 грн, але сумма для повернення за місяц виросла майже в 2 раза. Можливості заплатити такі відсотки та самі кредити одразу нема, та і не думаю що за 1-2 місяці справлюсь, тим паче сума стане більше...

Постійні дзвінки мені та родичам. Ще кажуть що будуть дзвонити друзям і всім хто мене знає. Коли намагаюсь договоритись з ними, чую тількі про "пролонгацію" або про те щоб я брав гроші в родичів/знайомих або інші кредити щоб перекрити їх кредит.

Я не відмовляюсь платити за кредити, але чи законні ці відсотки (які вони самі кажуть що після просрочення кредитного договору вони піднімають %).

Буду вдячний за допомогу. Звязок по телеграмму

Ответы юристов (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Назаре!

    На жаль тіло і відсотки по кредиту треба сплачувати. Воєнний стан тільки дає можливість не сплачувати штрафи.

    Вам треба домовлятись з кредитором про реструктуризацію боргу.

    Будуть додаткові питання чи бажання отримати персональну консультацію, тисніть кнопку "звернутись" біля мого фото! Постараюсь на них відповісти.

    • Назар Клиент 10 месяцев назад

      чи може відсоток мінюватись? Наприклад, перші 7 днів (на скількі брав кредит) був один відсоток, після 7 днів відсоток майже в 2 рази виріс.

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Як раз я це і маю на увазі, коли кажу про кредиторів.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України